Заловиха дрехи менте на ГКПП "Капитан Петко войвода"

Открито и задържано е голямо количество материали за опаковане на тютюн
20 фев 2020 23:30, Ния Христова
6
Заловиха дрехи менте на ГКПП "Капитан Петко войвода"
Снимка: Агенция Митници

Близо 17 200 текстилни изделия с етикети на известни търговски марки, както и голямо количество материали за опаковане на тютюн за наргиле задържаха служители на ГКПП "Капитан Петко войвода", съобщи нова ТВ.

При проверка на товарен автомобил с турска регистрация, който влизал в страната от Гърция на 16 февруари, са открити незаконните стоки. Шофьорът е турски гражданин и е представил документи за превоз на текстилни изделия от Турция за Германия.

Превозното средство е подложено на проверка с рентгенова апаратура и по този начин е установена необичайната плътност в товарното помещение.

При извършена проверка, митническите служители установяват, че има скрити материали за опаковане на тютюн за наргиле, сред които 9400 етикета и опаковки от различни разфасовки, както и 6 кг полиетиленови ленти.

В митническо хале в Пловдив е продължила проверката на камиона и там са открити 192 кашона, които съдържали блузи, тениски, якета, панталони от плат деним с етикети на световноизвестни марки.

Още по темата


Задържани
са общо 17 188 текстилни изделия, от които 10 084 са били декларирани. Задържани са и декларираните стоки поради съмнения, че нарушават правата върху интелектуалната собственост. Останалите 7104 артикула не са били описани в търговските документи и са задържани като предмет на контрабанда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опаковките и те ли са на разрешителен режим? От кога е престъпление да се превозват през граница????Пак ли нещо джуналистиката, а ...? Или направо прокутатурата Му?
2
6
 
2
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Мюмюн освен парцали на ишлеме и пластмасови домати,друго не може да произведе.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалкото е, че ще унищожат годни дрехи, пък макар и менте, вместо да ги дадат на хората по домовете.