Автобусните презовзачи искат спешна помощ от държавата

Според Милтенова, ситуацията в страната е изключително сериозна
9 сеп 2022 20:52, Петя Славова
21
Автобусните презовзачи искат спешна помощ от държавата
Снимка: БГНЕС

Няколко срещи между президент и служебно правителство с "Лукойл" се проведоха във връзка с цената на горивата.

Според председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, ситуацията в страната е изключително тежка.

Още по темата

"Алармирахме за това по време на нашите протести, защото цените на горивата са фактор, който влияе върху всяка една стока и услуга в страната ни и на всеки един български гражданин", заяви тя пред БНТ.

Изключително тревожно е, че метановото гориво е може би най-скъпото в целия ЕС.

По думите й, има спешна необходимост от подкрепата на държавата.

"Адмирираме това, което вицепремиерът и министър на транспорта - г-н Алексиев, прави в момента по отношение на транспортния бранш, защото трябва с общи усилия да се справим, когато сме в някаква криза, било то икономическа, политическа, пандемията или каквато и да било друга."

Милтенова подчерта, че за автобусните превозвачи е изключително важно да работят на достъпни цени и да осигурят качествена услуга за населението. Във връзка със Зелената сделка са закупени автобуси на метан в по-голямата част от областните градове в страната. В момента те се експлоатират основно в градски и междуселищни условия.

"Тази зелена сделка би трябвало да може да бъде подпомогната от държавата и да бъдат предвидени мерки. В момента сметката за Зелената сделка, разписана от ЕС, я плащат българските граждани и българските превозвачи", посочи още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
На всички просещи пари щателна проверка от данъчните за дейността им и веднага солидни глоби за извършени нарушения и укриване на данъци без които сигурен съм те не могат. Така трябва да е за всеки частник искащ пари.
11
0
 
3
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
В коя цивилизация държава спасява ЧАСТНИ фирми от фалит като им "налива" пари ? Времето на комунизма свърши ли в България или НЕ ? Нагли ли са частниците в България ? Схемата на "доминото" ли започна от "химиците" на напитки и храни /ресторантьори /, просяците на оня Али Баба с разбойниците получиха спасителни суми, последваха ги хотелиери, сега други просяци, какво спят още бедняците, че не искат и те пари, а те най-засужават да съществуват ?
10
0
 
4
 
! Отговори
нещо преди 1 година
друго не щете ли
9
0
 
3
 
! Отговори
Фалирайте преди 1 година
Ако това подобие на държава продължи да налива пари от бюджета на разни частни измекярски бизнеси, хората ще престанат да плащат данъци.
8
0
 
4
 
! Отговори
Лукойлчо преди 1 година
Тази комунистка от лели ГЕРБ иска държавата да ги храни. Ето ви пазарна икономика. Нямало евтино гориво, ами купете си евтино, питайте Лукойла що го дават 1лв. над пазарната му цена!
7
1
 
11
 
! Отговори
Инженер преди 1 година
Вместо това, да се инвестира в ЖП транспорта - нови влакове и цялостна рехабилитация на ЖП мрежа и наличния подвижен състав. В цяла европа ЖП инфраструктурата е гръбнакът на транспортната система. Идете в Германия или Италия и вижте за какво става въпрос. Там средната класа ходи на работа с влак, а с автобуси пътуват само талибани.
6
0
 
10
 
! Отговори
- - - преди 1 година
Дай батее, дай ... дай , помощи, пътища, гуми, автобуси, шофьори и кеш ...
5
0
 
8
 
! Отговори
Пародия на държава преди 1 година
В тази държава помощи на за двама Доганя и Сандоканя.
4
0
 
10
 
! Отговори
Това на снимката преди 1 година
сестрата на *** ли е?!? Дето" ходи пеша"...
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безгранична наглост е това искане!
2
0
 
18
 
! Отговори
НЕ! преди 1 година
Стига дотации! Това повишава инфлацията и следващата година ще поискат повишение на данъците, защото хазната е празна! ОТКАЗВАМ ДА ПЛАЩАМ на разни бизнеси да съществуват! #СтигаМрънка
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щооооо?