Огнеборците ни гасят пожари с дрехи на над 8-10 г., а срокът им е 5 г.

Личните предпазни средства им куцат
Обновена: 18 юли 2024 14:53 | 18 юли 2024 14:16, Анисия Иванова
39

Стотици огнеборци са на терен заради пожарите в страната.

"Обстановката е много динамична. Над 620 момчета с 220 единици техника се включиха в пожарите в страната. Оборудване имаме, техника имаме, макар и личните предпазни средства да ни куцат - дрехите, които нашите хора обличат по време на гасенето на пожарите", обяви заместник-председателят на Синдикат "Огнеборец" Станимир Миланов в "България сутрин".

"Февруари поставихме въпроса дали има българската пожарна годни защитни облекла за гасене на полски и горски пожари. Към момента нямаме отговор", каза още той.

Срокът на годност на облеклото е 5 години

"Нашите дрехи са на над 8-10 години. Някои от тях дойдоха с камионите по обществени поръчки и действително са много стари. Не предпазват и не могат да бъдат полезни на хората. Нашите момчета са се научили, освен да дават всичко от себе си, за да спасят хора и имущество - да се пазят", подчерта Миланов пред Bulgaria ON AIR.

"С Турция отдавна имаме добри взаимоотношения. Имаме достатъчно автомобили, но не достатъчни, за да се потуши пожарът в кратко време. Метеорологичните условия не позволяват. Дългото горещо време, повече от 10 дни, и бурният вятър много усложниха нашата работа", обясни той.

Доброволците трябва да изпълняват указанията на пожарникарите

"Доброволците, тези на терен, са преминали обучения. Трябва да бъдат облечени, оборудвани с техника, да знаят как да работят с нея и да изпълняват указанията на служителите на терен. Пожарникарите в страната са минимум 5800. Над 8 години като Синдикат ни отне да променим наредбата за работното облекло", изтъкна Миланов.

Припомняме ви, че 19-годишният Светослав е с изгаряния, пострадал от пламъците край свиленградско село и има нужда от кръв. Кръводарителите могат да дарят кръв в Спешния център "Свети Георги" в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Безродните управници преди 1 месец
Не е важно колко стари са дрехите на пожарникарите! За нас е особено важно,че изпращаме много милиони на укрофашистите за да ни потупат по рамото господарите! Не е никак важно,че нямало и техника,важно е,че изпрартихме всичко налично и годно на хохлите! Че БЪЛГАРИЯ изгоря също не е важно,защото ние всички си имаме имоти в чужбина,купени с ограбените от народа пари! Тези с изгорелите имоти да не хълцат,ами да започват да си копаят землянки,защото и фургони няма да има! Обещали сме още на укрите
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кажете на Кирчо Парапетков, нали щеше екипировка да подарява.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма я Русия да изпрати безвъзмездно самолети, които да изгасят пожарите, под натовско владичество България е затихваща държава с един брой хеликоптер.
26
0
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Възмутен съм от показания отказ на пожарникари на молбата на женицата да се намесят и да спасят дома и! Отиваме да почиваме.....!!! Боже, що за безчувствие! Момчета почти през цялата година почивате и се отпърдявате по цял ден...и ние ви заработваме големите заплати! Сега когато трябва да поработите, отивате да почивате...! Срам! Вашето място не е в пожарните...!
25
1
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Важното е,че имаше пари -ТРИ милиарда за Турски поток!Също е важно,че служебното правителство на Р.Радев подписа енергиен договор с Турция"Боташ",от който губим само по един МИЛИОН лева на ден!
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При едно природно бедствие лъсва цялата истина за състоянието на държавата.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен"леле, аз вече 10 г ходя с едни и същи къси *** ама щото още не са се скъсали !" , *** с дрехите си от гардероба да гасиш пожари тогава; това не ти е модна агенция, а се изисква специално работно облекло в такава обстановка!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А горските какво правят и те ли чакат някой друг от Космоса да се задейства и свърши работа? Гледах репортажите на Ахчиева с незаконните сметища в планината, изхвърлени от граничните служби и транспортната бригада от Бургас, отпадъци останали от преминаващи емигранти, да си вземат отпадъците с тях , какво сте ги стоварили в незаконни сметища и мините в гората, да тровят водите, ли?
21
0
 
10
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Седеpacтите още не могат да боядисат на правеното от комунистите. Шеста ръка хора..
20
0
 
12
 
! Отговори
Депутат преди 1 месец
Държавата, тоест ние какво печелим от тия дрехи ? Друго си е да инвестираме в доходоносен бизнес като нови полицейски коли които бърже ще ни се отблагодарят !
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Купете им подходящо , качествено облекло на пожарникарите, какво се стискате, скръндзи? А да крадете можете, но за населението нещо да направите, не можете?
18
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е, като не са станали програмисти, ще носят стари дрехи. Ние програмистите носим само последните колекции на най-скъпите марки. Затова сме учили. А бачкотещите бачкери носят каквото има.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо хората, които са били на място, казаха, че нямат достатъчно и модерна техника пожарната , защо тогава сте се молили на турците да помагат, след като "имате достатъчно" техника? И във всички градове ли разполагат с достатъчно оборудване и техника? Сега, кой лъже и кой не? И за какъв уууууй сте подарявали на Украйна, след като самата България и населението имат нужда от помощ, достатъчно е, че им приемаме хората и ги спасяваме, повече не е било необходимо.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Да Какво да правим освен да няма избори като в Укрия и да имаме диктатор като Зелнчук ли?
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Облеклото не знам, ама техниката им трябва да е съвременна. Климатичните условия се променят, пожари ще има предвид покачването на градусите. Техника трябва!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде бяхте бе, главандури, с всичките ви гербави кметове, с които се хвалите. И карта със спечелилите ви кандидати ни навирахте в очите. Сега на картата какво показвате. Гори цялата държава, вие се изтипосахте пред камерите и пак сипете мозък. Не се ли знае, че през все горещите лета, ще има ненормални да предизвикат пожари( или умишлени такива). Защо не се организира да се направят просеки, да си почистят треви и драки... ***, видно от снимките, само чакат наготово някой да им го свърши.
13
4
 
12
 
! Отговори
Да преди 1 месец
По 50 млн.лева на всеки 6 месеца за избори, другото не е важно.Закривай.
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алоооу Пожарникаря от Банкя - и внуците ти,ще плащат греховете,които трупаш!!! Като видях днес как плачат хората гледайки разрушените си къщи и аз се разплаках!!! ТРАГЕДИЯ!!! То не останала тухла върху тухла, а "държавата" щяла да отпусне 1000лв помощ на къща!!!1000лв я стигнат за латекс я не!Пълна подиггравка с хората.За ЕДНА уkpa плащаме хотел и 1200лв джобни(40лв/дневно),а за българския данъкоплатец с порутената къща ЕДНОКРАТНА помощ от 1000леА!!! Да rниeTe в Aдa дано пpoдажници пocoлствени
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укропитеците дето от 3 годии по цял ден нищо не правят на хотел за наша сметка кога ще помогнат? Пък и сме без техника заради тех.
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У назе всичко куца добре, че са пожарните от татово време които незнайно защо още не са се разпаднали, че щяха да гасят само с кофи и лопати.