Прокуратурата в Бургас: Съзнателен акт на шофьора на автобуса!

В автобуса са пътували 48 нелегални мигранти
25 авг 2022 10:37, Петя Славова
51
Прокуратурата в Бургас: Съзнателен акт на шофьора на автобуса!
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Бургас определи действията на шофьора на автобуса с мигранти, който катастрофира и уби двама полицаи, като "съзнателен целенасочен умишлен акт". По думите на окръжния прокурор Георги Чинев в случая не може да се говори за действие по непредпазливост.

Още по темата
По думите му, с оглед на сложността на случая и големия обществен интерес следователи поемат огледа на местопроизшествието.

По първоначална информация в автобуса са пътували 48 нелегални мигранти, а самото превозно средство не е напускало пределите на страната ни. Работи се в посока задържането на шофьора. Има лице, чието установяване тепърва предстои.

Окръжният прокурор добави още, че предстоят да се вземат крути и решителни мерки за справянето с проблема с нелегалната миграция през страната.

От името на прокуратурата Георги Чинев изказа съпричастността и съболезнования на близките на загиналите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Разочарован преди 1 година
Остана да го съди съдия Калпакчииев и........да го обедини и ,,пусне , както бе случая с убиеца Джон Пол Фрийман
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
водача до колкото знам е непълнолетен неслучайно освен това действията на полицаите са направо глупави и безумни.на клипа се вижда че даже и да иска да спре и да избегне удара това е невъзможно.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако полицаите са изпълнили заповед да препречат пътя на автобуса . То този издал заповедта е част от виновниците за емигрантите.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако има директна заповед да препречат с автомобил с ХОРА В НЕГО пътя на автобус ?!?, виновният шеф в МВР да го линчуват.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хем е убийство, хем е самоубийство по непредпазливост. В съда ще докажат, че няма спирачен път, но и ще докажат,че автобусът не е имал шанс да спре преди да се сблъска с автомобила на полицаите. Жалко за мъжете! Живите български мъже си опитайте акъла, защото не останаха български гени на Планетата.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва ако беше на Бойко внучето Семерджиев, си заминаваше с мъмрене.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току що минах покрай спирката. Направо всичко е помляно! Ами ако там имаше хора? Нормални хора отиващи на работа или водещи децата си на детска градина? Това си е чиста проба ислямски тероризъм! Доживотен затвор за извергите!
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла година Рашков се занимава с Борисов вместо да се бори с проблемите вътре в МВР. Не му стиска, само пушилка вдигаше за пред медиите.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно този автобус с мигранти на къде е пътувал? През граница няма да мине. Сигурно към някоя друга "дупка" в оградата на границата. Най-вероятно сръбската. Дори не се и крият. Качили се в автобус. Наистина тези хора смятат, че държавата не функционира.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще ЧАКАМЕ , какво ще ни заповядат от щатите ,----ПАК !
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като всичко в Бг е политизирано , какво ли да очакваме ,.... без изненади .Има ли престъпление в Бг , без участието на бивши или настоящи полицаи ??? Това са плодовете от ПРЕХОДА в Бг !Европейски ''ценности'' + щатска ''демокрация = хаос !
30
0
 
5
 
! Отговори
SlackWare преди 1 година
Трябва да се търси отговорност за бездействието на патрулите на които автобусът не е спрял за проверка. За липсата на адекватна реакция. Трябвало е да вдигнат на крак всички служби. Това е автобус който отказва да спре за проверка. Кой знае какво може да превозва. Два пъти няма да спре и нашите катаджии просто са се чудили какво да правят, Защото е ситуация извън това което им се случва, забравени фарове, или 10 км над ограниченията. Пълен абсурд!!! Жалко за двете момчета, лека им пръст!
29
1
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 1 година
Играли са Батман
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарете на онази ниска бабка германка, дето ги покани тук. До един слуги на онази затлъстяла нация
27
0
 
6
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
След трагедия и загинали млади хора, драсканиците тук не вървят...Дълбоки съболезнования на техните семейства и близки.
26
0
 
6
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Какво се предвижда от българските власти да направят със заловените нелегални мигранти?
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На това ли ги учат в полицейската академия или на тренирировките ако изобщо правят такива. Как да спрем с кола валяк? Тея пищови дето ги носят да не са пластмасови? Защо гонката е в града? В този свят всеки се пази. Няма файда от герой и след това за 2 дни са те забравили.кой си.
24
1
 
16
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Бог да прости полицаите.Питам ръководителите им и началниците на тези,които на два пъти не са успели да спрат автобуса защо не ползваха помощни средства/ленти със шипове/.Този шофьор е престъпник,а органите се оказва,че го щадят.Момчетата можеше да са живи,ако някой беше поел отговорност за по крути мерки.
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сетен път се убеждавам че нашата полиция нещо не е наред. Как с кола с тегло 1000кг ще спреш автобус с 50човека, като само 50 те човека тежът 4500кг, отделно автобуса не е по лек от 12-15тона. Получава се маса оъ близо 20т. Как се спира пред автобуса с надеждата че ще го спреш.Много са играли полоцайте на Need for Speed. Липсва ясна преценка на ситуацията.
22
0
 
10
 
! Отговори
И шофьора и преди 1 година
Другия организатор, и мигрантите като съучастници дълги и мъчителни години труд в полза на българската държава. С преки ръководители майките и бащите на загиналите момчета. Нали искат Европа. И като стигнат, ако стигнат, какви ще ги вършат. В Анталия съм. Хотела е пълен със сирийски момчета и момичета, които се трудят прилежно и са добре. Тия от автобуса кви са бе. ***.