Христанов: Държавата е загубила милиони от "Капитан Андреево"

Той внесе папка с документи за нарушения в ГДБОП
18 юли 2022 18:00, Петя Славова
24

Папка с документи за нарушенията на граничен пункт "Капитан Андреево" внесе в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" заместник-министърът на земеделието Иван Христанов.
Още по темата

"Предоставихме документи, свързани с цялостното опериране на пункта от 2011 година досега. Започвайки от начина, по който управлението на собствеността е прехвърлено към БАБХ, за да бъде възможно отдаването на помещенията под наем; след това провеждането на първия търг, управлението на имотите досега, вторият търг, който се проведе в края на миналата година, с огромните нарушения. Конкретните лица от БАБХ, които през цялото време са съдействали, тръжните процедури да бъдат провеждани по такъв начин, че да бъдат облагодетелствани едни и същи лица", обясни той.

Христанов изтъкна, че за 10 години държавата е загубила няколкостотин милиона. По думите му оценката за този 10-годишен договор, който счита за нищожен, е, че пропуските за държавата ще бъдат между 250 и 400 млн. лв.

Христанов съобщи, че ще внесе в Софийската градска прокуратура данни за нарушенията, които бяха внесени и в ГДБОП. Зам.-министърът ще очаква среща с главния прокурор Иван Гешев, но заяви, че не е сигурен, че такава ще се състои. Според него именно тази разкрита корупционна схема е причината за падането на правителството.

През последните 10 години контролът на граничния пункт е извършван от частна фирма. Според Христанов служителите на фирмата саботират контрола, като средно на ден са отхвърляли 6 тона храни.

В момента Агенцията по храните отхвърля 22 тона храни на ден, което е 246% повече, заради завишено съдържание на пестициди. Има съмнения, че храните с пестициди са влизали в България, а не са били унищожавани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: БАБХИван Христанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Ами... преди 1 година
А ДАЛИ ТОВА ЩЕ ИЗДЪРЖИ В СЪДА??? КО? НЬЕ. САМО ДРЪНКАНЕ!!!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредния комунистически тъпан излезнал да дава акъл, ами като е имало кражба защо панделата не е пълна ами все ми говорят, ако има жекание всичко се постига....
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, всички сме наясно, че Гроб са ОПГ, шайка разбойници. Лошото е, че след мъглата идва... пак мъгла.
17
5
 
8
 
! Отговори
Папки ли преди 1 година
Загубените пари за тиквения период се виждат всеки ден по улиците, болниците, тротоарите, бюджетите през годините и посвеместната *** дори в самата Столица.
16
4
 
1
 
! Отговори
Сега преди 1 година
*** народ прости изказвания
15
0
 
5
 
! Отговори
Милиони ли преди 1 година
Я пак
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СТИГА ВЕЧЕ ИДАТ ИЗБОРИ БЪЛГАРИТЕ ПАПКИ НЕ ЯДАТ ДОБРЕ ЧЕ СИ ТИ ЧЕ ДА ОВЛАДЕЕШ НЕЩАТА А ЕВРОПА КАТО Е ПРАВИЛА ПРОВЕРКИ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ ЗАЩО НЕ Е ОТКРИЛА НАРУШЕНИЯ
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Празнословец...., за толкова месеци само празни приказки, папки с не знам си какво и нищо съществено. Като сте открили злоупотреби в БАБХ, какво направихте ?!? Тази частна фирма дето сте и дали да прави пробите ли ви е виновна?!? Частни лаборатории колкото щеш, та даже и Ваши, НАЛИ???
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо, Бойко пак ще го даде гьола на Таки и държавата пак ще губи. Евала на простия български народ, който веднъж не си избра някой свестен да го управлява.
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги е загубила - просто са отишли в Чекмеджето.
10
2
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Да не се чудим защо има толкова болни от рак, а и България е на първо място в Европа при употреба на антибиотици при животните. После защо мъжете имали по-големи гърди от жените, яжте пилешко.
9
0
 
15
 
! Отговори
Бай Асен преди 1 година
А виновни някога ще има ли, само чета как държавата постоянно губи милиони, а виновни йок.
8
3
 
17
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ИДАТ избори и вече се размятат папки
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербаджиите правеха фокуси в София, докато далаверите им се правеха на Капъкуле. Фокусникът пътуваше с милион евро в джоба и няколко кюлчета, защото да избяга бързо, ако САЩ наредят да бъде арестуван.
6
6
 
1
 
! Отговори
До умникът1 от ГЕРБ преди 1 година
Чети бе анонимнико и ще разбереш-***!!!!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асане, пише се с (А) - сачма.
4
8
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ха ха .Бойко Рашков номер 2 и той много обича папки с документи или каквото и да има там. Поне Кирчо и Лена си признаха,че са изрезки от вестници.
3
3
 
0
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Съчма ли съм гюле ли съм, съчма ли съм гюле ли съм :)))
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затваряйте ги тея митници аман от крадци
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти Христанов- какъв си?