Как дете застреля баща си и ще има ли оставки в полицията в Пловдив?

12 авг 2024 22:15, Александър Попов
193
Как дете застреля баща си и ще има ли оставки в полицията в Пловдив?
Комисар Чергов. Снимка: БГНЕС

Седемгодишно дете простреля смъртоносно собствения си баща, полицейски служител. Трагичният инцидент в Пловдив може да доведе и до оставки на висши полицаи в града, утре се очаква там да пристигне и вътрешният министър Калин Стоянов.

Ще има ли оставки?

Готов съм да поема отговорност, каквато ръководството прецени, коментира шефът на полицията в Пловдив старши комисар Георги Чергов.

Чергов подчерта, че незабавно е информирал вътрешния министър Калин Стоянов за инцидента.

"Запознах го с цялата фактическа обстановка, коментирахме и въпроса със заеманата от мен длъжност. Готов съм да поема отговорност, каквато ръководството прецени. Те ще решат кое е най-добре за дирекцията и за служителите й", каза старши комисар Чергов.

Защо е имало дете в управлението?

На въпрос дали е обичайно служителите да видят децата си на работното място, той отговори: "Не е обичайно тук да има деца".

Стана ясно още, че загиналият служител е на 49 години. Има две деца. Съпругата му също е служител на МВР - разследващ полицай във Второ районно. В моменти момченцето е при майка си.

Как се е стигнало до трагедията?

Фаталният изстрел е произведен в 16.40 часа.

"След случилото се незабавно е създадена организация по запазване на местопроизшествието за събиране на необходимите доказателства. Бяха ангажирани следователи. Беше осигурен психолог за работа със 7-годишното дете, както и необходимите експерти. Идвайки на място, ръководителят на сектор "Специални тактически действия" ме уведоми, че след приключването на служебните задължения и проведени учебни занятия, служителите се насочили в помещенията на сградата, обособени за почивка и съхраняване на вещи. Там е бил и синът на един от служителите.

По-голямата част от служителите са били в стаята, където се прави разбор и са чули изстрел. Излизайки в преддверието, те забелязват детето на техния колега да държи в ръцете си пистолет. Влизат в контакт с него, спокойно взимат пистолета и информират ръководството, като на място констатират прострелва рана на колегата, довела до фаталния край", посочи шефът на полицията в Пловдив.

Разпити

Образувано е следствено дело. Всички служители на територията на сектора са установени, ще бъдат разпитани.

"Голяма част вече са разпитани. Що се касае за пропуски в дейността, всичко това ще бъде предмет на дисциплинарна проверка, която вече разпоредих и която ще има за цел да установи има ли пропуски в дейността на служителите, в какво се изразяват, кои са лицата, допуснали нарушения и респективно ще се предприемат действия", подчерта Чергов.

"Подробности относно оръжието не мога да дам, защото са предмет на разследването. Не искам да обсъждам доказателства. В присъствието на психолог и майката са извършени необходимите действия с детето на служителя на МВР. Предстои и изготвянето на експертиза. Разследването ще продължи доста време. Още много действия има да се извършват", коментира окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По всичко личи, че има сериозни нарушения в това полицейско управление. Във всеки един момент някой носи отговорност за оръжието по закон, за да не попадне в човек който няма правомощие за достъп до него. Това което е написано в тази статия е напълно в стила на бълг. и чужди политици -- премиер спира наполовина построена и платена атомна централа и никой не му търси отговорност. Защо един полицай да не даде зареден пистолет на детето си да си поиграе с него ?
122
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и това в деня на протестите на полицаите
121
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не е в София ще е в Пловдив. Как нещо подобно не се случи в Червен бряг например?
120
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Родител 1 полицай + родител 2 полицай = приплод с тежки доживотни умствени увреждания
119
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахах цялата работа е такава тук българска работа
118
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мафията ликвидира човека.
117
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе,ликвидираха човека от магията.Сега ни правят на врабчета. Николай Филипов е в специалните служби по задържане. Два метра човек е. Ей, така дете ще го убие, ама друг път.Нарочно някой натопи детето.
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Версиите били две - първата, че оръжието не е било съхранявано добре. Втората версия е, че някой е искал да покаже на детето, че оръжието е заредено.
115
2
 
8
 
! Отговори
тТт преди 1 месец
За съжаление, тук, в Щатите, има много такива нещастни случаи..., наистина много, човешка небрежност от страна на възрасттните, понякога, дори - безотговрност! Това е страшна трагедия за детето и ще остави белег в сзнанието му да края на живота му!!!
114
4
 
27
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
Kaто оставим настрана, че децата на служителите нямат работа в РПУ-тата, второто много важно нещо е, защо пистолета е бил с пълнител и зареден, оставен небрежно с лесен достъп до детето и без спуснат предпазител? Или минцифа е научил сина си, да сваля предпазителя? Както ви думах днес, МВР-то е пълно с нереализирани селяни и помаци от Родопите!
113
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпросното дете ще бъде във втори клас наесен. Изобщо не е шест годишно. В Пловдив хората познават семейството. Защо се смъква умишлено възрастта на детето?
112
2
 
21
 
! Отговори
edin ot... преди 1 месец
МВР какво е училище , детска градина или" мол"да си водят децата там служителите ,това е пълна анархия и безхаберие тази институция е с най-нисък кредит на доверие след съда и парламента ,оставката на Стоянов е задължителна и е липса на морал ако не я подаде !Другият проблем е това разследване да се води от чужди разследващи органи ,нашите ще се опитат да заметат всичко ,ако вече не прикрито???
111
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Детето може да е имитирало Небрежния стрелец от Олимпиадата. Дори Дюплантис след овчарския скок направи жеста. Децата се побъркаха с екектр.игри. Стрелят онлайн на поразия.
110
5
 
19
 
! Отговори
Може началника му преди 1 месец
Да го е застрелял да не издаде корупционните схеми в които са участвали заедно.
109
4
 
9
 
! Отговори
до 115 преди 1 месец
Баща му е най-добрия инструктор. Явно знае как да стреля точно.
108
5
 
8
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Бананажийскити ни спец подразделения. Границата ни е кат шийцарску сити и, армия няма, нищу няма. Кинефити на ПОСОЛСТВОТО ни напраеха най измира щата нация
107
4
 
12
 
! Отговори
Гедер преди 1 месец
В случая израза " пръс**на му мозъка" , не е особено подходящ ,поради липса на такъв орган при тези
106
3
 
17
 
! Отговори
akudдфгх преди 1 месец
шевовете на полицията и говорителката казаха, че всички необходими действия били извършени след фаталния край, само не е ясно детето какво прави там където АБСОЛЮТНО не трябва да бъде!!! Българи, ще си зададем ли вечния ни въпрос, кой ми се из*ка в гащите ???...п
105
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прикривайте малкия убиец, ама никога не се оставя заредено оръжие. И по закон първият патрон е халостен. Малкото гoBeдo е стреляло поне 2 пъти по баща си.
104
7
 
10
 
! Отговори
Viking преди 1 месец
100 Дания си е прекрасна държава но в България има нещо гнило.См1рди на комунисти и корумпирани ушеви.