Протест днес: Пропагандата е невидимо чудовище

Протестиращите искат Радев да наложи вето
15 авг 2024 13:38, Инна Ангелова
183
Протест днес: Пропагандата е невидимо чудовище
Снимка: Bulgaria ON AIR

За тачи вечер от 18:30 часа пред сградата на президенството е организиран протест с искане за вето върху закона за забрана на "гей пропагандата".

Калина Дренска от ЛевФем и Александра Станкова от Българския фонд за жените заявиха в студиото на "България сутрин", че основното искане на протеста е за налагане на вето на приетия закон за "така наречената пропаганда в училищното и предучилищно образование".

"Говорят за джендър или ЛГБТ пропаганда. Нито един конкретен пример не се даде как се дефинира, какво означава това и къде го има. Някакво невидимо чудовище, което не може да бъде конкретно дефинирано. Искаме да разберем къде в българската образователна система се прокрадва тази ЛГБТ пропаганда", подчерта Дренска.

Тя е на мнение, че исканията са унизителни спрямо българските учители.

"Имаме 3 различни подписки на български учители срещу приемането на този закон. Много добре разбират, че законът цензурира тяхната дейност. Един учител, ако може открито да говори по тези въпроси и да отговори на чудения на децата, от това печели цялото общество. Ролята на училището е социализираща и възпитателна. Как един учител може да отреагира на живия живот? Ако искаме всичко да затворим в отделното семейство, може да си говорим и за премахване на образователната институция, щом всичко ще бъде вкъщи. Сега може би учителят ще опита да премълчи, да се присмее, много неудобно ще стане в класната стая", смята Дренска.

Насилието ще се увеличи заради законовите промени?

Дренска е на мнение, че по този начин насилието ще се увеличи, защото "се казва, че е напълно нормално да се използват такива епитети, каквито чухме от Народното събрание".

Пред  Bulgaria ON AIR Александра Станкова сподели, че никой не може да дефинира "ЛГБТ пропаганда".

"Протестът цели да обедини родители, деца и хора, които се застъпват за правата на децата и дискриминираните групи. За демократичните ценности в една правова държава. Това е абсолютно неясна терминология, която ще доведе до правни абсурди. На правна основа законът противоречи на Конституцията на България, на Закона за защита от дискриминация, на конвенцията на ООН за защита на правата на детето", настоя Станкова.

Представителят на Българския фонд за жените добави, че законът засилва стигмата и изолацията на тези деца - на тях и на учителите ще им бъде наложена цензура да засягат тези теми.

"Хиляди са случаите на вербално и физическо насилие миналата година, защото се създава култура на неприемственост на различните. Самите народни представители разделят децата на нормални и ненормални, на традиционни и нетрадиционни", изтъкна Станкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
19
 
! Отговори
Кило преди 1 месец
Проблема с тези лгбтBBQ та е че не искат права , те си ги имат ! Искат привилегии ! Това няма да стане , не съм видял в новините за убити пееврасии ле3бийки или трансформерси . Също така в молбата за работа , не те питат какъв си , с кой спиш или как се обличаш. Тези твари искат да получат статут по висок от нормалните хора . Няма да им се получи
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро очакваме Л и Г да отпаднат от ЛГБТИ щото не искат с извратееняците! Тези хора са си нормални и това пакетиране ги стигматизира! Но ще се добавят две други букви на пеедофилите и ззоофилите!
100
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ме - То, вие може много да си фантазирате, за да си прокарате идеите. Никой не ви е подгонил, даже се качихте на главите ни. И много внимавайте сами да не си го заработите, че се престаравате вече. Права имате колкото всички останали хора. Няма нужда да ми се правите на "учители" и да мътите главите на малки деца. Родете си ваши и ги възпитавайте както си искате.
99
15
 
2
 
! Отговори
Костадин преди 1 месец
Чудя се какви книжки са чели хората, които толкова много се страхуват от Мравин. Как всички приемаме в приказките да има убийства на зли баби (Хензел и Гретел), изкормен вълк (Червената шапчица), обсебване на чужд имот (Бременските музиканти), отравяне (Снежанка), рязане на крака (Пепеляшка) и какви ли не още ужасии, но когато става въпрос за любов сме особено мнителни. Какво не е наред, наистина?
98
0
 
13
 
! Отговори
Какви деца? преди 1 месец
Няма такива деца. Ще има ако позволим пропагандата на лгбт.
97
24
 
3
 
! Отговори
Ме преди 1 месец
Абсолютно фашистки закон! Не може да се цензурира образованието на децата. Днес им обясняват, че такова нещо като ЛГБТ няма, утре ще им кажат че това не са хора и други ден ще ги затворят и това от една фашизирана екзалтирана тълпа. Днес, лгбт утре - неудобни политици и други ден - добре дошли в северна кореа.
96
0
 
24
 
! Отговори
Тези двете преди 1 месец
са за психиатрията....Ако наистина има учители, които искат да "преподават" такъв материал да си организират извънкласни занятия или частни училища, с такава насоченост...Училището като институция не е ВЕРТЕП...
95
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На някои места пише:"Спряна от продажба, не се очакват нови наличности". Явно с големи овации е бил посрещнат Мравинчо на Великаната.
94
1
 
16
 
! Отговори
тиня! преди 1 месец
И двете са от *** организации и се влачат по най-различни събития, където пускат списъци на присъстващите, за да им отпуснат после от грантчетата.
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 101 - Фактът, че аз не съм чул за нея, не означава, че не е пропаганда. Изчетох и доста отзиви, слава богу, на нормално мислещи хора и неприемащи я. На няколкото сайта, където я открих, е изкупена. Надявам се с това да и приключи животът.
92
12
 
1
 
! Отговори
До 101 преди 1 месец
Щом чак сега чуваш, както и всички останали, значи не е никаква пропаганда. Предполагам тази книга трябва да се купи, нали? Или е безплатна в книжарниците?
91
0
 
23
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Първото нещо , ако бяха истински журналисти тея двата бота е да питат , Калина и Александра , какво работят имат ли допълнителни доходи и , ако да от къде ииииии дали имат деца
90
1
 
8
 
! Отговори
До 95 преди 1 месец
Лекарски кабинети няма в българските училища. Ние лекари нямаме, този ми говори за лекарски кабинети там, където най-малко трябват.
89
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До А книжката - Сега чувам за тая "деЦка" книжка, омерзително е. И никой ли не и се противопостави на издаването и разпространяването? Ама, нали все се правим на някакви, в момента на европейци, пък това било евроценност, та сигурно и с овации е била посрещната. Такива "книжки" трябва да се горят на площада!
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
96- Кой го пропагандира- аз не видях някой извън отричащите да се заяви и да претендира че е такъв- единици са като оная/оня с тротинетката- той/тя е с някакви псичхични отклонения. Кой от близките ви, или съседите ви казва- аз съм гей- не познавам такива- всеки живее своя живот както го разбира.
87
0
 
22
 
! Отговори
А книжката преди 1 месец
"Мравин и планетата Гора", издадена преди повече от 3 г., не е ли пропаганда на хомосексуалността и то сред деца на предучилищна възраст? Централни персонажи са две госпожици - Бръмбарова и Бътерфлай, които се обичат. Сюжетът се допълва от двойка влюбени мъжки лебеди. Хетеросексуалното семейство калинки, което се появява за кратко, бледнее пред драмите и изпепеляващите страсти на полово разнообразните насекоми и птици. На всичко отгоре авторката е Великан Василева. Та законът е даже закъснял!
86
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който се е родил мъж а се чувства жена или обратното родена жена а се чувства мъж, това си е болестно състояние на психиката. Това трябва да се лекува а не да се толерира и прпагандира за нормално!!!
85
2
 
28
 
! Отговори
ТВ реклама на НПО преди 1 месец
Слушам и не вярвам на очите си! :-) В парламетна ясно беше казано срещу какво е този закон! Ясно беше показана диплянка разпространявана чрез лекарски кабинети в някои училища за това какво е "обратна" любов. Даже на подканата Нинова да прочете съдържанието на диплянката, тя не си позволи да чете такива извратени постановки от ефира на парламента! Тези в студиото се правят на ощипани с глупави формулировки - не знаели какво е ЛГБТ пропаганда! Ама знаят за какви материали получават пари в НПО-то!
84
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Довечера аз ще бъда контра на вашия протест.И ние ще сме много повече от вас.Само не ни предизвиквайте,че малко ни остава да прелее чашата.
83
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До От Великобритания - Нали и тукашните за това се борят. И ще е огромна грешка, ако ги оставим да победят.