Скандалът в Горна Оряховица бил заради булка и много пари, 250 души са отведени

Полицейското присъствие в квартал "Калтинец" остава засилено
Обновена: 30 дек 2023 17:54 | 30 дек 2023 17:52, Анисия Иванова
145
Скандалът в Горна Оряховица бил заради булка и много пари, 250 души са отведени

Полицията с помощта на специални части е предотвратила саморазправа между ромски фамилии от Русе и от горнооряховския квартал "Калтинец". В полицейското управление в Горна Оряховица са отведени около 250 души. У един от тях е открит автомат и мъжът е задържан за 24 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Още по темата

По неофициална информация скандалът е възникнал заради булка и много пари.

90 автомобила от Русе днес са тръгнали за саморазправа с ромските фамилии в квартал "Калтинец". Постепенно са спирани по пътя. При горнооряховското село Първомайци са спрени 30 автомобила и около 150 човека са отведени в полицията. Там са и стотина човека от района.

"Русенци се опитваха да се саморазправят с нашите. На входа на Горна Оряховица ги спряхме. Установени са всички в районното управление, над 30 русенски автомобила. Нашите са установени. Овладяна е ситуацията. За арести няма как да говорим на този етап, защото не се стигна до каквото и да е напрежение и сблъсъци. Не допуснахме да се срещнат двата клана", уточни директорът на ОДМВР - Велико Търново старши комисар Димитър Машов, цитиран от БНР.

Предстои установяване на самоличността на отведените в полицията около 250 роми, разпити и съставяне на предупредителни протоколи. Полицейското присъствие в района на квартал "Калтинец" в Горна Оряховица остава засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
5
 
! Отговори
Коки преди 4 месеца
Защо ги спряхте хорицата, те тръгнали на разходка с цел сближаване?
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 92. Стига сте се опитвали да лъжете. Започнаха да пристигат с влаковете след "промените".
89
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 82 - Как се оправял с тях Тошо Правешки? Като довлече тук около 400 000 катунари, събрани по целия Балк.полуостров и им създаде условия за развъждане. Това е едно от големите престъпления на Правешкия ц.
88
15
 
1
 
! Отговори
Д-р Бацелова преди 4 месеца
Расисти мръcни, оставете ромите на мира! Вие знаете ли, че те са горки и са били на листа на Хитлер след юдеите? България иска пълна доминация на ромите, те са много по-умен и развит етнос от ганьовцитe-***! България на ромите!
87
0
 
10
 
! Отговори
ОД на МШР преди 4 месеца
Областна дирекция на МеШеРе - полицаите как говорят за "нашите". От МВР станаха на МеШеРе.
86
1
 
5
 
! Отговори
Хрюююююююю преди 4 месеца
Точно по новините го гледал единият казваше че другият път ще се оправят по тихо и няма да се разбере. Е така че това си е швединия но ще го направят по културно. Има ефект от полицията. Ще му резнат тиквата на някой от тяхните индианци и ще играят кючек. А да и Тошко ще бъде с тях като танцуващата мaйmyнa но без наморник.
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Zjloto ruse e trygnalo na gesme
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен "Оправяше ги да!" .. на работа. И ги внедри в обществото под "възродителен процес" където турчетата се преименуваха на българи, а българите взеха да си кръщават децата с турцизирани имена..
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
тъпo племе
82
1
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 4 месеца
830 0 !ОТГОВОРИИдеалистпреди 1 секундаТези ромски разправии не са ли оставени по презумция на Мешерето?Прочети още на: https://dnes.bg/stranata/2023/12/30/skandalyt-v-gorna-oriahovica-bil-zaradi-bulka-i-mnogo-pari-250-dushi-sa-otvedeni.593876#comment-newest
81
2
 
23
 
! Отговори
Напомняне преди 4 месеца
Трябва силна власт, а един с мустачки, много добре се справяше с такива едно време. Днешните либерали, са меки китки, и се виждат резултатите- изнасилвания, грабежи, убийства, нещо обичайно са тази етност.
80
2
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 4 месеца
Тези *** разправии не са ли оставени по презумция на Меперето?
79
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Едно време Тошето мноо добре ги опряваше тия... Ама сега от посолството не дават :(
78
3
 
25
 
! Отговори
: преди 4 месеца
Калашников , открити два автомата , в ръцете на ччовекоподобно със заеършен 2-ри клас, крайно време е управлението да вземе строги мерки спрямо това племе ...
77
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По стар римлянски обичай скандалът е бил между братя на булката от двете страни.Спорът е бил кой от братята е баща на булката...
76
3
 
32
 
! Отговори
Бай Брус преди 4 месеца
Абе, баламурници, докога ще харчите нашите пари да пазите индиянците! Оставете ги да се оправят сами! Колкото дадат фира - все е добре!
75
5
 
11
 
! Отговори
Римлянин преди 4 месеца
Оставете ни на мира да си практикуваме традициите! Скоро и вас ще приобщим към тях - като почнем да вземаме бели булки!
74
2
 
19
 
! Отговори
Варна преди 4 месеца
Оставете ги да се избиват, това щеше да е една от добрите новини.
73
2
 
21
 
! Отговори
Ром"с преди 4 месеца
Еми щом полицията и държавата не може да се справи с ромските кланове ,то да се разреши носенето на оръжие и самоотбрана ....и много жертив ще има и след време ще се окопитят и ще си седнат на ***,а те сега чустват слаба държава и безнаказаност от органите на МВР и съдбната система у нас .
72
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това е жалкото бъдеще на тая "държава". Кланове, фамилии, диващини. Да ви пи.ам на евроценностите и на либерастията!