Граждани са завели 80 дела към Топлофикация

Сигнали за нереалистични сметки
23 фев 2023 12:44, Росен Стойчев
11
Граждани са завели 80 дела към Топлофикация
Снимка: БГНЕС

80 дела са заведени от граждани към „Топлофикация”. Близо 2000 дела за 6 месеца са заведени от „Топлофикация” срещу абонати. Това заяви журналистът  Таня Киркова пред Нова Нюз.

За 2 години делата надхвърлиха 8 хиляди. Хората изпращат сигнали за нереалистични суми, искани от „Топлофикация”, разказа Емил Георгиев, председател на Федерацията на потребителите.

Още по темата


През м.г. са постъпили 2800 случая, от тях 2000 са само за „Топлофикация” – София. През м.г. са заведени 135 допълнителни дела, 90 от тях с наше съдействие, при 45 дела изцяло сумите, претендирани от „Топлофикация” са отхвърлени. Повечето от тези 2000 жалби са за завишени цени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
3.14 преди 1 година
До Не мога Или не искаш да разбереш. Става дума за това да има ясни правила, с точни критерии и параметри, които да бъдат контролирани от потребителите, а не на базата некой отнекъде каза, че това ти е сметката. Централното отопление би могло да бъде наистина най-доброто, но единствено и само при ясни правила и възможност за контрол. Другото е мижи да те лажим.
7
0
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Да бе може да напишете даже осем сигурен съм че са хиляди поне срещу топлофикация софия
6
6
 
5
 
! Отговори
Не мога преди 1 година
да разбера какъв ви е проблема с топлофикация?! Най -лесният и неангажиращ начин за отопление и топла вода! Прибираш се завърташ крана и си ти,кеф ти топла вода,кеф ти топло! И всичко това за няма и 100лв. на месец за 60кв.м. за 2ма човека. По-евтино от сметките ви за мобилен,тв и интернет! Спрете да се крадете по входовете,озаптете селските бекове със свалени или манипулирани уреди и нещата заспиват!
5
1
 
7
 
! Отговори
Топъл терор преди 1 година
За жалост сме си тъпички. Ако при тази политическа какафония излезнем няколко десетки хиляди софиянци на протест срещу Топлофикация София, не само ще решат проблемите ни, а и ще питат с какво могат да помогнат още. Ала, както казах, сме си тъпички и затова ни яхат всякак си.
4
0
 
1
 
! Отговори
вальо топлото преди 1 година
е нали мая общата щеше да реши проблема с Топлофикация още до като беше омбутсгърл ? па и скоро караше некакви да разнасят радиатори :)
3
1
 
0
 
! Отговори
Брей! преди 1 година
До В Перник убиватАма пост трепач! Майко мила!
2
1
 
8
 
! Отговори
само 80 преди 1 година
Вече трябваше да са 8000. Значи хората са доволни от цените, ще понесат още. Сега цените на газта падат, но на парното не. И да знаете, че не е спекула.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Топлофикация е щаба на корупцията. Първо не зачита Закона за Защита на Конкуренцията / има собственици на свое отопление от други доставчици Ел. и газ/. Второ не зачита Закона на Потребителите. Когато желае да се отоплява с енергоспестяващи тела , а не да е вечен клиент без договор. Трето отчита прогнозни разходи без уред / по формула/ забранено от ЕС и ЕК.