Държавата ще използва своя ресурс за подкрепа на Карловско

Търси се подкрепа от ЕС
7 сеп 2022 19:22, Росен Стойчев
21

Правителството все още не знае точния размер на щетите, които нанесе наводнението в Карловско, но обеща целият ресурс на държавата да бъде впрегнат в подпомагането на засегнатите села.
Още по темата
Ще бъде искана помощ от Европейския съюз. На днешното заседание на Министерския съвет присъстваха и областният управител на Пловдив, както и кметове на засегнатите райони, съобщи Bulgaria ON AIR.

По различни механизми държавата ще подпомага засегнатите от наводненията. Страната ни може да поиска и помощ от Европейския съюз, но на по-късен етап.

"Поетапно ще бъдат изяснени точните размери, включително с участие на представители на държавата на отделните щети и на база на размера им ще се финансират. Ще бъдат изградени временни водопроводи за следващите 2 седмици, докато основните бъдат възстановени, от държавния резерв ще бъдат отпуснати вода и консервирани храни за жителите", заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

"Има 7 къщи, които са напълно разрушени, около 60 са необитаеми и 84 са частично увредени. На практика те са негодни за живот, имаме уверението на МО, че ще предостави контейнери, които са абсолютно годни за живот, дори в есенно-зимния период", каза областният управител на Пловдив - Ангел Стоев.

"Инфраструктурата е общинска собственост, но това не означава, че държавата няма да помогне за възстановяване на щетите", увери министърът на регионалното развитие Иван Шишков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И оная дебелана дето гони Кирчо да не бил й помагал, щяла тройно по-хубаво да си го направи, и за нея ли помощ.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ЕС види реки от дървени трупи, дАли ще помогне с нещо освен да въдвори ред и законност.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това правителство въобще не знае къде се намира марионетките на Митрофана
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подпорни стени трябва да се направят от двете страни не само от едната,демек имам напредвит бетонни,или другият вариант е да се изкопае коритото десет метра на дължина и да се направи по дълбоко с багер естествено и да се нахвълят камъни водата да върви по лесно при проливни дъждове.
8
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 1 година
13?!? Какво ти е виновен Радев. Травестит нещастен
7
2
 
1
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тоя за държавата ли говори? Или за три села! Ако общината не може да оправи три села и е нужна държавата. Радев да си ходи. Как така ще се вземе от държавният резерв, за да се даде вода! Пари ли няма да се купи фирми ли няма? Ако утре сме в същото положение. От къде? Срамота!
6
2
 
4
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Кви са тия роми?
5
2
 
6
 
! Отговори
АБЕ, ква държава е преди 1 година
Това бе? Щели да искат помощ от ЕС. Абе вие луди ли сте бе? Вие сте ненор..машници бе. Цяла държава те ще искат помощ. Абе я организирайте веднага нещата, че помощта докато дойде от ЕС ще измрът хората бе. Кво се жалите ***.дали, веднага организирайте хора и оборудване и да се работи. Създайте организация, за добриволците какво се офлянквате 10 дена вече. От къде ви намират бе? Един читав няма. Само краднете. И не забравяйте, хората в 5 звезден хотел да настаните, нека...дър. ници.
4
5
 
6
 
! Отговори
Роко преди 1 година
Селяните сами изсякоха и окрадоха гората безнаказано в сговор с местната власт и сега природата им го връща тъпкано! Ккрадлив народ !
3
0
 
7
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Тая пародия на държава не мож дори да опази имуществото на хората в беда... шФедската пъсмина краде на воля... Искарайте жандармерията и стрелба на месо, ще спре получовеците... ===)))
2
1
 
7
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Всичката политическа, мисирска и хрантутна държавна съсмет, да бара лопатите и кофите и там на терен... ===)))
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задължително....Ако е Държава..на място трябва да покрие поне 80 процента от загубите на хората...Не са пострадали милиони...пострадали са стотина двеста..Толкова ли няма ресурс за да не им умират без време сивите клетки на потърпевшите...