Протест днес: Пропагандата е невидимо чудовище

Протестиращите искат Радев да наложи вето
15 авг 2024 13:38, Инна Ангелова
183
Протест днес: Пропагандата е невидимо чудовище
Снимка: Bulgaria ON AIR

За тачи вечер от 18:30 часа пред сградата на президенството е организиран протест с искане за вето върху закона за забрана на "гей пропагандата".

Калина Дренска от ЛевФем и Александра Станкова от Българския фонд за жените заявиха в студиото на "България сутрин", че основното искане на протеста е за налагане на вето на приетия закон за "така наречената пропаганда в училищното и предучилищно образование".

"Говорят за джендър или ЛГБТ пропаганда. Нито един конкретен пример не се даде как се дефинира, какво означава това и къде го има. Някакво невидимо чудовище, което не може да бъде конкретно дефинирано. Искаме да разберем къде в българската образователна система се прокрадва тази ЛГБТ пропаганда", подчерта Дренска.

Тя е на мнение, че исканията са унизителни спрямо българските учители.

"Имаме 3 различни подписки на български учители срещу приемането на този закон. Много добре разбират, че законът цензурира тяхната дейност. Един учител, ако може открито да говори по тези въпроси и да отговори на чудения на децата, от това печели цялото общество. Ролята на училището е социализираща и възпитателна. Как един учител може да отреагира на живия живот? Ако искаме всичко да затворим в отделното семейство, може да си говорим и за премахване на образователната институция, щом всичко ще бъде вкъщи. Сега може би учителят ще опита да премълчи, да се присмее, много неудобно ще стане в класната стая", смята Дренска.

Насилието ще се увеличи заради законовите промени?

Дренска е на мнение, че по този начин насилието ще се увеличи, защото "се казва, че е напълно нормално да се използват такива епитети, каквито чухме от Народното събрание".

Пред  Bulgaria ON AIR Александра Станкова сподели, че никой не може да дефинира "ЛГБТ пропаганда".

"Протестът цели да обедини родители, деца и хора, които се застъпват за правата на децата и дискриминираните групи. За демократичните ценности в една правова държава. Това е абсолютно неясна терминология, която ще доведе до правни абсурди. На правна основа законът противоречи на Конституцията на България, на Закона за защита от дискриминация, на конвенцията на ООН за защита на правата на детето", настоя Станкова.

Представителят на Българския фонд за жените добави, че законът засилва стигмата и изолацията на тези деца - на тях и на учителите ще им бъде наложена цензура да засягат тези теми.

"Хиляди са случаите на вербално и физическо насилие миналата година, защото се създава култура на неприемственост на различните. Самите народни представители разделят децата на нормални и ненормални, на традиционни и нетрадиционни", изтъкна Станкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
3
 
! Отговори
Кило преди 1 месец
Както се молиш да напуснеш така и се молиш да те наемат има ли CV са напускане хейехе не ми се прах на разбирач , аз съм Кило
121
6
 
0
 
! Отговори
До 118 преди 1 месец
Психологията не е наука.
120
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Директор на училище, който не пуска раазвратници при децата и вечер заключва и охранява двора- ето това е референцията! Той ще има повече бюджет! А там където пускат извраатеняците ще трябва те да финансират от грантовете липсата на бюджет в такова училище поради липсата на деца! Родителите ще гласуват с краката си!
119
15
 
2
 
! Отговори
Костадин преди 1 месец
Замисляли ли сте се, че има и деца, за които двете майки не са пеперуди, а са тяхното реално семейство, или такива, които са с двама съвсем истински татковци и за тях също е важно да се припознаят в приказките? Независимо от наличието или липсата на права, ЛГБТИ семействата са факт и децата им са не по-малко българи или по-малко заслужаващи от другите деца.
118
2
 
9
 
! Отговори
До Костадин преди 1 месец
"Чудя се какви книжки са чели хората, които толкова много се страхуват от Мравин. Как всички приемаме в приказките да има убийства на зли баби (Хензел и Гретел)..." ---------- За да не се чудиш, ще ти кажа, че всички сме чели и харесваме тези приказки. В тях има митологични мотиви, чието значение не е буквално, а символно. Ако те интересува, аналитичната психология обяснява подробно смисъла им. Децата харесват вълшебни приказки и разбират разликата между магия и реалност. Но "Мравин" е внушение!
117
1
 
3
 
! Отговори
До 116 преди 1 месец
СВ е професионалното ви портфолио. Това не е молба за работа. Използва се само ако проявиш интерес да кандидатстваш за друга работна позиция. Това, че кандидатстваш някъде, не означава директно, че искаш да работиш там, защото по време на интервюто разбираш дали наистина те интересува или не.
116
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До Кило - Айде стига се правихте на интересни, не сте от деЦката! Преди се пишеше молба, смениха я със CV. Който е писал по-отдавна, молба е писал.
115
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И къде е границата на тези сексуални практики?! След тези лгбти извращениия какво следва- с деца? С животни? Къде ви е границата? Или границата ви е заплащането?
114
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Великанката Костадинова е просто една кухоглавка, открила начин да се прави на известна и значима!
113
11
 
1
 
! Отговори
До Кило преди 1 месец
Я ми кажи, че ми стана интересно, какво е това молба за работа? Молиш се да ти дадат работа ли? Това в някакъв строй ли е? Какво пишеш там? Моля назначете ме на работа? Или много ви се моля, назначете ме на работа? И как завършва молбата? С искрено ваш роб?
112
1
 
8
 
! Отговори
Кило преди 1 месец
Ей солота6ак CV iliWC да ти напиша , да в българския език е молба за работа , ама той не ти е майчин нали ?
111
3
 
16
 
! Отговори
РОДИТЕЛ преди 1 месец
Аз съм Родител с Две Деца - Момче и Момиче . Ако ги видя тези от ЛГБТ да развращават и опипват Децата МИ - С Лопатата в Главата и в Гробищата .Ще Ги Излежа в Затвора .
110
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Костадин - Книжката е отвратителна. Поне красива да беше, ама нИ е!
109
1
 
7
 
! Отговори
До Кило преди 1 месец
От издатели като Вагинщайн това може да се очаква.
108
13
 
1
 
! Отговори
Костадин преди 1 месец
Великан Василева е истински великан, за да успее да включи всички тези теми в една детска книжка и тя да бъде толкова увлекателна и красива. В нея има 46 пълноцветни картини, с които гората оживява. Та тя е като учебник! Учебник по добро. Учебник, от който имаме нужда най-вече ние възрастните.
107
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Костадин - Костадине, определено ти не си наред. Дай нов довод, копи/пейст работа не върши. И през съобщение да го постваш, все тая. Няма да ти платят, щото никой няма да ти се върже.
106
18
 
1
 
! Отговори
Костадин преди 1 месец
Чудя се какви книжки са чели хората, които толкова много се страхуват от Мравин. Как всички приемаме в приказките да има убийства на зли баби (Хензел и Гретел), изкормен вълк (Червената шапчица), обсебване на чужд имот (Бременските музиканти), отравяне (Снежанка), рязане на крака (Пепеляшка) и какви ли не още ужасии, но когато става въпрос за любов сме особено мнителни. Какво не е наред, наистина?
105
12
 
1
 
! Отговори
До Кило преди 1 месец
Молба за работа? Ти в кой век живееш? За първи път чувам да се пише молба за работа. Я ходи се прегледай първо.
104
1
 
13
 
! Отговори
Пропагандата преди 1 месец
Това, че открихте Олимпиадата не значи, че трябва да откривате нещо и сред нашите деца! Вашите ги възпитавайте както искате!
103
2
 
18
 
! Отговори
До 101 преди 1 месец
"Сега чувам за тая "деЦка" книжка, омерзително е. И никой ли не и се противопостави на издаването и разпространяването?" ---- Тази порнография е издадена от "Колибри" в категория "Деца 3 - 6 г.". В анотацията пише че "идеята за написването й идва от нуждата от детска литература, която да разказва за различните, животните и насекомите." И че е първата от такава поредица. Не знам кой родител би купил такава книжка на детето си, но най-скандалното е, че е финансирана от асоциация "Родители" !!!