Спор за паркомясто доведе до стрелбата в Пловдив

Това разкриват очевидци
22 окт 2023 12:56, Росен Стойчев
50
Спор за паркомясто доведе до стрелбата в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Двама мъже бяха ранени при стрелба в Пловдив в събота вечерта. Причината за спречкването и произведените изстрели е спор за паркомясто. Извършителят е 39-годишен. Той е използвал законно притежаван пистолет. Двамата пострадали мъже са откарани за преглед без опасност за животите им, съобщи Нова.

Около 20 часа снощи изстрели проехтяват на ул. „Въча” в центъра на Пловдив и стряскат хората в квартала. „Само един изстрел чух, нищо друго.

Още по темата
Аз живея от другата страна и просто си помислих, че някой се е ударил в ламарина”, спомня си Кръстина Николова. Тримата участници в екшъна се скарали за паркиране пред гараж, допълва Цецко Галонов, който също станал свидетел на престрелката.

Според очевидци стрелецът паркирал автомобила си пред гараж на кооперация и слязъл от колата, за да си поръча храна от близкото заведение. След като взел поръчката си, се върнал към паркираната си кола, но собственикът на въпросния гараж, с когото имали стари пререкания, бил там. Последвал словесен спор. След това извадил оръжие и прострелял мъжа. Куршумът, който излязъл от тялото му, ранил случаен минувач.

 Живеещите в квартала твърдят, че скандалите за паркоместа са ежедневие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Пловдивпаркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Имам гараж до оживен булевард и офиси. Ежедневно и ежечасно някой си е зарязал таратайката там. Повечето не оставят и номер (не че съм им длъжен да звъня). Пробвал съм да говоря с такива шофьори. Някои казват, че са само за малко, други, че нямало къде да паркират, а трети директно се заяждат, че щели да си паркират където си искат. Един ми обясни, че дядо му имал апартамент в района и затова му се полагало да спира там. При положение, че оправия няма, човек ходи и драска боята, реже гуми.
38
1
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 6 месеца
Значи нарушител със законно оръжие застрелва двама с един куршум .Съдията ще му е доста трудно.Гаража си е гараж и разни *** дето си оставят телефоните да им се помолиш да си изместят курника са в абсолютна заблуда,че няма да повикам паяка вместо да им звънна.
37
1
 
2
 
! Отговори
Чужденец преди 6 месеца
Съдейки по коментарите неграмотните български roвeдa даже не си знаят законите. Пред улица, вход, гараж не се паркира по закон.
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако и жертвите са имали пищови?
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До АнонименТова е другото безхаберие в България... Това че в нова кооперация има гаражи, не значи че собствениците на гаражи имат право и върху земята непосредствено пред самите гаражи. Не можеш да претендираш други да не спират там след като земята не е твоя (частна).
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това си е опит за убийство , напълно умишлено. Ако сме правова държава , сериозна присъда трябва да получи. Но тъй като не сме , най -вероятно почти никаква санкция няма да има. Жалко за всички ни , които сме българи.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До И? И тряаа са пуцаме с патлаците според тебе така ли ?
32
6
 
3
 
! Отговори
И? преди 6 месеца
Собственик е на гараж, не е платил и паркомясо отпред. Защо да не спра, ако съм на две крачки, защо да не спра, ако съм наблизо и съм оставил телефон? Тия с гаражите ползват запазено паркомясто, понякога и две, а хората няма къде да паркират. Те с какви повече права са, че да имат запазени права за паркомясто? Тоя филм "гараж на паркирай" сврши. Като искат да е само тяхно - даси го платят!
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пред гараж няма "паркоместа" бе.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Съвсем случайно спрел тоюно пред гаража на тоя с когото са имали спор. Не пише да е бил задържан.
29
1
 
5
 
! Отговори
Шайка преди 6 месеца
Това не е бг а ЧАЛГАРСКА НОМЕНКЛАТУРИЯ чалга простотия ракия ... НИКОЙ НЕ РАБОТИ САМО ЧАТЛАЦИ...и КАТАСТРОФИ...
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Казах ли ви, че в кратуните им дрънчат на празно, ама вий ..... неее! Не ама, ей го е!
27
2
 
7
 
! Отговори
Нане преди 6 месеца
селените ке се изтрепат за едно парко място... Скотове... ===)))
26
2
 
11
 
! Отговори
ДОЛУ ФАШИШАЙКАТА ГЕП преди 6 месеца
В плодвид Зико толкова е орязал местата за паркиране че пловдивчани се стрелят за тях! До това води управление на фаши шайката - ГЕПП! Мислете на 29.10. за да не се повтарят такива "инциденти" в Пловдив и на други места..
25
1
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 месеца
Не стига че...виновен,ами и...гърми. Този нервак няма място в армият и току виж...подпалил Трета световна война. Да го зачислят в...обоза като кашавар. (платена...обява на НПО "Марсианци-запасняци без граници")
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кухото военен като толкова му се стреля,да го изпратят на фронта в Украйна с право на избор за кого да се бие.
23
1
 
11
 
! Отговори
Боко преди 6 месеца
Казах ви, калпав материал..
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За толко стават наще милициoнеpи и шaпkаpи да гръмнат некой невъоръжен, да пукат рикия цел ден, да набият жена си най-много... Магаренко да ги праща сичките при другарете си у ВСУ или да ги разформирова да пазят паркиниги и портиерчета на кооперации на кабинка на седат. За друго не стават!
21
1
 
20
 
! Отговори
Бански преди 6 месеца
Приматско общество.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как са нормалните?