Връзвали ръцете и краката на 104-годишна във видинската болница?

Лекар казва, че била "временно ограничена", но на други места
23 апр 2024 10:31, Петър Бойчев
35
Връзвали ръцете и краката на 104-годишна във видинската болница?
СНИМКА НОВА

Ръцете и краката на 104-годишна жена са били връзвани, докато е била на лечение в болница във Видин. Това твърдят нейни близки, които не са били допускани до нея по време на престоя й в лечебното заведение, предаде NOVA.

След като жената е била изписана, близките й видели синините. Пациентката е била настанена в отделението по вътрешни болести на 17 април.

В ефира на телевизията внукът на пострадалата Емил Трифонов разказа, че жената е била оставена в болницата без придружител. Близките й получавали само сведения за състоянието й, тъй като свиждания нямало.

„След като я изписаха тя беше отслабнала, видяхме, че зад китките и по краката имаше синини. Когато майка ми е отишла в болницата за изписването е видяла, че едната й ръка е вързана”, каза Трифонов. Той добави, че баба му се е оплакала от престоя си в лечебното заведение.  

Д-р Богдан Томов, заместник-директор на болницата обясни, че пациентката на моменти по време на лечението е била психомоторно възбудена. „Проведени са мерки за временно физическо ограничаване, за да може да се проведе лечението. Това е направено временно”, каза той.  

Според лекаря кожните промени, за които се твърди, че са вследствие на това, че жената е била вързана, не отговарят на локализацията на местата, които са били обект на лечение.

”Най-вероятно това се дължи на кожни и трофични промени, свързани с тежки придружаващи заболявания. Болната е лекувана по медицински стандарт и обвиненията са несъстоятелни”, каза още д-р Богдан Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от Видео прогноза
Времето днес: Обилни валежи в 7 области, обявен е жълт код
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.