Магистрала "Струма" е блокирана от протестиращите миньори

Полицията отбива трафика при пътен възел Дупница-север и град Бобошево
Обновена: 2 окт 2023 11:25 | 2 окт 2023 11:25, Красимир Ангелов
77
Магистрала "Струма" е блокирана от протестиращите миньори
Снимка: БГНЕС

Протестиращите миньори и енергетици от Бобов дол се събраха в 9.30 часа пред ТЕЦ-а, за да потеглят на автошествие и с цел да блокират АМ „Струма“ при пътен възел Дупница-Кюстендил, предаде БГНЕС.

Жандармерията не позволи на протестиращите да излязат с автомобилите си на пътя за Дупница. Тогава тръгнаха пеш от разклона за Бобов дол към АМ „Струма“. След 40 минути шествие бяха спрени на ухото на магистралата от кордон полицаи с щитове и каски.

След кратка разправия и бутане протестиращите успяха да пробият полицейския кордон и 10.45 часа излязоха на АМ "Струма" при 59 км. Те се разбраха с полицията да пропуснат събралите се автомобили, да се насочат към Е-79 през Дупница.

Полицията отбива трафика на АМ "Струма" при пътен възел Дупница-север и град Бобошево, за да няма опашки, съобщава БГНЕС.

„Искаме някой да дойде тук при нас и да ни обясни кой лъже, защото по наша информация териториалните планове не са пристигнали в Брюксел. Или правителството ни лъже, или тези, които ни казват, че плановете не са пристигнали, т.е. Брюксел. По тази причина искаме някой да дойде тук и да ни каже истината. Протестът ни става безсрочен, докато не ни обяснят какво става“, заяви Тодор Василев от КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
АСДа преди 7 месеца
Няма решение да ви кажа
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да подкрепим енергетиците на живо, те имат нужда от нашата помощ. После ще стоим на студено и тъмно заради ПП и ДБ!
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Блокирайте и обходните пътища, пиле да не може да прехвръкне!
64
1
 
2
 
! Отговори
Сенеката преди 7 месеца
На Ковашки олиг.офрен.ите!В първите редици бяха тъпите му му.три.....
63
5
 
11
 
! Отговори
Премиер престъпник преди 7 месеца
Денков унищожи България мръсен престъпник и убиец
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
BEz zaplati i shte spre...
61
8
 
15
 
! Отговори
Gogo преди 7 месеца
С вас сме момчета! Дерзайте! Време е да се разкара народо-предателската организирана престъпна група от правителство, президентство и парламент! Доста търпяхме!
60
3
 
7
 
! Отговори
От Козяк 16 преди 7 месеца
До всички *** на Сглобката 1. Да се твърди че всички протестиращи са прости2. Да се открие Руска връзка . Ако има някой протестиращ с Рускиня за жена да се твърди че Путин клати Сглобката 3. Да се не се коментира че въглещната енергия е скъпа заради нашите въглеродни квоти иначе ще най-евтина 4. Да се твърди че хорат дето протестират са алчни
59
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Протестиращите трябва да се приемат за руски агенти, саботиращи правителството на България, по заповед на Кремъл. Трябва да се арестуват и ДАНС да се заеме с тях!
58
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия БАЧКАТОРИ НАГЛИ да вземат да се квалифицират, че ИТ спец на месец взима колкото тия бездарници на 2 години. Не сме 1820та с тия въглища! МАРШ!
57
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На господата от ПП взе нещо да им захлажда под краката.Чудя се дали ще изкарат до зимата?поне е ясно, че няма да влязат в управлението повече, трябва да си пълен мазохист за да гласува някой за тях.
56
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Жандармерията къде е и защо не се намеси - арести, тъмничен затвор и конфискуване на дживимо и недвижимо имущество за безполезниците!
55
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пробваха с трактористи - не се получи. Сега пробват с въглищари, за момента работи. Бедните хорица по улиците не са виновни, те страдат от най-големия бич - неграмотността. Правят това, което им подшушнат и надъхат да правят... Жалко...Необразованите и неграмотните се превръщат в удобно и лесно за ползване оръжие за постигане на политически резултати. Половината от тях не могат имената си да напишат най-вероятно, но искат промени в план, който е тотално непонятен за мозъците им.
54
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не мога да разбера защо всеки в тази държава, когато нещо не му изнася, започва да затваря пътищата. Като искат да протестират, нека отидат пред министерския съвет!
53
4
 
7
 
! Отговори
Майна преди 7 месеца
Подкрепям блокадите от вкъщи в леглото ,тъкмо хапнах и лягам да барикадирам леглото
52
5
 
8
 
! Отговори
евроатлантист преди 7 месеца
Новите европравила не позволяват да имаме такава замърсяваща енергетика, а ние трябва да следваме европравилата, а не да ги критикуваме. Ние сме евроатлантисти, трябва да следваме европравилата. Само Украйна!
51
2
 
16
 
! Отговори
Нео преди 7 месеца
Драги ми отпадъци, да вие дето писахте минуси, отидете в Бобов Дол и след това пишете кое от писаното от мен не е вярно! Когато тецът гореше въглища на гарата в Дупница можеше да се видят десетки вагони с въглища от други мини, защото тези от местната мина не достигаха за да покрият нуждите на централата. Тези вагони вече ги няма. Сега западняците плащат за да им се горят у нас отпадъците, които съдържат незнайно какво, защото никой не ги контролира! От всичко печели Ковачки и купените от него.
50
6
 
3
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 7 месеца
Ние педа-ите от ППДБЛГБТ,ГЕРБ и ДПС сме против . Ние знаем че тока идва от контакта а не от ТЕЦовете . Недейте лъга хората.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Другари пролетари, във всички страни по света пролетариата води битка срещу фалшивата война на капиталистите! Големите капиталистически крадци и лъжци са алчни и искат цяла Източна Европа и Русия, искат да ви поробят и ограбят! Това е война на крадците, а не война на народа! Присъединете се към народната революционна армия и завладейте държавата в името на Революцията и пролетариата!
48
2
 
4
 
! Отговори
Митрофанова преди 7 месеца
это хорошо! Мне нравится!