Камерите за тол системата ще следят и за КАТ

МВР и Митниците ще свържат системите си с тези на АПИ
22 фев 2020 15:24,
45
Камерите за тол системата ще следят и за КАТ
Снимка: БГНЕС

Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“. Това ще стане чрез свързване на системите на двете ведомства с тази на Агенция „Пътна инфраструктура“. Така ще се установяват не само нарушители, използващи републиканската пътна мрежа без платени пътни такси. Актуална информация ще се получава в областта на мониторинга на трафика и изсветляване на сивия сектор в транспортната дейност.

Това ще позволи също контрол на маршрута за преминаване на транзитния трафик. Ще се наблюдава и движението на тежкотоварните превозни средства по отношение на пътната безопасност, спазването на ограничения за движението им в предпразнични и следпразнични дни и др.

Още по темата

За целта Министерството на регионалното развитие и благоустройството заедно с министерствата на вътрешните работи и на финансите разработи проект на Инструкция за обмена на информация между Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“. В нея са описани условията и редът за достъп до информационните системи за контрол и санкциониране на нарушения, свързани със събиране на пътните такси.

Създават се и възможности за установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата и за налагане на наказания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
2 от 2 преди 4 години
И за неразбралите, данък МПС, гражданска отговорност и каско не са пътна такса и не целят поддръжка на пътя. И на дома си плащате данък, но не ви покрива сметките.Като не ви харесва колата я сменяте с дръга/нова но си плащате, защо мислите че пътищата трябва да са безплатни ???
32
0
 
0
 
! Отговори
1 от 2 преди 4 години
Не че нещо, но като вземете заплата, покриват текущи нужди, не харчите за нови дрънкулки освен ако не сте спестили. Сходно е и с пътищата. Ако не идват пари, няма как да се подобрят условията. Двете от магистралите, там е най голям трафика и се събират средства - ако няма от къде да дойдат, няма как да останат. Защо нямало контрол ?! Контрола трябва да сме ние, не някой друг, а за тези които не го разбират, има камери и тол системи.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Информацията ще се движи в посоката : ТОЛ-КАТ-МВР-ДАНС-КПКОНПИ
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът е Биг Брадър и всички сме участници в него.
29
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 4 години
еи това е найй новото евроизискване , иии ПОСЛЕ СИ СВОБОДЕН РОБ. това е началото после ще бъдеш задължен на тия чиновници трябва да им ДАВАШ ЧАСТ от печалбата за да НЯМА КОРУПЦИЯ .работете РОБИ и мислете за евро ДУПЕТАТА и тях трябва да изхранвате.по тъжна картина не може да бъде.
28
5
 
8
 
! Отговори
Нео Матричаров преди 4 години
Правилата и законите са съдздадени от силните/победителите за да подчиняват и командват/управляват слабите/бедните/простите ...Силните с власт/пари/акъл са над законите...извън МАТРИЦАТА!!!
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе демек ще ни следят навсякъде. Ако някой не разбира какво му казват. Защото МВР не се интересува от трафика по магистралата, от други неща се интересува по принцип. Което обяснява и огромното покритие на тол-системата, което е абсолютно невиждано в други страни.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не "рева" колко е хубаво в чужбина. И там те щавят и прецакват. Но там, за разлика от тук понякога и дават нещо, макар и в други сфери.Тук само вземат.
25
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите разбирам, че на *** само му се нарушават правата. Той много иска закони ама да не важат за него, а за другите! Мижат.урки панелни, като ходите по чужбина ревете колко било хубаво ама там карте с 90, а тука 180 и "всички на пътя ми пречат"!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър пример как институциите могат да си кооперират в борбата с нарушителите ака с3лски т***рикати!
23
10
 
22
 
! Отговори
ss преди 4 години
значиии до вчера ревахте за катаджиите сега започнахте за камерите ами няма такава държава ! Защо като ходите до одрин на пазар може да карате с 90 а у нашата родина със 150 ? Защо като ходите на море в гърция може си плащате за пътищата тука не можете ?! Защо като ходите до сърбия за хапване и пииване не карате пияни а тука може ?!! 22 години нямам ни акт ни фиш ни съм давал на куките защото си карам по правилник ! А вие щото сте тарикати и за тва ревете ! Ама свърши !
22
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре, като ви кажат, че който не ходи на ръце, ще се глобява 2000 лева, се надявам отново така да постъпите.Отмъстете им, ходете на ръце!РОБИ !
21
3
 
12
 
! Отговори
Г преди 4 години
До Ха-ха-ха!Браво, благодаря ти за смисления коментар! Точно така е, другото са али-бали и тролски глупости. Обаче целта не е да има логика, целта е да се плюе. Ей затова една проста мутра от 90те ги бие като "маче у дерек" вече 11 години, и ако не се вземат в ръце или не дойде някой друг, ще продължи в същия дух.
20
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
А катаджиите ще спят в колата и ще дремят ли? За това ли се пенсионират рано и им броят 20 заплати?
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще отрежат още 5-10 такива и айдееее ...
18
4
 
22
 
! Отговори
До Хахо преди 4 години
Абе гарван пешеходен, изкарай книжка,купи си кола,карай по пътищата на вашия идол на пр0стите и тогаз ми дрънкай за правила които изобщо си нямаш понятие какво са и защо са!Как пък е туй ГРОБ са ви събрали от пр0ст по-*** се чудя!?
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей сега
16
2
 
23
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 4 години
Ограничение 60, а ти пълзиш нагло с 55.полицаят в храстите скърца със зъби и си мачка фуражката от яд.
15
7
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 4 години
Ами отмъстете си на държавата като спазвате правилата бе! Да видят хубаво ли е тогава мръсниците!
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото повече глоби( с нарочно създадени предпоставки за нарушение) , толкова повече пари за харчене от държавата мафия през обръчи от "приближените" ( приближени в кавички, защото са собственост на управниците и изобщо не са приблобени) фирми, толкова повече за яхти и вили на лазурния бряг.