Съседи местят кухнята в коридора - наводняват, входът мирише

В Helpbook ни алармираха за ремонт на тротоари, за междублокови пространства с боклуци
Обновена: 12 май 2023 17:01 | 12 май 2023 17:00, Анисия Иванова
83
Съседи местят кухнята в коридора - наводняват, входът мирише
Снимка: Pixabay

Преди няколко месеца беше обявено, че са осигурени средства за извършване на ремонт на тротоари в пъти повече от колкото преди в цяла София. Наш потребител изпрати сигнал чрез платформата на Helpbook.info с молба да се извърши такъв и в района, в който живее:

"Тъй като виждам, че навсякъде в София се ремонтират тротоари, включително и в район "Красно село", реших за поредна година да подам сигнал с надежда общината да обърне внимание и да ремонтира парче останал не ремонтиран тротоар. Тротоарът се намира на улица "Ладога" 5 срещу изхода от паркинга на магазин Лидл (улицата, която води към блок 209). Тротоарът на пръв поглед изглежда здрав, но плочките са хлътнали, местят се и когато вали е невъзможно да минеш, без да се накаляш. Отделно се случва и да паркират коли, бусове, а дори и камиони отгоре, което допълнително го руши и се разнася кал и мръсотия. Моля да вземете мерки за това парче тротоар около 30-40 м и по възможност да бъдат поставени анти-паркинг съоръжения или кашпи.

Сигнализираха ни от район „Изгрев“ за редовно замърсяване на междублоковите пространства с едрогабаритни отпадъци, които стават все повече и повече. На същото място се паркират и стоят с години автомобили, които се превръщат в складове за ненужни вещи и отпадъци. Най-вероятно собственикът на превозните средства замърсява и тревните площи.

Пратиха ни и любопитен сигнал от район „Подуяне“: "Става въпрос за жилищен блок в ж.к.Левски Г, бл.33. В един от входовете на блока живущи на 4 ет. в гарсионера са изместили кухнята в коридора си, с което нарушават конструкцията и наводняват многократно апартамента под тях - т.е 3 ет. Нямат разрешителни, проект или искано съгласуване! В целия вход, когато готвят, се разнасят миризми! След проведен разговор с тях, че има налице теч и наводняват апартамента под тях, че миризмите и постоянно отваряне на прозореца на площадката са недопустими, и трябва да вземат мерки, те категорично отказват! Моля за съдействие и проверка", се настоява в сигнала.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До льо...льо много пъти ти слагам минус но не се хваща обаче си за минус.
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Входа мирише а не входът.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иванова между думите се слага апостроф въпреки и независимо дали слагаш запетайка. Поне това да беше научила но иначе философстваш макар че нищо не ти се разбира....
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** носят месо от заклани животни от село и го продават в кварталните магазинчета.
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъдяте бунни граждани, прередете ги. Също като едно вряме на ленински съботник
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жената която критикува малко по надолу има много грешки самата тя.
64
1
 
2
 
! Отговори
Алито от София преди 1 година
Гашолизма е по страшен от фашизма, цървулите са свикнали с лятна кухня, та и тези така, а много рядко има софиянци които са си у София, а големите,, софиянци ", си бягат още у петък по родните места, а и по това време на раздор у държавата, всичко е свободия
63
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Селяндуррите са навсякъде. Те говорят високо и искат да бъдат забелязани. Те вдигат шум и се хвалят и гордеят с това. Те имат много приятели цяла квартална клика са. По рано бяха от Герб сега са от ПП и техните разширения. Освен това са доносници ,трафиканти на хора и дроги , крадци ,автокрадци , лъжци има и роми между тях. Изобщо квартални герои и подлеци не умни са .
62
6
 
2
 
! Отговори
Иванова преди 1 година
Преди да критикувате,научете ,,правопис и пунктуация " в българския език........Вярно е,че много провинциалисти дойдоха в София.Истина е,че немалко софиянци ,,освиниха" ЕС,Австралия,Нова Зеландия,Америка и където се сетите. Провинциалистите ,,софиянци в повече" са в пъти по-по- най от софиянците ,които живееха в столица каквато я описса в песента Б.Карадочева: ***,кална,тъмна ...страшна.
61
7
 
9
 
! Отговори
Селинджър преди 1 година
Остовям си обувките пред входната врата. Готвя на остъклената тераса с винкел. Всяка година залагам 2 бидона зеле и напролет изхвърлям три четвърти от него. Обичам да правя ремонти сутрин в 6, особено събота и неделя. Много ибичам да готвя риба, поне 1 път в седмицата. Като хвърлям бклка, си обувам подпетени стари обувки.
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много моля честните хора да слагат знаци след като прочетат цялата история за нечестните не мога да отговарям те са сорросоидите без чест и достойнство.
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сетих се за оня гербер дето си беше направил скара бира на терасата. Те това е България. Който има връзки живее на гърба на другите те да му мислят.
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В затворените комплекси готвенето по терасите е забранено и това разбира се е правилно , но какво пречи държавата да го приложи навсякъде по блоковете.
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2023 г. България част от ЕС - какви жителства каква 89та година ? Ти може да си забил във времето на тоталитарния режим , но останалите живеем в съвременността. Не можеш да спреш времето , без значение колко ти се иска.
56
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато провинциалисти се домъкнат в София става ТАКА!!Върнете жителството!!! Който е бил софиянец преди 1989 остава!! Всичко останало обратно на село.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лайки и антилайки от различни устройства на едно семейство нищо не значи.
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Форума показва че българските граждани нямат ценностна система безпардонно правят каквото си искат лъжат крадат и клеветят без да им пука. Връзкари са.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
54 прочети си епитетите и сам прецени какъв си. По епитетите се познаваш.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обикновенно по форумите опит да бъде засегнат човек от форума се прави или от врръзкари или от трролове което също е врръзкарство. Обикновенно такива трролове фалшифицират и лайковете в своя полза и никой нищо не им казва. . .
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По голяма наглост в битов план от готвене на тераса в жилищен блок няма !!! Нека който не го е изпитъл поне да замълчи а не да обижда и да взема страна.