7 водоизточника в община Трявна са с отклонения в показателите

Водата там на този етап не е годна за пиене
6
7 водоизточника в община Трявна са с отклонения в показателите
Снимка: БГНЕС

След проверка на качеството на водата от Регионалната здравна инспекция – Габрово на местни водоизточници в община Трявна са констатирани отклонения в показателите на седем от тях и водата там не е годна за питейно-битови нужди, информират от общинската администрация в Трявна на сайта си.

Водоизточниците на ул. „Христо Ботев“, „Кисийска мера“, „Чучура“, „Козела“, до бензиностанцията, „Тепавиците“ и до стадиона не са покрили изискванията по показатели „микробно число“ и „колиформа“. Това сочат данните на РЗИ-Габрово, цитирани от Община Трявна.

"Община Трявна вече е предприела всички необходими действия за подобряване качеството на водата на посочените местни водоизточници и привеждането им в съответствие с необходимите норми за питейно-битови нужди. На всички местни водоизточници са поставени табели с текст "Водата не е годна за пиене", с което още веднъж информираме гражданите да не използват водата от тези места", съобщиха за БТА от Община Трявна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Conjo преди 1 година
Освен да сложи табели,общината нищо друго не може да направи.Това,че ще подобри водата е пълна заблуда от написалия горното.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо планинската вода стана негодна за пиене?????
1
2
 
3
 
! Отговори
интерес преди 1 година
смесили са питейната вода с отпадни води или септични ями. Искат да заразят хората и да ги разболеят