Банкноти от 50 лв. не могат да се депозират в банкомати

Отнася се до емисията от 2006 г.
29 юни 2023 11:41, Росен Стойчев
33
Банкноти от 50 лв. не могат да се депозират в банкомати
Снимка: БГНЕС

За проблем при депозирането чрез банкомат на банкноти от 50 лева сигнализираха читатели на businessnovinite.bg.

Те споделят, че при опит да депозират банкнота с този номинал в банкомат, устройството не я приема.

Още по темата


Проверка показа, че това не се случва при банкомат на конкретна банка, а е масова практика в последните дни. Запитани банки казват, че по препоръка на БНБ банкоматите им не бива да приемат банкноти от 50 лева с емисия 2006 г. Последните няколко дни устройствата не са приемали никакви банкноти от 50 лева, докато настроят системите си.

Сега вече хората ще може да депозират купюри от 50 лева само с емисии 1999 г. и 2019 г., но не и тези от 2006 г. Ако имате банкноти от 50 лева с емисия 2006 г., може да ги депозирате по сметка единствено на каса в някоя банка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Чичо Герасим преди 8 месеца
Повреждате банкнотата, сменяте я като повредена за нова ( банките са задължени ) и си внасяте новата.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вие чак сега ли разбрахте, че не може? Излагате се, знаем че сте слепи и глухи и бавни в разпределението. 50,левки не могат да се депозират поне от половин година на автоматите
27
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никога повече АЗИАТСКИ БОТУШ НЕ ТРЯБВА ДА СТЪПИ НА БАЛКАНИТЕ!
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако имате банкноти от 50 лева с емисия 2006 г., може да ги депозирате по сметка единствено на каса в някоя банка. . . . . Срещу някакви специални такси, за да не негодуват причинителите т.е. разбирай банките и аз Левон нямам милиарда, който съм решил да имам!
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако искате да направим България Швайцария на Балканите - става много лесно! 1) Приема се Швайцарската Конституция. 2) Правиме Бункери за Злато в Планините. 3) Правиме летиша за вход на Бойни самолети под Върховете в Планините. Народа Определя Всеки Закон в Конституцията и да се вземат и законите за Амедмент от Американската Конституция. Всеки има право да си говори, пише и вярва в каквото си иска и най - главното - ВСЕКИ ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ПРАВО НА ОРЪЖИЯ както е в Швайцария и Америка!
24
9
 
3
 
! Отговори
бла преди 10 месеца
Имам чувстовото че народа е полудял :) пише си че конкретна емисия не е ок, най-вероятно е масово фалшифицирана. Никой нищо не забранява и т.н ако искате да си я обмените ще го направят, ако искате да си я внесете на каса ще стане никакви заговори, световни концлагери и прочее глупости няма.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всичките ми пари са в злато и в швейцарски франкове. Нямам доверие на българската баннкова система.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Америка долар от примерно от началото на миналия век си е валиден и сега! А има и едни стари монети примерно от 19 век, които ако ги разпознаеш ще станеш БОГАТ, като ги дадеш обратно в Банките! Възстановете Нормалните Българските Банки, така както са биле от преди 1944г и всичко ще се оправи! Бог, Цар, Отечество, Разум, Вяра, Надежда и Любов!
21
1
 
28
 
! Отговори
Павел преди 10 месеца
Само пари в брой означава свобода, всичко останало е направено за контрол и заробване. А като спре тока и биткойните няма да са спасение.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сигурно са плъзнали много добри фалшификати в обръщение които успешно преминават проверката на банкоматите.
19
0
 
6
 
! Отговори
ооо преди 10 месеца
До Икономисткой раздава кредити в брой, че да ти искат парите в брой ? всичко става вече един нагласен баланс, който се конторлира по електронен път. Затова никой не ти иска депозита, защото не им трябва. Ако вкараш парите в разплащателна сметка, пак може да ги похарчиш и те да вземат някоя такса, докато от депозит не печелят нищо! Това е новото време и електронните пари! Като свърши кредита на банката за набиране на електронни пари - просто фалира, едни гора изгарят и т.н.
18
2
 
19
 
! Отговори
С Еврото преди 10 месеца
няма да има такъв Проблем - там Директно от ЕЦБ във Франкфурт ще ви Спират Сметката, а ще може да се Оплачете на Филанкишията!
17
4
 
21
 
! Отговори
Сашо преди 10 месеца
Работя вооръжена охрана в Германия.Преди пландемията ни предопредиха ,че ще спират плащането в брой.Вече в БМВ в Мюнхен не приемат в брой.Други карти без джиро маестро от 1 Юли ги спират.Идва тотален контрол!Ние избрахме тези в парламента,който ,ще ни вкарат всичко планувано от новият световен ред.Най късно цифровото евро ,ще бъде през 2026 вкарано!Ако не приемем еврото няма да сме в опасност!То ,ще бъде въведено за еврозоната и гости пристигащи в общността.
16
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да спасим българския лев :))
15
0
 
27
 
! Отговори
Икономист преди 10 месеца
Каквито са банките, такива са и банкоматите им. На мен пък една служителка в банка ми обясняваше, че не им трябвали депозити и едва ли не трябваше да се моля да приеме еврата ми . След като я попитах, ако няма депозити в банките, от какво ще раздават кредите, тя млъкна и ми взе дори такса за услугата. С такива банкери като този от БНБ и от асоцията им, нищо добро не чака България. Политиците пък и техните лидери са същата стока като банкерите.
14
5
 
17
 
! Отговори
Хартиеният Лев преди 10 месеца
е Последното Кътче Свобода Останало на ПоР0бените Български Р0ботници, но и това ще им бъде отнето - явно Зануляването вече е ЗаПочНаЛо!
13
0
 
35
 
! Отговори
За кешът преди 10 месеца
Другарки и другари-сега виждате-когато един ден парите станат изцяло електронни какви могат да са последиците-примерно банката ви отказва достъп до сметката, въпреки,че имате пари. Ако имаш пари в брой-проблем никакъв, но ако парите в брой са невалидни, а са валидни парите по смветка-ако властта, банката, поради грешка ви спрат достъпа до парите настъпва гладомор. В Канада го направиха-при ковид протестите правитеството там спря достъпа до сметките на протестиращите.
12
1
 
24
 
! Отговори
Интересно преди 10 месеца
как подобни неща по Новите от Телевизора не ги казват, а там ни занимават, кой в кое Борче се блъснат с колата си!
11
0
 
24
 
! Отговори
Откога препоръките преди 10 месеца
имат сила на заповеди? И може ли шефът на БНБ да обясни какви са основанията за това?
10
1
 
23
 
! Отговори
Сценарист преди 10 месеца
Представете си сте в някаква спешна ситуация, буквално на живот и смърт и имате само такива банкноти в джоба си и ви се отказва да ви приемат парите, т.е. все едно сте Занулен на 0, въпреки че имате пари в джоба си, но които реално не може да използвате!