Отпускат средства за родителите, чиито деца не са влезли в детска градина

Решението се обсъжда
22 фев 2023 07:29, Росен Стойчев
48
Отпускат средства за родителите, чиито деца не са влезли в детска градина
Снимка: БГНЕС

В Министерският съвет на дневен ред са социалните плащания. Кабинетът, трябва да одобри изплащането на обезщетения за месеците ноември и декември, съобщи Нова.

Парите са предназначени за покриване на разходите на родители, чиито деца не са приети в държавни или общински детски градини и училища поради липса на свободни места.

Още по темата


По последни данни към лятото на миналата година децата на над 800 семейства не са били приети.

Финансовата помощ е за деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ... - Има деца, просо няма ТОЛКОВА много деца.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОК, нека отпускат средства, но да се каже, колко градини се строят по кварталите, които са пренаселени и то не само в София, това е проблем в Пловдив е същото. Не може да си разрешил да се построят 100 хиляди жилища и да си построил едва 1 детска градина някъде си.
42
2
 
7
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
До ЕлиЕй лебедче с премрежени очички... паркомястото не ти е привилегия, то не е твое, трябва ли някой специално да се съобразява с теб, че ти точно да имаш къде да паркираш... Масово се накупиха "двустайни" кутийки, а паркоместа - не. Не защото сградите нямат, защото спестиха парички "аз ще паркирам покрай блока.." ама той блока като е строен на мястото на еднофамилна къща с дворче, то място няма.. Ай, и утре пак да паркираш...
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За братят роми още парички от наще данъци
40
2
 
5
 
! Отговори
Йо преди 1 година
Говоря си с една жена. Тя: "В никакъв случай няма да плащам за градина на детето!". Аз : "А голямото ходило ли е?". Тя: "Да, ама в Габрово.". А защо сега е тук и работи като келнерка... Все едно там няма къде да се развива в тази професия...
39
2
 
2
 
! Отговори
... преди 1 година
ми то това се случва само в 2 Български града! основно в София и евентуално в Пловдив! макар, че там няма чак такъв проблем! Във всиките други БГ градове такива проблеми няма! Което показва, че май май и деца няма в тези градове!
38
4
 
5
 
! Отговори
Ели преди 1 година
Снощи едвам си намерих къде да паркирам, сега места за децата на софиянци няма по градините... Крайно време е да им покажем, че не са добре дошли!
37
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Представям си първо какви условия трябва да покрият, после си представям и каква ще е финансовата помощ... А за това, че е за деца над 3 години, при условие, че майчинството е 2 години е крайно зле...
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доо 37 - Те такива мразят всички. Той мрази и "коряняк" софиянците. Има си критерии. Дай му време, ще намери за какво да мрази и комшията, нищо, че са трети братовчеди или нещо такова. Не напразно, гордоста се счита за един от най-лошите пороци.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 23 - Те тея, от "съвеременната техническа класа", са много по-зле, зaщото и си вярват. Един ми обясняваше, че въпреки, че изкарвал много пари, бил много либерален и искал, по-високи такси. Аз го поптах, какво означва, да е либерален, а той ми каза, че било, да е демократичен. После го попитах, как реши, че е лиерален,а той ми каза, че е защото е бил добър човек. След това го потах, кой е бащата на либерализма, а той ми отговри, че е Аристотел ...
34
5
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Хората от провинцията да не сме второ качество, та се отнасяш с такова презрение.Софийски аристократе. Аман от парвенюта.
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До прочелите наредбата на СО: каква е причината в някои детски ясли и градини да не се допускат родители /близки/? От входната врата навътре е табу. Само хигиенни ли са забраните или гендърни/истамбулски?
32
2
 
1
 
! Отговори
Бай Ганьо - Милионер преди 1 година
Много бедни тука, бе! Ще ви шамаря!
31
0
 
14
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Аз като дете играех само с деца на бачкатори, въпреки че моите родители бяха вишисти. И какво от това-учих в езикова гимназия и университет след това,не станах престъпник ,пияница или наркоман.Освен това някои от тези деца също завършиха висше образование и сега са много добре финансово.Човек трябва да общува с всякакви хора,а не да е сноб.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 28 - Ама пишеш, нали мършляче! А аз ти пожелавам, да изкараш УЖАСЕН ДЕН! "заможни хора с правилен изказ." - АХХХАХХАХААХ! Някъф нещастен бек, дето вади 5-10 бона за неква изтърсена ИТ комапния, зад която стоят я Кирчо, я Бойко, ама се преструваме, че е изцяло чужда, се има за голямата работа! Алоууу! Виб кой държи и върти икономикат ав тая страна, бе бек загубен селски! Ти служиш на ТЯХ! Ти БАЧКАШ за ТЯХ. Шефчетата ти са баш тея, които мразиш.
29
2
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 1 година
За да е написано това, не е в панелните гета, населенени с наследници на текезесари и бачкери от Кремиковци, като Младост, Люлин, Дружба, Обеля и подобни дупки за кейдж дулелъри. В скъпите квартали бачкери няма. Но да дефинираме и скъпи, че Манастирски ливади някои го имат за скъп, а то едно гето, населено на 90% с провинциалисти, които си мислят, че със 6-7к месечно за милионери в София.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооо, нее! Не мога! Как така, ще си пратя детео в детска градина! Наемаме само бавачки с потекло и поне 15 години практика, като имаме поне трима учители, които идват на смени. В момента Арчибалд тренира фехтовка, а Гертщруде (искаме, да имат хубави, западни имен) е на час по латински! Когат станат на 5, ще ги запишем и на крикет.
27
2
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 1 година
Пък дразни се бре, изобщо не ме интересуваш. Нито си ми на доходите, нито на нищо. Обикновено взимам поука от интелигентни, образовани, заможни хора с правилен изказ. Ти си далеч от тях. 2 изречения са ми нужни да преценя образование и доходи на някого. Хубав ден :)
26
2
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
Някой спира ли те да ходиш да живееш в голташка Русия и със заплатата в рубли там да можеш да си позволиш по кило леща, боб и олио месечно? Айде, прав ти път! Чакат те с отворени обятия. Ама на- НИКОЙ, ама НИКОЙ големец не иска да чуе да живее в голташка Русия. Всичките им деца са пръснати из САЩ и ЕС. Защото е много лошо там, а пък в РУсия цъфти. Като човек с роднини руснаци го казвам и като човек, който е прекарал половината си живот в Русия. А роднините ми са богати хора. От Москва.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 24 - Щото си нещастно куче, което ме дразни.