Евтини карти за градски транспорт за пенсионери и ученици

Това обяви Никола Стоянов
22 яну 2023 14:29, Росен Стойчев
47

Следващата седмица Министерският съвет трябва да гласува мерки в подкрепа на гражданите заради цените на горивата.
Още по темата
Това обяви министърът на икономиката Никола Стоянов, който представи отчет за свършената работа през изминалите месеци, съобщи Bulgaria ON AIR

Част от мерките ще са под формата на отстъпки от цените на картите за масовия транспорт. Тези мерки са насочени предимно към пенсионерите и учениците.

Обмислят се отстъпки спрямо доходите на хората, които зареждат по бензиностанциите. Това ще стане на по-късен етап.

"Планирано е да гласуваме 40% по-евтини карти за обществения транспорт за пенсионерите, 70% намаление за картите за учениците и безплатно пътуване за деца до 10 години. Ще има и други мерки. Грешка беше отмяната на мярката от 25 стотинки, преди да сме готови с мерки, които да я заместят", коментира икономическият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
1
 
! Отговори
За преди 1 година
Учащи се, работещи-да, но защо и за пенсионери. Плюс това защо пак само за наборчетата от котилото. За останалите сухи пръчки какво?От Дедо ви - селякът, както там ни наричате.
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен това псевдопоевтиняване на картите за пътуване на пенсионерите, нищо друго специално за тях не се предвижда, така че не разбирам този вой срещу тях.
41
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че за пенсионерите трябват специални грижи, те вече не могат да работят и са зависими от обществото, докато работещите не са така. Тези отстъпки за пенсионерите всъщност са доста малки - по-евтини карти за транспорта, но реално пенсионерите обикновено толкова рядко пътуват, че с единични билети ще им е по-евтино. Досегашните талони по 1,20 бяха най-евтиния вариант за пенсионерите.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните недоразумения на власт. Значи има пари за определени глупости, а за работещите на минимална заплата - не. Тя и минималната заплата бе увеличена с цели 70 лв. - многоооо.
39
7
 
8
 
! Отговори
123456 преди 1 година
Там, където работя има работещи пенсионери, близки до началството, получаващи пенсия и заплата - за тях ще има помощ, а за останалите, взимащи минимална заплата - не. А за пенсионери с 3400 лв ще има ли помощи?
38
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Софийските пенсионери са с най-високите пенсии и с най- евтин транспорт. Затова по цял ден си обикалят.А тези от малките градове и селата се чудят как да си осигурят транспорт за да отидат на лекар или си купят лекарства
37
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във фирмата, в която работя, всички пенсионери идват на работа с личните си автомобили. За тях е под достойнството им да пътуват с градски транспорт.А ние, дето сме само на 1 заплата, се тъпчем в метрото и трамвая.
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунизма се завръща, а сега по колко години ще се чака за кола?
35
18
 
4
 
! Отговори
NoWay преди 1 година
Специално за София не виждам каква е драмата. 365 лв. - годишна карта, всички линии. Тези, които ползват само една линия, дали наистина всеки ден са от вкъщи на работа и обратно и нито веднъж в месеца не им се налага да използват друга линия - я на гости някъде, я да идат на някое мероприятие. За ученици - месечна карта 20 лв., за пенсионери 8 или 10. Що за *** би оревал света за това, че вместо за 23 лв. (картата за 1 линия) месечно ще дава 30 и ще пътува навсякъде.
34
2
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Все още ли има работодатели които не предлагат безплатна карта за цялата година, ами държавата трябва тях да гони, при нас дават и кредити за Спарк.
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсионерите не пътуваха ли безплатно или това е спомен от миналото?
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мишо, в града можеш да минеш и един километър, пак те таксуват 2 лева. С влак оня ден пътувам от моето село до града което разстояние е 80 километра и ми взеха 3 лева.
31
1
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
У наше село няма градски транспорт, защо няма намаление за ходенето до града?
30
3
 
5
 
! Отговори
Варненец преди 1 година
do 13 Във Варна билетчето е 2 лева за един час. Ако си вземеш карта за 10 лева получаваш 11 пътувания. Тоест 90 стотинки ти е пътуването в рамките на 1 час. Аз съм си взел такава карта и само чакам да дойде проверяващ, че да си чекна картата. На 5-6 пъти един проверяващ. С 10 лева изкарвам цял месец.
29
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, евтини карти за всички групи, които НЕ РАБОТЯТ, а нас работниците, дето хем внасяме осигуровки, хем на нас тежи икономиката на страна ще ни цедят до последна капка.
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗА ПРОСТАЦИТЕ Е 2 ЛВ. ОТ ШОФЬОРА/ТОЙ Е ТАМ ДА ГЛЕДА ПЪТЯ НЕ ДА ПРОДАВА БИЛЕТИ /ЗА НОРМАЛНИТЕ 1.60 ЗА ОЩЕ ПО НОРМАЛНИТЕ МОЖЕ ДА СИ КУПЯТ С ДЕБИТНА КАРТА.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слаб министър е тоя. Явно не разбира какво трябва да се направи и няма да го напиша. Да се научат да мислят и да говорят с хората, а не да четат по форумите наготово.
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте малко нали мерките бяха за хората с доход до 1000 лева какво стана с тези мерки?
25
7
 
21
 
! Отговори
Нищо против преди 1 година
Ама пенсиите са колкото заплатите на 70% от българите! Това повод за гордост ли е?
24
0
 
4
 
! Отговори
ДА преди 1 година
До Иванов---като гледам как си написал всичко в едно изречение,на теб не трябва да ти се дава,а да ти се взема !!