Родилка почина в болницата в Благоевград

Жената е постъпиа с тежка инфекция
Обновена: 9 авг 2023 09:47 | 9 авг 2023 09:47, Стела Стоянова
16
Родилка почина в болницата в Благоевград
Снимка БГНЕС, архив

26-годишна родилка от Сандански почина в реанимацията на МБАЛ-Благоевград.

Жената е постъпила в болницата на 28 юли в тежко състояние, с развита инфекция. Ден по-късно се наложило да се направи секцио и лекарите са изродили здраво момченце с тегло над 3 кг., което е второ дете за майката.

Тя веднага е преместена в реанимация, интубирана е и лекарите се борели за живота й дни наред. Не е било възможно да се транспортира в София, заради това е извикан професор от столицата за консултация, но във вторник жената е починала, пише "24 часа".

Според лекарите жената е постъпила в болница с висока температура в недобро състояние и с тежка инфекция, вероятно сепсис. Категорични са, че раждането не е в основата на смъртта, настъпила 10 дни след него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Горката жена. Бог да я помилва и прости. Представям си колко се е молила за маничето си, здраво се е родило. Слава на Бога! Спрете да гадаете какво се е случило. В болницата вливат няколко антибиотици наведнъж, тук явно организмът е бил слаб, особенно след раждането.
14
5
 
3
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 9 месеца
Здравеопазването извършва геноцид и моите колеги си мълчат, дори и да се възпротивът - нямат подкрепата на прогнилия душевно народ. При него прародители купуват на 18 годишни внуци бмв за подарък. Егоизма ще съсипе българския дух!
13
3
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 9 месеца
Успокой топката! Пий една вода! Точно вие, страхливите антиваксъри надъхвате народа да не търси лекар навреме. Изпихте маса антибиотици за 3 години със самолечение за ковид, криейки се, сега и бактериите вече не са чувствителни на антибиотици.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А защо е стояла в къщи с инфекция? А, сетих се, крила се е за да не я тестват за ковид. Е, добре се е скрила!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А ко е стояла в къщи с инфекция? А, сетих се, крила се е за да не я тестват за ковид. Е, добре се е скрила!
10
1
 
5
 
! Отговори
Упс преди 9 месеца
Пишат, че още при постъпването е била с висока температура. Не пишат от какво - пневмония или преносване на плода и сепсис? Всичко е възможно. Не знаем.
9
1
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 9 месеца
През това време са вливали антибиотици, умнико, но без ефект. Често става така. Антибиотиците не действат така както преди.
8
5
 
1
 
! Отговори
въпросче преди 9 месеца
Човек може ли да оцелее със сепсис 10 дена? За един преател питам.
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аааа, моля ви се, лекарите винаги са невинни. Ние сме си виновни, че мрем.
6
4
 
8
 
! Отговори
bg преди 9 месеца
Какъв сепсис 10, вие чувате ли се? От сепсис си заминаваш за 2-3 дни макс. Да признаят белодрешковците дали са забравили вътре ръкавица или тампон при секциото.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дошла си със сепсиса,не че е от секциото,нямам думи.Горката жена,Бог да я прости.
4
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не са я изпратили до София, че ще изпуснат пътеката! Никой не го е еня за пациентите, няма доктори в тая държава! Какво могат да лекуват в България аз не мога да се сетя! Правят операции на очи-поголовно сменят лещи, имаш нямаш нужда, сменят стави-имаш нямаш нужда! После що го бият!
3
6
 
14
 
! Отговори
Котка преди 9 месеца
До Янко Антивакс Хайде по-спокойно. Жената е постъпила със сепсис, реално умираща. Вероятно близките не са и позволили да се лекува навреме. Етнокултурни особености просто.
2
6
 
6
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 9 месеца
у БГ няма здрвеопазване а задревоубиване ! стане ли нещо по сериозно - ЗАМИНАВАШ ! а "народа " без коментар - седи и и гледа без нищо да прави !
1
12
 
12
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 9 месеца
Поредна жертва на прогнилата бездушна, безчовечна и корумпиранасистема на българското здравеопазване! Няма ли да излязат сега на спонтанен протест жълтoпаветниците на Сорос? Или той не ги пуска за нищо друго което не касае приемане на Истанбулската конвенция за гей браковете и третия пол, нали?