Протест днес: Пропагандата е невидимо чудовище

Протестиращите искат Радев да наложи вето
15 авг 2024 13:38, Инна Ангелова
183
Протест днес: Пропагандата е невидимо чудовище
Снимка: Bulgaria ON AIR

За тачи вечер от 18:30 часа пред сградата на президенството е организиран протест с искане за вето върху закона за забрана на "гей пропагандата".

Калина Дренска от ЛевФем и Александра Станкова от Българския фонд за жените заявиха в студиото на "България сутрин", че основното искане на протеста е за налагане на вето на приетия закон за "така наречената пропаганда в училищното и предучилищно образование".

"Говорят за джендър или ЛГБТ пропаганда. Нито един конкретен пример не се даде как се дефинира, какво означава това и къде го има. Някакво невидимо чудовище, което не може да бъде конкретно дефинирано. Искаме да разберем къде в българската образователна система се прокрадва тази ЛГБТ пропаганда", подчерта Дренска.

Тя е на мнение, че исканията са унизителни спрямо българските учители.

"Имаме 3 различни подписки на български учители срещу приемането на този закон. Много добре разбират, че законът цензурира тяхната дейност. Един учител, ако може открито да говори по тези въпроси и да отговори на чудения на децата, от това печели цялото общество. Ролята на училището е социализираща и възпитателна. Как един учител може да отреагира на живия живот? Ако искаме всичко да затворим в отделното семейство, може да си говорим и за премахване на образователната институция, щом всичко ще бъде вкъщи. Сега може би учителят ще опита да премълчи, да се присмее, много неудобно ще стане в класната стая", смята Дренска.

Насилието ще се увеличи заради законовите промени?

Дренска е на мнение, че по този начин насилието ще се увеличи, защото "се казва, че е напълно нормално да се използват такива епитети, каквито чухме от Народното събрание".

Пред  Bulgaria ON AIR Александра Станкова сподели, че никой не може да дефинира "ЛГБТ пропаганда".

"Протестът цели да обедини родители, деца и хора, които се застъпват за правата на децата и дискриминираните групи. За демократичните ценности в една правова държава. Това е абсолютно неясна терминология, която ще доведе до правни абсурди. На правна основа законът противоречи на Конституцията на България, на Закона за защита от дискриминация, на конвенцията на ООН за защита на правата на детето", настоя Станкова.

Представителят на Българския фонд за жените добави, че законът засилва стигмата и изолацията на тези деца - на тях и на учителите ще им бъде наложена цензура да засягат тези теми.

"Хиляди са случаите на вербално и физическо насилие миналата година, защото се създава култура на неприемственост на различните. Самите народни представители разделят децата на нормални и ненормални, на традиционни и нетрадиционни", изтъкна Станкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Де сопа,де!
81
3
 
15
 
! Отговори
От Великобритания преди 1 месец
В тукашните училища се случва следното: Ако дете има някакви емоционални или социални проблеми започват да му обясняват, че това се случва защото то всъщност се е родило в грешно тяло и всъщност е от противоположния или някакъв друг пол. Предписват му хормонална терапия без да уведомяват родителите. Така осакатяват детето завинаги, а родителите някой ден случайно разбират, че синът им е вече дъщеря или обратното.
80
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не пипайте децата,че дяволите ще ви вземат!
79
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредна акция на едноклетъчните. Те нямат полове, размножават се чрез просто делене. Също така нямат мозък и се всеядни. Оглозгват всичко наред.
78
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СПРЕТЕ ДА НИ НАЛАГАТЕ МНЕНИЕТО НА ЕДНИ ПСИХИЧНО БОЛНИ ХОРА, СМЯТАЩИ СЕ ЗА ДРУГОПОЛОВИ! МОЛЯ, СПРЕТЕ, щото и аз ще дойда на площата и боя ще започне!
77
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мислех, че ще протестират срещу насилието над жени!
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 85 - Хич не са им жълти стотинките, те затова така драпат.
75
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едната девойка се казва Калина Дренска, познавах я преди години, жалко че и тя се оказа една от многото продажни същества за жълти стотинки към някое нпо. Срам и позор!
74
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, предишните поколения, като никой не ни е пълнил главите с простотии, как израснахме, та и знаем и за нормални, и за обратни? Тези, с различната ориентация си живееха, но не се пъчеха да ни се представят за нещо по-особено, щото нямаше да им мине номера, ами и последствия щеше да има. Ама и никой не им надничаше в кщреватите и под чаршафите. Живееха си и хората дишаха спокойно. Тия сега какво искат? На невръстни деца да пълнят главите с глупости, че да има повече сбърканяци ли?
73
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже Евгени Минчев се отрече от вас,като ви гледа колко сте задръстени.
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има теми, на които мястото им не е в училището, и разни частни организации нямат думата. Факт.
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В тази връзка подобна организация държи безплатната линия за психологическа помощ за деца, интересно тази линия дали ще трябва да се придържа към нормалността или като отделена от училището може да обработва децата с и звратена пропаганда?
70
0
 
23
 
! Отговори
Мама Миа преди 1 месец
Уж нямало пропаганда в училище,а са против забраната за пропагандата.Май нещо с менталното здраве има проблем при тези каки .
69
1
 
18
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Софиянците, толкова ли не можете да се съберете 100 човека и да разтурята сбоището на платените извратеняци бе? Всичко ли трябва да вършим ние от провинцията, бе!?
68
2
 
5
 
! Отговори
копейката преди 1 месец
Явно трябва да е забраним и по телевизията!
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви права на детето и на учителите. Никой не е забранил на децата да станат каквито ще станат, но ще има поне мярка кое е нормално и кое не. Никой не е забранил на учиетлите да преподават, но нямат право да преподават или посочват извратености като нормални неща. А на тези организации това им пречи, защото и тя няма да имат достпъ до децата и да ги обработват с извратени теми и материали.
66
0
 
21
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Казано само с една дума - НПО. Силно се надявам, че номера им няма да мине!!! Отнеха ни всичко....!!!!!!!!!!!!!!!, сега искат да отнемат децата и внуците ни!!!
65
0
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Много " филми на протеста " и даже днес и за " обратни " .
64
0
 
14
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
НПО хрантутниците няма да се откажат лесно. И забележете - те не се борят срещу някакво нееднакво третиране на "различните". Те се борят срещу забраната да тровят с глупостите си децата из училищата. Аз искам едно просто нещо - Дренска, Станкова или някой друг от "различните" да ми посочи един вид бозайници, който може да си променя пола според настроенията. Или който има повече от два пола. Защото хората сме гръбначни, разред бозайници, нали така? Още не сме станали амеби, нали:)
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я къш!