Повторното явяване на матура става възможно

Съвместна работа на Галин Цоков и Диана Ковачева
27 юли 2023 11:25, Росен Стойчев
6
Повторното явяване на матура става възможно
Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието и науката ще подкрепи предложението за създаване на възможност за повторно явяване на държавен зрелостен изпит след 12. клас, съобщи Нова.

Това стана ясно по време на среща между министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и омбудсмана на България Диана Ковачева.

Още по темата


Предстои детайлите по предложението да се уточнят и да се проучат възможностите кога най-рано то ще започне да се прилага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: матураДиана Ковачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
5
 
! Отговори
NZ преди 9 месеца
До Учител: не винаги можеш на определена дата да си в кондиция, дори една настинка може да повлияе на концентрацията и да покажеш незадоволителен резултат, който в момента няма как да коригираш. Подкрепям подобна идея дори за матурите след 7-ми клас.
4
5
 
8
 
! Отговори
Учител преди 9 месеца
И какво ще промени това? Едва ли знанията ще се увеличат за кратък период от време, при положение, че след 12 години учене не си се справил първия път.Единствено университетите ще получат още един студент на субсидия. Да не говоря за нарушения на закона за" прием" на студенти, без да са завършили средно образование.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Толкова си знаят сър.
2
1
 
5
 
! Отговори
Разбира се преди 9 месеца
Иначе, как Повтарячи като ТикВун, Ристу, Коко и Кики ще ни Управляват?! нали Първо Образователната Система трябва да ги Създаде!!
1
1
 
6
 
! Отговори
Даскал ФратЮ преди 9 месеца
Ами разрешете им най-малко по 25 пъти да се явяват на поправка.