Съдът спря поставянето на "легнали полицаи"

Трябва да се промени наредбата
5 мар 2024 12:25, Петър Бойчев
19
Съдът спря поставянето на "легнали полицаи"
Снимка Пиксабей

Върховният административен съд забрани поставянето на изкуствени неравности по пътищата, така наречените „легнали полицаи”. По жалби на физически лица магистратите са намерили нарушения при архивирането на документите, с които се издава разрешение за поставянето на ограничителите на скорост, предаде НОВА.  

Според пътния експерт от Велико Търново Илко Цветков трябва да се промени наредбата, за да могат да се поставят нови изкуствени неравности. „Досега съществуващите няма да бъдат махани, но се спира поставянето на нови на места, където е необходимо да ги има. Наистина съществуват и такива, които не са по стандарт, по-високи са, водят до повреди на автомобили. Това обаче е най-сигурният начин за ограничаване на скоростта. След поставянето на „легнали полицаи” драстично намалява възможността за пътни инциденти”, посочи той.

По думите му съдът е забранил поставянето на нови неравности, защото казусът не е пуснат онлайн за обществено мнение. „След промяна в наредбата вероятно те отново ще започнат да бъдат поставяни. Бих посъветвал кметовете да канят автоинструктори на обсъжданията на организацията на движението”, предложи експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
асдаа преди 2 месеца
До 888 Тук, в Ирландезата - там всички правите биитки на че-р-нил-ките. Няма по-срамно от емигрант нескопосник.
17
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Легналите полицаи трябва да са по стандарт и добре сигнализирани,а не всеки квартален Ганювец да трупа асфалт по платното.
16
0
 
2
 
! Отговори
шпец преди 2 месеца
Направо праскайте система за принудително спиране със шипове. Много ефектно пука гумите на разните дрогирани и надрусани шофьори и шофьорки. Слагате камери отстрани и пускате в ЮТюб канал поточно. Ще има гледаемост.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи, предпочитат да имапътни инциденти, но "легналите полицаи" данебъдат поставяни, докато някой не измъдри наредба и тя не бъде официално приета.
14
0
 
6
 
! Отговори
Ааа преди 2 месеца
Преди пред аерогара София имаше от вида показан на картинката и се преминаваше спокойно с до 20км/ч почти без да се усети, но при по-висока скорост автомобилът сериозно подскачаше, някой ги бе изчислил. ДА на хубави лежащи полицаи, но асфалтовите недомислици, трошащи окачване да се сменят!
13
5
 
6
 
! Отговори
888 преди 2 месеца
Тук, в Ирландезата, в градовете и дори в най-малките населени места е пълно с легнали полицаи, бе, г////ньовциииии..., приоритета тук не са автомобилите, а живота и здравето на хората и особено на децата!!!!!
12
4
 
3
 
! Отговори
БЕЗ ЖЕРТВИ! преди 2 месеца
ТРЯБВА ДА СЛАГАТ ДАЖЕ ПО ДВА ЛЕТНАЛИ ПОЛИЦАЯ ПРЕЗ 10 М. ПРЕДИ ВСЯКА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА! И В ГРАДА ДА СЕ КАРА С 30 КМ/Ч! ГАЗ ДО СЛЕДВАЩИЯ СВЕТОФАР И ТАМ СПИРАШ И ЧАКАШ?
11
4
 
6
 
! Отговори
Алабала преди 2 месеца
Значи *** за волана му се чупела колата от лежащ полицай. Ами не минавай със 100 км/ч, мини с 20-30км/ч!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нищо против онези "легнали полицаи" дето са като гърбица и са ясно означени с бяла светлотразяваща маркировка, но тия дето слагат "пъпките" трябва да бъдат накарани след това със зъби и нокти да възстановят предишното положение.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да слагат, ама да са с нормални размери и задължително маркирани, и да има и знаци. Другото е подсъдно.
8
3
 
9
 
! Отговори
поглед преди 2 месеца
Тюх ! Щех да моля кмета да сложи пред училището, че едни вчерашни "майстори" на волана си правят дрифтове в кварталната уличка. Не стига, че не могат нито да паркират, нито да карат - а сега и ще газят със скорост каквото им попадне на пътя. Тези са ***. В БГ тази порода по друг начин не може да съобразява правила.
7
1
 
16
 
! Отговори
Пипи преди 2 месеца
А в София почнаха да слагат кабари за трошене на предницата на колата, въпреки че изрично е забранено в Наредбата за пътни знаци и сигнали.
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стой си в Стокхолм! И без това, тука трудно ще намериш африканска тояга за дългите нощи!
5
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Стокхолм е пълно с бабунки, като има някой дето са гигантски. Автомобилите не се слагат на първо място, а се слага безопасността на пътя и ниската скорост. В България е незаконно , майко мила! В държавата с най-много произшествия и убити на пътя е незаконно да се слагат бабунки !?
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди много години един камион подскочи на такова нещо и паркира върху дузина граждани, чакащи на спирката. Мисля, че загинаха 6-7 души, включително ученици
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е СЕГА ЩЕ ИМА ДА СИ ХВЪРЧАТ ПО УЛИЦИ И МАЛКИ УЛИЧКИ В КВАРТАЛИ СЪС 100 ТЕЯ ОТ СЪДА СА ПЪЛНИ ************
2
15
 
15
 
! Отговори
аььааьаь преди 2 месеца
За да ти ограничат скоростта, ти чупят колата. Сложете камери и събирайте пари, стига с тези дупки и бабуни. Пълни тъпаанари има в държата за управление
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези неща всъщност са опасни, най-вече около кръстовища, спирки и пеш.пътеки! А и нали си имаме шахти стърчаши с по няколко сантиметра...