Как дете застреля баща си и ще има ли оставки в полицията в Пловдив?

12 авг 2024 22:15, Александър Попов
193
Как дете застреля баща си и ще има ли оставки в полицията в Пловдив?
Комисар Чергов. Снимка: БГНЕС

Седемгодишно дете простреля смъртоносно собствения си баща, полицейски служител. Трагичният инцидент в Пловдив може да доведе и до оставки на висши полицаи в града, утре се очаква там да пристигне и вътрешният министър Калин Стоянов.

Ще има ли оставки?

Готов съм да поема отговорност, каквато ръководството прецени, коментира шефът на полицията в Пловдив старши комисар Георги Чергов.

Чергов подчерта, че незабавно е информирал вътрешния министър Калин Стоянов за инцидента.

"Запознах го с цялата фактическа обстановка, коментирахме и въпроса със заеманата от мен длъжност. Готов съм да поема отговорност, каквато ръководството прецени. Те ще решат кое е най-добре за дирекцията и за служителите й", каза старши комисар Чергов.

Защо е имало дете в управлението?

На въпрос дали е обичайно служителите да видят децата си на работното място, той отговори: "Не е обичайно тук да има деца".

Стана ясно още, че загиналият служител е на 49 години. Има две деца. Съпругата му също е служител на МВР - разследващ полицай във Второ районно. В моменти момченцето е при майка си.

Как се е стигнало до трагедията?

Фаталният изстрел е произведен в 16.40 часа.

"След случилото се незабавно е създадена организация по запазване на местопроизшествието за събиране на необходимите доказателства. Бяха ангажирани следователи. Беше осигурен психолог за работа със 7-годишното дете, както и необходимите експерти. Идвайки на място, ръководителят на сектор "Специални тактически действия" ме уведоми, че след приключването на служебните задължения и проведени учебни занятия, служителите се насочили в помещенията на сградата, обособени за почивка и съхраняване на вещи. Там е бил и синът на един от служителите.

По-голямата част от служителите са били в стаята, където се прави разбор и са чули изстрел. Излизайки в преддверието, те забелязват детето на техния колега да държи в ръцете си пистолет. Влизат в контакт с него, спокойно взимат пистолета и информират ръководството, като на място констатират прострелва рана на колегата, довела до фаталния край", посочи шефът на полицията в Пловдив.

Разпити

Образувано е следствено дело. Всички служители на територията на сектора са установени, ще бъдат разпитани.

"Голяма част вече са разпитани. Що се касае за пропуски в дейността, всичко това ще бъде предмет на дисциплинарна проверка, която вече разпоредих и която ще има за цел да установи има ли пропуски в дейността на служителите, в какво се изразяват, кои са лицата, допуснали нарушения и респективно ще се предприемат действия", подчерта Чергов.

"Подробности относно оръжието не мога да дам, защото са предмет на разследването. Не искам да обсъждам доказателства. В присъствието на психолог и майката са извършени необходимите действия с детето на служителя на МВР. Предстои и изготвянето на експертиза. Разследването ще продължи доста време. Още много действия има да се извършват", коментира окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оръжието е било заредено. Няма как седем годишно дете да зареди оръжието. В стаичката за почивка се влиза с изкаран пълнител. Кой зареди пистолета?
142
6
 
21
 
! Отговори
А ще има ли оставка преди 1 месец
на ГЕРБаджийско-Пеевската п0длoгга - Калинчо Калинката ?
141
3
 
51
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Този случай показва, в какъв без контролен бардак се е превърнало мвр и полицията, най вече при този министър.
140
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-доброто ченге е мъртвото ченга. Особенно в страната на Тиква и Шиши, на Кирчо и Кокорчо, на Ристю и Гнома. Полицията е превзета от мафията, какво друго да се очаква?
139
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Детето на един депутат също среляше по хората. Нима депутатът си подаде оставка?
138
2
 
32
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
Това ако е полиция , щи се гръмна !!!!!! Незабавна оставка на измисления ,,министър" , *** на Свинчо и Тиквун !!!!!
137
3
 
28
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Първата оставка вече ще е на министърът,а следващите ще видим.Дали това е инцидент ще се разбере по-късно. На мен ми се струва,че това е караница между колеги в стаята и след като са го убили са бутнали пистолета в ръцете на невръстното дете. Няма как детето първо да е в стаята,а пистолетите да са на масата и детето да вземе пистолета,но в България всичко е възможно. Преди няколко години 6 годишно дете уж беше застрелял кръчмаря. Сега е същата постановка,но като нямаме държава и прокуратура.
136
1
 
20
 
! Отговори
Това наистина преди 1 месец
е трагичен инцидент от чисто човешка гледна точка. На какво се дължи естествено няма да кажат разследващите, а удобно ще се скрият зад неразгласяване на подробности, за да не пречат на следствието. Психо ,алко и нарко тестовете сред всички нива служители на това ведомство трябва да бъдат обаче поне веднъж седмично. Така е в белите държави.
135
0
 
15
 
! Отговори
Ще излезе преди 1 месец
Голямо ченге малкият
134
0
 
19
 
! Отговори
до 150 преди 1 месец
Напълно съм съласен.След приключване на случай с висоха степен на обществена опасност се пускаше за медиите: " Лично под ръководството на главния секретар на МВР ген.л- т Бойко Борисов....." Това беше нормалната практика.
133
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чергов подчерта, че незабавно е информирал вътрешния министър Калин Стоянов за инцидента. Едно време по същия начин ни подбутваха Бойко Борисов, докато беше секретар на МВР. Четяхме по 10 пъти на ден за Борисов. Борисов тук, Борисов там. Борисов спасил кокошки, Борисов помогнал на баба, Борисов хванал крадец в магазин....
132
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И с какво са виновни виши полицаи,че има безговорни полицаи,койтоси е захвърил оръжието където мупадне,я се поставя в каса ,има много такива полицаи фукливи и сямонадеяни,татуирани и брадати като попове и се гордеят с това !!
131
14
 
28
 
! Отговори
бивш колега преди 1 месец
Сташна трагедия.На никой господ да не дава такова нещо.Не се опитвайте да плюете колегата.Всички сме грешни.Омерзен съм от повечето коментари.Злоба и омраза.Но истината е една-нивото на ВСИЧКО в МВР се срина.Както в цялото общество.Да си отговорим накъде отиваме.Защо стигнахме това немислимо/преди години/ дъно?
130
0
 
27
 
! Отговори
Valhalla преди 1 месец
Време е да се въведът задължителни наркотестове за полицаите.Половината тема да ги минат.
129
2
 
38
 
! Отговори
-+ преди 1 месец
Всеки си помъкнал детето на работното място.Работят ли или по цял ден си дундуркат децата.
128
12
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Почти сигурно не е нещастен случай. Чингела е тероризирал малкото си и то накрая го е екзекутирало.
127
6
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Доста приятен инцидент, типичен за "семейство" от две куки... И точно в деня, когато куките се опитаха да влияят на съставянето на Правителство.
126
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цял живот ще го мъчи факта че е разстрелял татко си. Ако не е изтървал пистолета ще означава че е стреляло по мишени. А майката? Как ще прегръща момчето убило мъжа й? Как?
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цял живот ще го мъчи факта че е разстрелял татко си. Ако не е изтървал пистолета ще означава че е стреляло по мишени
124
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами как е застреляло баща си? Взело е пистолета и е натиснало спусъка. Мозъци... А защо е било заредено оръжието и без предпазител? Никога не се оставя оръжие по тоя начин и полицаят няма начин да не го знае. И какво излиза? Синът му го е гръмнал нарочно. Какви оставки?!? След дъжд качулка? Те и без това тия оръжия ги мъкнат все едно са реквизит от някоя комедия, че а са гръмнали някого и сбогом пенсия. На 54 години се пенсионират тия. Какво може да работи тоя друго? Охрана на паркинг.