Заради лошото време 70 души са евакуирани във Варна, в Шумен 30

Затворени са пътища в Източна България
6
Заради лошото време 70 души са евакуирани във Варна, в Шумен 30
Снимка: БГНЕС

Очаква се и община Шумен да обяви бедствено положение заради лошото време. Това обяви началникът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Александър Джартов пред Нова телевизия.

„Нощта беше напрегната, екипите ни реагираха на над 317 сигнала, от които 227 свързани с метеорологичните условия. Има множество паднали дървета и образували се преспи. Затворени са пътища в Източна България. Токът е прекъснат в северната част на Шумен. Във Варна сме евакуирали 70 души, в Шумен 30. Те са били в колите си, достигнато е до тях и са изведени на безопасно място”, поясни Джартов.

Той призова гражданите, особено в източната част на страната по възможност да останат по домовете си. За момента няма прелели реки, увери той.

„Тестването върви добре. Цяла Северна България беше предупредена милата седмица. Относно казуса с мъжа, който твърди, че е получил 100 съобщения, ще кажа, че това е единичен случай. Отправили сме запитване до господина да ни предостави снимки на екрана за съобщенията”, обясни главният комисар за системата BG-ALERT.

Той поясни, че се очаква системата да започне да се използва официално от началото на следващата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: шуменВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
4
 
! Отговори
Алов преди 5 месеца
Господ гледа и таз година зимата ще е жестока хора, оаквам без ток да сме дори София,Варна, Бургаз
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какви снимки на екрана бе милицифайски глъм,те безумните ви съобщения да не са номерирани.
2
3
 
13
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Държавата на абсурда, всеки прави нещо, ама не съвсем, лекаря те лекува, ама не съвсем, адвокатът те защитава, ама не съвсем, майстора ти прави ремонт, ама не съвсем, общинската администрация те обслужва, ама все някой документ липсва. ВиК ти прекарва вода, ама не слага централен кран. Енергото ти пуска ток, ама не слагат грешнотокова защита. Фаянсаджията ти лепи плочките, ама те накриво сложени. Ремонтират ти колата, ама след излизане от сервиза същата работа. Мила родна картинка.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ушевия искал скрийншотове на телефона на жертвите от терорът им от недъгавата система за уповестяване. Човек няма да си върши работата,ами постоянно ще е нащрек,ще записва,снима и води дневници с безумията на лапачите на държавна хранилка. Хората като казват например и имат информация че линейката е дошла след час, като михлюзите изкарват пристигането й на десетата минута?