21-годишен скиор загина след удар в дърво в Чепеларе

Младежът изхвърчал от писта за напреднали
7 фев 2024 09:32, Анисия Иванова
34
21-годишен скиор загина след удар в дърво в Чепеларе
Снимка: БГНЕС, архив

21-годишен скиор загина, след като изхвърчал от писта за напреднали в Чепеларе.

Младежът е от Костинброд и бил с голяма компания и баща си на почивка в града под Мечи чал. Засечен е от камера при последното спускане малко след 16 часа вчера. В долната част на пистата, след като приятелите му не го видели, подали сигнал на ПСС.

Веднага е организирана акция в района, в която са участвали седем планински спасители. Подаден е бил и сигнал в полицията. Акцията продължила около шест часа, съобщава БНР.

Младежът е открит под писта 1С. Според първоначалния оглед вероятно е карал с висока скорост, ударил се е в дърво и е изхвърчал от пистата. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Чепеларескиорзагинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
38
 
! Отговори
мдам преди 3 месеца
Като човек, който ходи основно на Чепеларе , ще кажа, че пистата наистина е много стръмна - червена и черна, с няколко сини участъка. в 16:00 краката просто не ти държат и е станала трагедията. Бог да прости.
8
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз на почивка на планина само в хижата пред камината с чаша вино или на спа. На морето само до коленете и предимно на шезлонга с коктейл.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пази се борче идва скиорче.
6
1
 
6
 
! Отговори
Имало преди 3 месеца
Да става
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има индивиди, дето не спазват никакви правила. Пускат се на писти, дето не са за уменията им и са риск не само за себе си. А щом е и от Констинброд.. Това май е втори смъртен случай на Мечи чал през годините. Как пък един път не се ударих в дърво или оръдие за сняг? Подсичал ме е отзад сноубордист. На 40м широка писта. А бяхме тогава 7-8 човека по цялото Витошко лале!! Карам в постоянен коридор за да съм предвидим за тези след мен. Оставям достатъчно място от края на пистата, да ме изпреварят.
4
2
 
23
 
! Отговори
жалко преди 3 месеца
на 21 на писта за напреднали, сигурно и колата му е 200 кс. Българина е склонен да се самоубива, не цени живота... затова на всяка писта трябва да има табела с умрелите скиори в Швейцария годишно, точно 122 средно ! никакъв респект към планината, това е резултата
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И този явно не е чул за случая Шумахер жалко .
2
14
 
3
 
! Отговори
на 21 бъдещия преди 3 месеца
сс кандидат е истински томба . Даже мацките слагат каски и подбират писти до 40-50 км . хахахаха прекършил е дървото и е отишъл при бандерата . хахаха
1
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой не го е карал да ходи на ски.