За 3 месеца: 1709 случая на шофирали след употреба за наркотици

Всеки ден се проверяват 9000 превозни средства, заяви Демерджиев
2 ное 2022 12:08, Петя Славова
31
За 3 месеца: 1709 случая на шофирали след употреба за наркотици
Снимка: БГНЕС

За малко повече от три месеца полицията е установила 1709 водачи, които са шофирали след употреба на наркотици. Това заявява министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на депутатски въпрос, предаде БГНЕС.

От началото на месец юли се провежда безсрочна специализирана полицейска операция на територията на цялата страна. Акцентът е да не се допуска шофирането след употреба на алкохол, наркотични вещества или техни аналози.

Още по темата
Ежедневно се проверяват 9000 превозни средства и 10 000 лица, като при 1/3 от тях е приложен методът на линейния контрол.

"За периода от 7 юли до 26 октомври 2022 г. са проверени 972 544 МПС и 1 271 597 лица, като за констатираните административни нарушения са съставени 77 914 акта. Установени са 1709 водачи, управлявали МПС след употреба на наркотични вещества и/или техни аналози и 796 лица, които са отказали да бъдат тествани", заявява министър Демерджиев.

Той добавя, че "наблюдаваният резултат за този кратък период дава основание да се очаква подобряване на пътнотранспортната обстановка, намаление на този вид нарушения и пътнотранспортни произшествия". За установяване на положителна тенденция в тази насока ще продължи прилагането на интензивен контрол но спазване правилата за движение и провеждането на активна превантивна дейност, обещава още вътрешният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така и не разбрах защо продължават да се бият в гърдите с тази статистика при положение, че няма нищо общо с реалността? Или тестовете показват грешно само при проверка на полицаи?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако така я караме, професията шофьор, ще стане към най-платените.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези данни от правоверните полеви тестове ли са дето самите полицаи не им вярват?
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко са позитивните за алкохол и наркотици полицаи? Всеки положителен полицай е равен на няколко свободни дилъра, което е равно на стотици положителни шофьори. Та колко са положителните "полицаи", дето щяхте да мерите редовно?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми тя храната постоянно поскъпва вие какво очаквате ,веднъж като се назобиж поне те държи няколко дни.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"каза - дословно употребяващи марихуана да не се качват до 2 седмици на автомобил теста показва положенителвн резултат!! Това не е държава, а гнусно милиционерско гето!! Кой сте вие да държите сметка кой какво прави в личното си време!?!??" - продавал съм трева над 10 години. Познавам над 800 тревомана. 80% от тях са с изключително слаба психика и до 20ти ден без трева са емоционално неуравновесени. Все пак не трябва да забравяме, че тревата в днешно време е 70% химия и влияе на нервната система
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
карам си по магистралата със 140 а отзад един напушен ми приснятква непрекъснато с фарове0та въпросът ми е -трябва ли да увелича скоростта и да стана нарушител или рязко да набия спирачките
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22 - в интерес на истината напушените ми приятели са най-неприятните шофьори. Всички крещят и натискат клаксона като неадекватни, а както споменах в коментар 20 единия дори обърка спирачката и газта и отзад ни се забиха 3 автомобила. Аз пуша и не шофирам. Хайде да живеехме в Холандия, Белгия, Испания, Франция, Англия където е пълно със зони с ограничение на скоростта от 30км/ч - ок, ама в БГ където дори ненадрусаните са слаби шофьори и имаме най-много инциденти на в ЕС е недопустимо.
17
2
 
5
 
! Отговори
Във изявление през преди 1 година
2018 Пред медиите тогавашния шеф на КАТ София каза - дословно употребяващи марихуана да не се качват до 2 седмици на автомобил теста показва положенителвн резултат!! Това не е държава, а гнусно милиционерско гето!! Кой сте вие да държите сметка кой какво прави в личното си време!?!??
16
2
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Кръвен тест. Няма невинен и неупотребил човек, който да не иска кръвен тест, ако полицейските му покажат положителна проба. Така че тотално верни са си случаите.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слаби са куките. За момента не са хвани нито един мой приятел, въпреки, че и те са постоянно напушени. Единия напушен го удариха отзад защото обърка педaлите на спарка и направи верижна катастрофа. Глобиха всички освен него защото беше първа кола, а тест не му направиха въпреки, че е очевАдно junkie.
14
4
 
10
 
! Отговори
Чайна-майна преди 1 година
Стадо още ли не сте разбрали. Всеки петнадесети тест на сто е менте. Тук не визирам пиещите сироп за кашлица и успокоителни които дават положителен тест. А съвсем чисти или употребили карачи. Първите ги изкарват дроги а наркоманите минават метър. Независими лаборатории в Норвегия и Австрия го потвърдиха. Това тестче е за клоуни като кат евтино и оправдано по измисления закон. В белите страни за съдебна отговорност важи само кръвен тест! Тук пак ни таковата за много 💸 от нашия джоб!
13
1
 
12
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
От половин година пиша,че тия тестове не стават за нищо ама ми цъкат минуси.Като ви спрат и светнете в червено щото сте пили парацетамол, като ви изтипосат по ТВ и кажат "тоя е дрогиран" тогава ще се уверите в думите ми.Разликата между наркотиците и лекарствата е само че едните се продават легално, но веществата в тях са много сходни.Миналата седмица си купих Грипекс и аптекарката ме предупреди, че на полеви тест показва употреба на амфетамин.Слава богу не ме проверяваха.Иначе кръвни проби,дела.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българин___а не доказва ли, че тестовете са некачествени?... доста хора изгоряха без изобщо да са употребявали, аз на това му викам тормоз и напразно съсипване на живота
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мен ме интересува колко дилъра на наркотици хванаха...
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то с тези тестове на кат всеки би могъл да излезе под влияние на наркотици, обикновен беналгин може да ви изкара наркомани
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
спрете ни тормозат даите си ни доза.марихоланата е напално безупасна.искаме си марихоланата.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ушевите пияни и дрогирани корумпета, ловят пияни и дрогирани. Когато ушев ви се прави на интересен, звъните на 112 и казвате какво се случва и това че милицойнера ви изглежда неадекватен,струва ви се с разширени зеници и ви е замирисало на алкохол, следващите три часа е такъв смях и цирк, отделно аз до момента пет пъти съм познавал,че за пияни наркомани на работа.
7
0
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
На преден план е само това нарушение с верните им тестове! Колко нарушения и неспособни водачи се движат по пътищата... Смешна полиция със смешен подход! Корупционна практика която да замаже положение с 2000 човека!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 1 милион проверки хванали 1500 наркомана и 50000 алкохолика. Да кажем твърдо НЕ на ракията.