Блъсната от автобус жена в Пловдив е с опасност за живота

Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни
14
Блъсната от автобус жена в Пловдив е с опасност за живота
Снимка: БГНЕС

С опасност за живота е жената, блъсната от автобус на пешеходна пътека в Пловдив.

Още по темата
Тежкият инцидент стана малко преди обед, когато автобус на градския транспорт, движещ се по линия 18, блъсна жената на едно от централните кръстовища в града – между булевардите "Руски" и "Шести септември", предаде БНТ.

По предварителни данни автобусът предприел завой надясно на зелен светофар и блъснал странично пресичащата също на зелено 68-годишна пешеходка. Линейката пристигнала за минути, още преди на място да дойдат полицейските екипи.

По неофициални данни тестовете на водача на автобуса за алкохол и наркотици са отрицателни. От фирмата превозвач заявиха, че шофьорът е изряден и правят собствена проверка на инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Пловдивблъсната жена
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът е че в нормалните държави след подобни инциденти правят промени в организацията и/или маркировката за да не се стига до нови нещастия. В Испания почти никъде нямаш "зебра" в кръстовище, изнесени са на 5-10 метра , за да не се стига до подобни случки при десен завой. Да не говорим че НЯМА светофар с едновременно зелено за коли и пешаходци, за колите е жълта мигаща стрелка, за да си с едно на ум .
6
0
 
1
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Все пак сте жьлти
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не знам колко от вас са карали рейс или камион, ама десен завой не се взима със висока скорост, така че едва ли е карал бързо, отделно тези МПСта трябва да се "изнесат" по напред в кръстовището, за да вземат завоя и при изнасянето баш на завоя бабата може да е останала в сляпата зона на водача.Не го оправдавам ама кой иска да блъсне човек?!Отделно да не видиш и да чуеш цял рейс?!Това да не е колело?!?Пресичат като зомбитта
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле какъв ужас ще е, ако имат зелена стрелка за завиване на дясно при червен сигнал! Главно в източните части на сегашна Германия се среща, но и в някои западни градове вече, напр. Щутгарт! Изглежда господ е надарил немските шофьори с цяла степен IQ повече от колегите им в България! Но иначе при блъснат върху зебра прошка няма, отнема се книжката и задължително на съд за глобата или затвор!
3
1
 
12
 
! Отговори
пълна глупост е преди 1 година
превозни средства и пешеходци да имат зелен сигнал по едно и също време.
2
0
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Показвали са ми и среден пръст шофьори при завой надясно - да минат през краката ми.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извън София никой не спира на пътеките. Колега от Пловдив казваше, че там са почнали да.се.научават, ама явно бавно развиващите се са.повече от нормалните. Така че - пешеходците, имате предимство на пътеката, ама внимавайте като си го ползвате - оня после ще го осъдят, ама вие ще лежите на 2 метра под земята.