Горна Оряховица ще подпомага младите лекари

Ще плаща на младите специалисти квартира и транспортни разходи
16 фев 2020 13:46,
8
Горна Оряховица ще подпомага младите лекари
Снимка: БГНЕС

Община Горна Оряховица ще задели 5 хиляди лева от бюджета, с които да стимулира и задържи младите медицински специалисти в болницата в града, съобщава БНТ.

Още по темата
 

От началото на тази година с решение на общинския съвет е приета програма за привличане на млади кадри в лечебното заведение. Заделените пари от общинската хазна ще бъдат за кариерно развитие на младите специалисти.

С първите отпуснати пари, общината ще плаща на младите специалисти квартира и транспортни разходи.

В момента болницата има сключени договори с 12 стажант - лекари и студенти, чиито такси за обучение плаща. Срещу това новите кадри подписват договор, че ще работят тук поне 5 години. Мярката се оказва изключително ефективна, тъй като само до преди четири години в лечебното заведение не е специализирал нито един бъдещ медик.

От Община Горна Оряховица планират в следващите години фондът да се разширява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ги направите 5000 лв на лекар на месец тогава ги търсете младите лекари.
7
1
 
5
 
! Отговори
34,72 лева преди 4 години
Еее..ааси "стимулирането"!!!На краставичар краставици да продаваш.На ескимос хладилник.На африканец печка.Хвала, на такЪви стимуланти!
6
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Коледомраз преди 4 години
ХА-ХА-ХА, ХО-ХО-ХО, ХИ-ХИ-ХИИИ!!!А аз наивникът, отначало като прочетох си помислих, че заделят по 5 000 лева месечна добавка КЪМ ЗАПЛАТАТА на всеки лекар!!!Леле, мале, срам...
5
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател до 4 преди 4 години
"В момента болницата има сключени договори с 12 стажант - лекари и студенти, чиито такси за обучение плаща."Сумата е за 12 месеца за 12 души. Получава се стимулиране в размер на 34.72 лева на месец на човек.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много обичам такива дизинформиращи статии. 5000 лв. на месец, година, на човек.
3
2
 
11
 
! Отговори
СЪВЕТот лекар преди 4 години
Бягайте и се спасявайте. Аз съжалявам, че останах. Младите в Германия ги чакат с отворени обятия и им дават заплати от 3000 Е.
2
7
 
11
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
За да специализираш, трябва вече да си лекар, а не бъдещ медик. А с тия 5 000 (пет хиляди) лева за 12 човека са направо смешни.Колегите ще ги посъветвам да бягат далеч от такива места. Г. Оряховица няма нужда от болница. Трябва да се закрие. Ще затъва, вие не искате да затъвате с нея. Това за вас е кариерна деградация, а не развитие
1
1
 
11
 
! Отговори
Решението е преди 4 години
Спиране помощите на онези млади и здрави и многоуважаеми здрави и прави "дискриминирани" граждани, дето не учат и не работят и упражняват спортове като "биене на лекари" и други "полезни занимания", като кражби и убийства на нормални хора.Иначе с тези 5 000 за квартира и транспортни разходи /не казвате годишно, или месечно/ пак ще лишите контингента от любимите им занимания. Демек лекари няма да има.