Украинци протестират в Приморско: В държавните бази е студено, спим облечени

Искат правителството да продължи програмата при досегашните условия
Обновена: 4 ное 2022 21:22 | 4 ное 2022 19:57, Анисия Иванова
170

Украинци излязоха на протест в Приморско. Причината са неяснотите около преместването им от хорелите по Черноморието в държавни почивни бази. По данни на Националния оперативен щаб те разполагат с 34 хиляди места и настаняването в тях трябва да стане поетапно.

Юлия и малкият ѝ син от днес трябва да живеят в базата на БДЖ в Приморско.

"Хотелът е по-добре, разбира се, но вкъщи засега не можем да се върнем. В хотела ни казаха, че можем да останем до 15 ноември, но трябва да си доплащаме по 10 лева", разказа тя.

Някои от преместилите се украинци се оплакват от лошите условия в държавните бази.

"Много е студено вечер, спим облечени. Климатикът е стар и не работи! Даже не успях да го включа", твърди Ира Врихова.

"Базата не е от най-хубавите, държавна е от 67-68 година. Не навсякъде имаме климатици и уреди за отопление, но хората се съгласяват. Базата е стара и няма да издържи на други отоплителни уреди", признава счетоводителят в станцията на БДЖ в Приморско Димитър Чернев.

Станцията на БДЖ в Приморско разполага с 250 места, но са останали свободни едва 100 легла.

Близо 3000 украинци са настанени в хотели в Приморско и Китен. Част от тях днес протестираха пред сградата на общината с искане да ги оставят в хотелите.

"Влизаме във зимен период. Ние сме пригодили хотелите за работа през зимата. Може да се наложи да инвестираме още средства, но в никакъв случай няма да са толкова, колкото държавата ще инвестира в ремонт на държавните бази", категорична бе хотелиерът Емилия Затова.

Украинските бежанци започнаха и петиция, която ще бъде изпратена до Министерски съвет и Европейската комисия. Те настояват правителство да преразгледа решението си и да продължи програмата при досегашните условия.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Да протестираш в чужда държава! - приела те да спасиш живота си ! - наглост от хитреци"__________ Съвсем не е наглост да искаш човешки условия и когато ти е студено и се чувстваш зле от безобразно остарелите бази от 70тте, да искаш по-добри! Държавата ги е приела уж да спаси живота им, но при тези условия, може някой и да се разболее тежко, особено хора с хрон. заболявания! Те какво са виновни, че руските варвари ги прогониха от домовете им? Или че българите се примиряват с ниския си стандар
88
5
 
0
 
! Отговори
ПапуаскиСаламенТуриз преди 1 година
Новината остана, па макар и клюкарски да изглежда тъй като крематориумите в УКР не работят (нама газ); нови единични гробове не са фотографирани, мост лайкли остава дълбокото усещане за висока степен на истинност при ясно отричане на предполагаемите факти заизползване н матеряли отзагинали украински войници запроизводството насаламени изделия.От улицата хората казват че това е 100% лъжа защото Украина от Март не произвежда салами. Остава да изнасят матерялите към Папуаските раьони където папат
87
1
 
6
 
! Отговори
дадохаОръжиетоАфрика преди 1 година
Всичките тия 10милиона укерутки напуснали прекраснатаУкраина садефакто избирателите наЗеленски.Живеят нааванта, държат се нахално и нагло и са изпълнени с рафинирани подлости и гадости към останалия свят.Един от тях споделил ли е туга по съгражданите си които бяха от 2014 до 2022 избити от зелената хунта ръководена от новияЩекатило-изверг,мошеннин и убиец на невинни хора.Разбира се че е добре че Парламента реши да им даваме оръжие.Те и без това всичко разпродават.Всичката западна техника замина
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петиция. В този район на света "пета точка", петиция е често ипродтозадник. Излиза че укурветата в Поморие са си подговили 5тите точки да ги продават за една срамна работа с мъжкиполовичленове откурествид
85
1
 
25
 
! Отговори
Давайте оръжия преди 1 година
на РУСИЯ да ги приключва тия!
84
0
 
29
 
! Отговори
Укрошлюха преди 1 година
Искам пет звезден хотел безплатно!
83
1
 
40
 
! Отговори
иванка преди 1 година
ПЕТИЦИЯ ??? - ха ха - добре са организирани, ще саботират решение на чуждо правителство, приело ги да се спасят от война - наглост! Цяла Европа ще е на по-студено.
82
0
 
40
 
! Отговори
иманка преди 1 година
Тук са дошли богатите, с по-висок стандарт от нашия, а народа там мре. И като знаят че е евтино, дават им джобни по 500 - сега по 370 лв. и че българите са будали, не протестират, си развяват претенциите. Защо майки не се организираха като тях че за български деца няма по 40 лв.????
81
0
 
34
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
Анонимен, много ги въртиш гледните точки! И да знаеш, че 200 мил. за украинците са от бюджета, т.е. пари на народа - без да ни питат
80
0
 
42
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
Да протестираш в чужда държава! - приела те да спасиш живота си ! - наглост от хитреци. Претенции на глезли, децата не са застрашени - ами да напускат, знаят да обикалят света.
79
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е цената на евроатлантическите ценности която и българи плащат. Като искат да спят на топло и за без пари да ходят в Африка.
78
1
 
38
 
! Отговори
мак преди 1 година
Няма такъв народ. Нагъл до несвяст.
77
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заслужават си боя. Затова са ги запукали руснаците. Много нагли.
76
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес се прибрах от село. Комшията живее сам, на 70 години. Направил инсулт, едвам го спасили. Вика ще си сложа едно хапче на яката, та ако стане нещо да мога да го глътна, че другият път едва ли ще ме намерят навреме. Знаете ли колко хора са така? На тях кой помага? С украинци позеленясали се занимаваме. Писна ми. Да ходят при Байдън.
75
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И у нас е студено и аз спя облечен. Ама държавата не ми помага. Да ходят да се оплачат на Зеленски. Той им го вкара един такъв голям евроатлантически. Заради тях и ние обедняхме 2 пъти. На нас кой ще помага? Зеленски ли? Айде, че взе да ми писва от тия мрънкачи. Цял свят им длъжен, щото те решили да правят мръсно на Путин и да стават поляци.
74
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз вече започнах да се смея с глас на тази селска укри фръцла, която все повтаря, че трябва да им благодарим! Не е добре жената, от някя лудница са я изпуснали сигурно. Прости Господи, тя не знае къде се намира и какво говори!
73
0
 
30
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Аз смятам че е крайно време България да изпрати оръжие и боеприпаси на Русия! Тази украинска наглост трябва все някога да спре! Българските пенсионери не за хотел 5 звезди, а за лекарства и храна мечтаят. Родителите ни. Тези да работят за храната си.
72
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А те знаят ли,че повечето български граждани нямат въобще климатик?Също и интернет.При нас демокрацията свърши това,което при тях Путин.Даже имаме вицове по темата.
71
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лелееее, наглост невиждана, напаст нечакана! Безбожнице, българите не са ти длъжни с нищо! Ти идваш в моята родина и ти търсиш подслон! Казах ПОДСЛОН, а не лукс хотел на морето! Какво си мислите? Че ще си топите краката в морето от терасата ли?!!
70
0
 
31
 
! Отговори
I преди 1 година
То бива наглост, но това вече е върха.