Хлебарка в топлата витрина, БАБХ запечата магазин в Пловдив

Умрели хлебарки са открити и в помещението за приготвяне на храни
31 яну 2023 13:10, Анисия Иванова
209
Хлебарка в топлата витрина, БАБХ запечата магазин в Пловдив
Снимка: Pixabay

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) се самосезира във връзка с публикация в медиите за наличие на хлебарка в топлата витрина на голям супермаркет в Пловдив. Извършена е проверка от инспекторите от отдел „Контрол на храните и граничен контрол“ при Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Пловдив в супермаркета, както и в обекта за производство на кулинарни изделия на фирмата.

При проверката в магазина е констатирано, че в топлата витрина, в която се съхраняват готови храни, има наличие на хлебарка. Проблемът е установен и от фирмата. Предприети са извънредни мерки за дезинсекция. Супермаркетът е третиран срещу инсекти на 24, 27 и 29.01.2023 г., съобщиха от пресцентъра на БАБХ.

При последваща проверка е установено, че предприетите мерки не са напълно ефективни към момента, поради което е изготвено и връчено разпореждане за спиране на дейността по изпичане на място на месни разфасовки и заготовки, и съхранение и реализация на готови храни в супермаркета.

В обекта за производство на кулинарни изделия на фирмата в момента на проверката е установено, че извън производствените помещения и в помещението за приготвяне на топли храни има наличие на умрели хлебарки. Там също са предприети извънредни мерки за дезинсекция. Обектът е третиран срещу инсекти на 09.01.2023 г., впоследствие и на 24, 27 и 29.01.2023 г. Поради това, че предприетите допълнителни мероприятия също не са били напълно ефективни, е изготвено и връчено разпореждане за спиране на дейността по приготвяне на топли храни и в този обект.

Извършено е основно почистване и дезинфекция както на супермаркета, така и на обекта за производство на кулинарни изделия на фирмата. Управителите на магазина и на производствения обект са изготвили протоколи за наличие на частични ремонтни дейности. Предприети са мерки за смяна на фирмата, която извършва дезинсекция и дератизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре ЕС може да позволи айната.
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо, нали ЕС прие европееца да се храни с насекоми! Това е дискриминация към *** и не е евроатлантическо!!!!
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По случай празника на Флюбените - 14-ти февруари ресторант "галошЪ" предлага насекомо празничен пакет, така всички Флюбени ще получат пИпИруди в стомаха за да са седмото небе от ШТастие. :))
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъде, накъде? Урсула позволи.
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да й сложат етикетче с цена. Тогава никой нищо нямаше да може да им каже и в краен случай можеше да мине за майтап или за граждански протест.
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм от БАБХ и мога да ви кажа че лично съм ходил да им пускам такива "буби" по витрините щото не можем да си изкараме заплатите а имаме План-глоби
13
1
 
29
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Скоро от Вавилон-ЕС ще ви ги слагат в храната (по скоро ще си признаят, че ви ги слагат в храната) и никой няма да запечатва магазини. Хляб и бисквити с буболечки, парченца месо с лепило, изглеждащи като цели парчета месо, кетчуп със смлени ембриони и животинска кръв и още хиляди лудости. Ще ви информират и ще му казват информиран "избор" :))
12
1
 
14
 
! Отговори
БЛЯКССС преди 1 година
БЛЯКССС
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е защо? Значи вече може ако искат да си пишат цените в евро, ама не може да предлагат от новата евроатлантическа храна!?! Въобще не се борите с глобалното затопляне вие! Урсула няма да е доволна от вас и ще ви се скара.
10
0
 
15
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Тези ходят при сигнали.Ако направят една акция внезапно в даден град ,ще се срамуват да да оповестят резултатите,защото ще са с минусова и стресираща оценка.Но ,нищо халал да са им заплатите/за скритите доходи не говоря/.Българина е свикнал да яде лоша и не знам кое си качество храна.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да му се не види и Днес са в нарушение на европейското законодателство, сложили хл е бар ка, която е напълно легална дума в списъка с филтрирани.
8
0
 
26
 
! Отговори
афи преди 1 година
Е,не бързайте да ги съдите!Може би те първи се опитват да въведат храната на бъдещето за употреба при нас!А за това би трябвало да им ,,ръкопляскаме''!!!!
7
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При бай Тошо за открити насекоми затваряха заведения, сега ЕС ще ви ги сервира в чиниите. бон апети дет се вика
6
3
 
40
 
! Отговори
Бръмбар в манджата преди 1 година
ШЕГУВАТЕ ЛИ СЕ??? ЕС прие да се слага брашно от бръмбари в ред храни - тестени изделия, пълнозърнест хляб, паста, крекери, "заместители" на месо, вероятно и колбаси! Това става потайно и неспоменато в медиите! И на опаковките ще бъде вероятно написано с някое латинско наименование, та така! Ще си ядем слени буболечки без да ни кажат! Пък вие ми пишете статии как имало на витрината! СЛАГАТ ГИ В ХРАНАТА ВЕЧЕ! ТАЙНО!
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е гарнитура. Кови дава право да затваряте?
4
2
 
34
 
! Отговори
Защо го затварят?! преди 1 година
не трябваше ли с тая директива от ЕС да ОТВАРЯТ такива магазини?
3
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е те нали вече са разрешени в манджа да се слагат! Сигурно е част от менюто.
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС прие закони за насекоми в храната след 2023 г.
1
1
 
44
 
! Отговори
Ядрен Вампир Z преди 1 година
И магазина е?Той е?Неговото име е ?