САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия

Такова разрешение вече бе дадено от Великобритания
158
САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Вашингтон иска да помогне на Украйна да се защити, но не подкрепя удари с оръжия, произведени в САЩ, по руска територия“, заяви посланикът на САЩ в Киев Бриджит Бринк, съобщи „Свободна Европа“.

Украйна продължава да настоява пред западните си съюзници за оръжия с по-дълъг обсег. Партньорите се колебаят дали да доставят оръжия, които потенциално могат да бъдат използвани за нанасяне на удари на руска територия.

Володимир Зеленски заяви, че Киев няма да използва оръжия, доставени от чуждестранни партньори, за поразяване на цели извън границите на страната. Тези ограничения не се отнасят за оръжията местно производство, за някои от които се съобщава, че могат да нанасят удари дълбоко в Русия.

Още по темата
На въпроса как Украйна би могла да спечели войната, ако има ограничения от страна на САЩ за нанасяне на удари във вътрешността на Русия, Бринк заяви, че тази позиция остава непроменена от началото на пълномащабната инвазия.

"Първата част от подпомагането на Украйна да се защити е доставката на нашите оръжия и тези на нашите партньори, за да подкрепим усилията на вашите смели герои на фронтовата линия да си върнат териториите", каза посланикът.

"Нашата позиция от самото начало е, че не даваме възможност и не насърчаваме използването на нашите оръжия в Русия, извън територията на Украйна", добави тя.

Външният министър на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че Украйна има право да използва оръжията, предоставени от Лондон, за нанасяне на удари по цели в Русия и че от Киев зависи дали ще го направи.

Неотдавнашната поредица от удари срещу руската петролна индустрия предизвика критики от страна на официални представители на САЩ, които дадоха да се разбере, че Вашингтон не подкрепя насочването на Украйна към петролни рафинерии.

Украйна отвърна, че смята руските рафинерии за легитимни военни цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: войната в Украйна
Още от Спорт
Леверкузен превзе Рим и докосва финал в Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
28
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 седмици
Руснаците сами си го изпросиха, влязоха не в завоевателна война, а във война на изтощение, и сега ще видят мирно уреждане на СВО , когато се изнесат и от последния сантиметър украинска територия, но си и платят за гяволука, и за разрушенията и нещастията!Това какво си правят и се прегръщат в Кремъл Путин и назначените губернатори в окупираните територии няма никакво значение, само е за пред руската публика,, защото международната общност не признава новите територии!Агент Донован Бейли!ЦРУ!!!
117
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А бря те сащ подаряват оръжия ,но да не ги използват украинците ,ми за какво тогава дават оръжие на Украйна ,стига смешки сащ и ЕС не правете на глупави хората ,вие сте по зле и от фашистите
116
4
 
17
 
! Отговори
Пиночет преди 4 седмици
Да използват.По голяма ескалация,по бърз край на агонията Украйна.Янките парите ги нямат за нищо и наливат милиарди за нацистите,но Титаник потъва и планините от долари са с нулева стойност.
115
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
До ФСБ до Василеведно линкче към "докладите на оон", ако може, ши3ко.
114
0
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 4 седмици
нгвсто с килийно след малко ще пеняса и ще почне да си играе с панела с инструменти. дано тоя път не бастиса целия сайт
113
2
 
6
 
! Отговори
ФСБ до Василев преди 4 седмици
МозАк ти трябва, моето момче! Повечко! Кърджали тръгнал да сравнява... Айде сега си предатави да запалим живи 150 турци, затворени в сграда и пожарната да откаже да гаси, а линейките нарочно да не идват. Единственият въпрос е за колко часа турската армия ще е на жълтите павета . 02.05.2014 г. , Одеса, Куликово поле. Докладите на ООН казват всичко. Няма смисъл да драскате измишльотини
112
6
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
До ФБС до анонимникакой свят е настръхнал, интернационалистите революционери, дето новата им опорка е че гьобелс е бил прав за евреите? виж кво се случи с ония про хамасци в университета в сащ и ще разбереш че светът не само е настръхнал, ами и го е надръвил за всякакви радикалисти- от защитниците на измисления руски свят до ислямските главорези.
111
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 124 "и никой не дрънка за асоциации с хитлер" В интервюто руския фашист си го казва черно на бяло. Ако не си го гледал си е твой проблем. Никой нищо не може да "дрънка", интервюто го има и думите в него са ясни.
110
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До ФБС до анонимника Какво стана, не ти мина опорката с "руското самосъзнание" и се впусна в лирични отклонения ли? Така е, джавелините възпитават дори и най -зомбираните путинофили. ТЕПЪРВА започва вашата мъка.
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Василев, Не си спомням някой да е убивал 42ма човека от кърджали и да им е забранявал да си говорят на турски. Когато това стане, аз ще съм първият който ще им помогне да се защитават ат нацистката ***, каквато убиваше в Украйна 10г!
108
0
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 4 седмици
До Анонимен120 важното е, че азовстал е бил де факто китайска собственост по време на инвазията, и в момента един шахматист виси сто и десет милиарда долара на другаря си.
107
1
 
4
 
! Отговори
ФБС до анонимника преди 4 седмици
Анонимниче, а знаеш ли колко милиона напуснаха Украйна. Познай колко от тях са бандеровци и колко са с руско самосъзнание. А знаеш ли, че щеше да е автогол за Русия да избомби и заличи големи градове като Харков барабар с цивилното население - нали виждаш светът как настеъхна срещу Израел след масовите бомбардировки на Газа? Айде напъни мозъка поне малко
106
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 116 Азовстал не е в Харковска област, а тия азовци вече откъде ли не ги "вадите" и после пак продължавате да воювате срещу тях. Явно и с "ваденето" не ви се получава.
105
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До ФСБ "Не се поучихте от грешките на Хитлер" Пред Тъкър Карлсън фашиста в Кремъл направи пълна аналогия межуд себе си и Хитлер и действията на Русия днес и на нацистка Германия при Хитлер. Ако не ми вярваш го изгледай.
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И как гарантирате това? Или просто като лъжите за СП2, взривиха го според американски анализатори и после обвиниха ... Украйна. Много достойно няма що. Само канален плъх не нози отговорност за действията си и обвинява друг за тях.
103
3
 
1
 
! Отговори
Василев преди 4 седмици
До ФСБ! По същата логика, утре и Кърджали могат да се самоопределят и Ердоган да възнесе справедливост???!!!Това не ли ти минава през ограничения мозък, че винаги има последствия в международен аспект на такива действия!Да е говорим, че в този момент Ердоган и Путин са се намазали със зехтин и се прегръщат и си лижат дупетата!!!Агент Лий Хейни!ЦРУ!!!
102
2
 
6
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 4 седмици
най модерното американско оръжие -АТАКМС, Абрамс, Брейди е обезвреждано със съветско оръжие от преди поне 50 години - раквти Бук, РПГ 7, Т- 72, С 300 и други. Толкова за "великата" западна военна технология.
101
1
 
3
 
! Отговори
ФСБ преди 4 седмици
Не, бе, Василев, западният блок е в незавидно положение, защото редом с Русия са почти цяла Азия, цяла Африка и цяла Латинска Америка. Не се поучихте от грешките на Хитлер и това е. Как ще се биеш с 85% от световното население, територия и ресурси дори и да имаш някакво имагинерно технологично преимущество, каквото всъщност не съществува (справка - китайските военни разработки). Слез на земята и стига си подлъгвал останалитв овце
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А, на палестинска може ли? Малко лицемерно за пред медиите ми се струва. Явно в САЩ всичко е ПиАр - на хората ще кажем каквото трябва, а ще си правим каквото искаме. Това вече не е политика, а цирк или по-скоро зоопарк, но с отворени клетки...
99
1
 
0
 
! Отговори
манастира ляолин преди 4 седмици
До ПанцерфаустБожурищекрум умре. легай си преди да си го последвал