Близки на починал млад мъж винят лекари в небрежност

Напрежението пред болницата във Велико Търново
36
Близки на починал млад мъж винят лекари в небрежност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Напрежение пред болницата във Велико Търново. Причината - смъртта на млад мъж. Близките му се съмняват в лекарска небрежност.

Починалият мъж се казва Димитър Маринов. Тази сутрин неговите близки и приятели се събраха пред болницата, за да поискат отговори от медиците. Тяхното основно съмнение и притеснение е, че е допусната небрежност от страна на медиците.

Мъжът е бил приет в инфекциозното отделение на търновската болница с пневмония. Лекуван е, но няколко часа след изписването състоянието му се влошава. Вдига висока температура и това е наложило повторната му хоспитализация в реанимацията на болницата. Седем дни по-късно умира, предаде bTV.

Неговото семейство, приятелите и колегите му сега настояват да разберат истината за свърта на Димитър Маринов. Те се притесняват, че според епикризата той е изписан здрав, а в крайна сметка е починал.

В болницата тече вътрешна проверка. Иззета е документацията от двете отделения. Разпитват се и лекарските екипи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Доверил се на разума. Здраво си изтрещел. Къде ти се привиждат руснаци в случая и лично Путин.
8
1
 
7
 
! Отговори
До Лекар преди 1 година
Имаш много Здраве,непрокопсаникът който*управлява*тая болница е съвсем нова*придобивка*назначена от от един голям червен крадец!
7
12
 
6
 
! Отговори
Доверил се на разума преди 1 година
Само едно не ми е ясно - защо не са му направили тест за COVID-19 още при първоначалното постъпване в болницата с пневмония. Кремълската антибългарска пропагандна машина яко агитира в посока срещу превенция на вируса и плаши с графени и други измислици, без да приложи доказуеми и проверени факти, само изказвания на някакви платени с рубли шарлатани. После млади хора им се вързват подценявайки опасноста и не вземайки никакви мерки мрът или страдат сериозно ... Със здравето шега не бива !!!
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако го изпишат "неизлекуван" , няма да приберат парите от пътеката. Затова в епикризата пише, че е изписан "здрав". Чакам наказания за смъртта на този млад мъж, за смъртта на родилката и бебето и, за разменените бебета!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
5
5
 
6
 
! Отговори
7 преди 1 година
ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ ДА СЕ ЛЕКУВАТ В ЧУЖБИНА,, ТАМ НЯМА ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ Тъкмо всички лекари ще се преместят в западните държави . И В БЪЛГАРИЯ ЩЕ НАСТЪПИ МИР......Отиваш при работодател той гледа да НЕ ти плаща ,, отиваш при автомонтьор той едно ти прави но друго ти разваля за да отидеш пак ,, Знае ли се каква храна се консумира в България,,Между другото всички българи разбират от политика И ТОВА Е ПРИЧИНАТА ДА СМЕ НАЙ БЕДНИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ...........
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В случая се казва казва:Гарван Гарово(Красимир Попов)око не вади!
3
5
 
11
 
! Отговори
До Асан преди 1 година
За да си прикрият гафовете. Гарван гарвану око не вади.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко грешки и смърт трябва да видим още в тая болница за да бъде разкарано протежето Гарово-Красимир Попов което се води директор?
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свършила им е пътеката и са го изписали без да са го излекували. За съжаление това е практиката. Жалко за младия мъж.