Деца от пазарджишко училище се прибират от екскурзия в Рим

Учениците са заминали на 24 февруари
25 фев 2020 22:15, Ния Христова
16
Деца от пазарджишко училище се прибират от екскурзия в Рим
Снимка: Pixabay

Група от ученици от пазарджишкото Средно училище "Димитър Гачев", техен преподавател и директорът на училището Валери Стоянов са заминали на 24 февруари на учебна екскурзия в Рим, съобщи в. Монитор. Въпреки предупрежденията те тръгват към Италия, където в момента коронавируса се разпространява светкавично. Групата спешно ще се върне обратно.

Малко след пристигането им е разпоредено да се върнат. Днес се очаква да пристигнат на летище София. Началникът на Регионалното управление по образованието в Пазарджик Валентина Кайтазова потвърди, че има такава група.

Групата е заминала вчера и е прекарала една нощ в Рим, а днес сутринта им е наредено да се връщат. Все още не е ясно защо изобщо са пуснати да пътуват или са тръгнали на своя отговорност.

На летището ще ги чака зам.-министърът на образованието Таня Михайлова, за да им даде инструкции какво да правят в следващите 14 дни. За пристигането им са уведомени и РЗИ, както и Министерството на здравеопазването.

Педагози от училището в Пазарджик, което се намира в ромския квартал "Изток", смятат за по-добре групата да бъде настанена в болница в София и да бъде поставена под 14-дневна карантина. Децата от ромските семейства няма как да спазват дисциплина и да не излизат в продължение на 2 седмици от къщите си, коментират местни учители, които познават начина на живот в махалата.

Ако случайно децата са били в контакт с вируса, ще го предадат и на останалата част от семействата си. По този начин заразата ще пламне в целия град, смятат преподаватели от училището.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
В преди 4 години
Само не разбирам подтекста на снимката. ,,Ръцете горе_предаваме се на грипа , Олеле,носим ви грип.Илу поредната глупост на драскачите.
6
1
 
0
 
! Отговори
Танчо преди 4 години
Децата по-рядко ги хваща новия COVID-19 според наблюденията на СЗО-Световната Здрава Организация... дано да няма случаи.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да няма и други, които да поведат децата по екскурзии за да изкарат някой лев отгоре Министъра да пусне една заповед за забрана *** екскурзиите в училищата, че стана ясно, че не може да се разчита на самодисциплината.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От пзазарджишките трябва да е.Да му мислят Италините.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия не ги лови нищо. В Индия няма нито един случай на коронавируса.
2
0
 
24
 
! Отговори
едно решение преди 4 години
Тоя възрастен, който е поел отговорност, когато е решил групата да пътува въпреки разпространението на заразата да си ги прибере сега вкъщи за 14 дни и да не ги пуска да излизат. В болниците няма достатъчно места за реално болни...
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го напиша аз тогава: пуска се един сепецилаен препарат във вид на дим в едно специално помещение с което сега се снимат футболни мачове и концерти !