Адмирал Евтимов: Военните се справиха професионално край Тюленово

Действали спрямо нормативните изисквания
21 сеп 2023 07:00, Анисия Иванова
51
Адмирал Евтимов: Военните се справиха професионално край Тюленово
Снимка: БГНЕС

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов подчерта пред журналисти, че при обезвреждането на боеприпаса, открит край село Тюленово, военнослужещите са се справили професионално и отговорно във високорискова ситуация, без последствия за екипа, гражданите и инфраструктурата.

Още по темата

„Когато се активират такива екипи, има процедури и съответна подготовка. В дадената ситуация снимките, които видяхте и вие, не даваха възможност да се прецени какъв точно екип трябва да отиде на място“, каза адмирал Ефтимов, който заедно с министъра на отбраната Тодор Тагарев участва в тържественото честване на 100-годишнината на МБАЛ-Сливен към ВМА и в откриването на реновираната сграда на инфекциозното отделение.

Той беше категоричен, че военнослужещите са действали спрямо нормативните изисквания, даже са ги съкратили, за да бъдат на терен в удачно време. Началникът на отбраната поясни, че комплексните условия, при които са работели военнослужещите в конкретния случай, са наложили неизползването на стандартните протоколи и защитни средства за неутрализиране на невзривени боеприпаси. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: ТюленовоЕмил Ефтимов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Толкова "професионално" ще се справят и с евентуална война - по потник и цигарка...
42
0
 
1
 
! Отговори
д-р Михаил Николов преди 7 месеца
Доколкото разбирам от медицина при обезвреждане на обикновени експлозиви се носят специални защитни облекла!!!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не случайно преди да разберат чий е дрона, побързаха да го взривят. Ще вярваме на Магаренко, че е свързан с Русия, щот му имаме голЕмо доверие.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Маса народ напоследък се прави на Кашпировски, изнасят ни сеанси по тв с цел да повЕрваме. Всички им видяха непрофесионалното отношение, ама не, изреждат се да ни убеждават в обратното. Е, може и да поверваме.....
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БОГ да пази РОДИНАТА ни,че тези неадекватни нагаждачи скоротечно я затриват!!! Ако на този измислен адмирал това му е критерият за професионализъм,значи от армията ни нищо не е останало! Всички видяхме цирка при взривяването на пиратката,а този с цялата си наглост и безхаберие се опитва да ни убеди,че взривяването било на най-високо професионално ниво!? И двамата с тагара са жалка,но много,много опасна за ОТЕЧЕСТВОТО ни картинка!!!
38
0
 
1
 
! Отговори
Иван Анисий : преди 7 месеца
Бухахахахахаха Уахахахахахахахахаха ей, ***!
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя в България ли живее? Тия на 0ермото казват бяло. Няма такива магли хора като евроатлантиците.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 40. С термометър го пъхаш в опашката или наплюнчваш пръста като сапьора и го бараш дрона.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако знаете как се проверява температурата на дрон, имате голям опит.
34
0
 
6
 
! Отговори
От 31 преди 7 месеца
Забравих да кажа, че същия спец разказа как се обърнал камион в който имало такива мини и после ги събирали като съчки и ги трупали на купчини.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Тримата от Запаса. Идеята е, че всеко военноморски флот има адмирал. Даже и контра-адмирал си имаме. Гоуема сме раота.
32
0
 
8
 
! Отговори
Тримата от Запаса преди 7 месеца
Хубаво е някой хора с пагони да намалят уйскито- особенно сутрин -после почват да си мислят че на пагоните им им цели звезди на генералисимус и какво ли не --За да има Адмирал -трябва да има боен флот общо 100 000 Бруто Регистър Тона - самолетоносач подводници и ракетни фрегати-- Ние това нямаме - така че рангът Адмирал не покрвива флотът който имаме от десетина катера 5-6 баржи и две пасажерски фрегати без някакво сериозно оборудване -липса на сателити и т.н.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 35. Аз още рева от щастие че имаме такава армия, такива командири, такова правителство...не моа се успокоя.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Км. Още като видях тиксото ми стана ясно. Само не ми стана ясно как е издържало във водата. И аз искам да си купя такова. Който е гледал кадри от "войната" е виждал как се закачат бомбички под квадрокоптери. А самолетчетата се натъпкват с взрив.
29
1
 
6
 
! Отговори
Км преди 7 месеца
По тв.24 М.Ташева изказа предположение,че това е инсценировка,защото мината е залепена с тиксо върху дрона.А по принцип се монтира под дрона.И ако тоя дрон е ,,плувал,,от района на Крим до Тюленово,какво ще стане с това тиксо е тази солена вода.А целта на инсценировката е бъдещия строеж на военно градче за чуждестранни войски в района на Ямбол.Видите ли,руснаците ни пращат дронове,а може и бомби да ни хвърлят,затова щяло да има чужда бойна група на НАТО от1500 до 5000 войници в тая военна база.
28
1
 
9
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 7 месеца
Добре де, поне си признайте, че сте некадърни! Как успявате да извадите дебелокожието и да кажете на черното бяло?
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Я кажете след като определихте вида на боеприпаса и ви е ясно как се привежда в действие що не го извадихте от водата а после и самолетчето и да видите кое какво...Както обясни един спец в един форум за да се взриви подобна мина първо трябва да получи ускорение за да се активира взривателя, тоест да се изстреля, а не просто да се хвърли като граната...
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 29. Нали обясняваме...
25
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е вярно! Питайте форумните разбирачи - сапьори
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
как се изпльоска във водата този сапьор с наднормено тегло...чак приливна вълна към дрона направи,всички сте за измитане,че сте и нагли...поне се покрийте и замълчете за цирка ,който видяхме.