Кметът: В над 2000 точки във Варна ще бъдат поставени видеокамери

Няма планове за увеличение на данък сгради и такса смет, каза Благомир Коцев
5 яну 2024 01:00, Анисия Иванова
19
Кметът: В над 2000 точки във Варна ще бъдат поставени видеокамери
Снимка: БГНЕС

От бюджета за тази година трябва да бъдат заделени средства за изграждане на система за видеонаблюдение в целия град, каза днес пред журналисти кметът на Варна Благомир Коцев.

По думите му се планира камери да бъдат поставени в повече от 2000 точки, което да помогне за преустановяване на различни вандалски прояви. По думите на Коцев с изграждането на системата ще бъде създаден и център, който да поеме управлението ѝ.

Засега няма планове за увеличение на данък сгради и такса смет, каза още кметът. Той уточни, че се работи за повишаване на събираемостта от тези местни налози.

Кметът коментира, че се водят разговори с потенциални концесионери на спирките за градския транспорт в града. Ако не бъде постигнато споразумение, за тях ще отговаря Общината. По думите на кмета при този вариант в бюджета за тази година трябва да бъдат заложени средства, защото състоянието на повечето спирки е лошо, освен това и материалите, от които са направени, не са достатъчно качествени, съобщи БТА.

Коцев допълни, че в момента работна група обикаля града, за да бъде направен пълен анализ на състоянието на уличното осветление. Докладът ѝ трябва да бъде готов до 17 януари. След това ще бъде направено изчисление колко би струвала пълната рехабилитация на осветлението, като бъде модернизирано и управлението му чрез изграждане на команден център.

Като сериозен проблем Коцев посочи кражбите на кабели и различни компоненти от уличното осветление. Според него изграждането на видеонаблюдение би помогнало за прекратяването на тези практики. Междувременно предстои общината да сключи нови договори за поддръжката на осветлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има тоалетни , по 1,50 лв за Пикане... хахаха
13
0
 
1
 
! Отговори
баба Пена преди 4 месеца
А кога ще има тоалетни в града или да си пикаме както до сега в дворовете, около дърветете, като кучетата
12
1
 
2
 
! Отговори
КОГА В СТАРА ЗАГОРА преди 4 месеца
Кога и нашето нежно кметче в Стара Загора ще го направи.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добро решение- в града се правят хубави неща, но се руши жестко- счупени стъкла и заслони по спирките, изпразнени, разхвърлени и счупени кошчета за ***, пунктове за билети по спирките, улични лампи, потрошени детски кътове, спортни площадки- това го правят нашите пораснали деца- полицаите да обикалят редовно с патрулките, а може и с кучета.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Коцев допълни, че в момента работна група обикаля града, за да бъде направен пълен анализ на състоянието на уличното осветление." Да вземат да отбелязват и падналите пътни знаци след бурята ,че доста от новите са на земята ( и така си стоят вече 3-4 седмици) ,май-доста тънкостенни тръби са наслагали ....
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Loyko - Камери има не малко ,по светофарите ,преди време наслагаха и по спирките на автобусите ,колкото и на брой да сложат ,без да има кой да ги следи и да има последствия след това ,ефекта ще е само финансов и то за тоя който ги продаде и монтира :)))
8
0
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
Сложете адекватни табели към кварталите от магистралите във Варна, една няма читава.Ако влезе някой за първи път ще се чуди откъде да мине. Без навигация е ужас.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
га докарат 500 000 инжинери от сирия и те изявят претенции да живеят по хотелите, българите окончателно ще загърбят бг море в полза на гръцкото и турското щото тук ще е бежански лагер
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
абе ко стана с онея завършили от ВИНС-а? още ли ровят по кофите?
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Може да ходи където сметне за добре.
4
6
 
0
 
! Отговори
Коцето К. преди 4 месеца
Да не се врътка много много на изток.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Биг брадър. Да виЙ чИститУ. Може и да е от полза да хванат някой и друг криминал и / или вандал. Ходих в морската. Аквариума отвън пълна разруха и графити. На коперник пък пръстите рязали. Голяма далавера да унищожиш нещо направено. Ит реп ките се множат и за тъъпяването е все по-масово.
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Още едно нарушение на конституцията.
1
9
 
15
 
! Отговори
Гадняр преди 4 месеца
Не виждам полза от камерите. Вандалските прояви са навсякъде. По градинки, улични лампи, частни МПС и пр. Не се ползват по предназначение. Тук целите са две. Първата и най-важна е да се сгънат едни пари от обществени поръчки. Втората да се държи народа под страх, да е знае че е под наблюдение. Като в затвор без да си престъпник.