Протест днес: Пропагандата е невидимо чудовище

Протестиращите искат Радев да наложи вето
15 авг 2024 13:38, Инна Ангелова
183
Протест днес: Пропагандата е невидимо чудовище
Снимка: Bulgaria ON AIR

За тачи вечер от 18:30 часа пред сградата на президенството е организиран протест с искане за вето върху закона за забрана на "гей пропагандата".

Калина Дренска от ЛевФем и Александра Станкова от Българския фонд за жените заявиха в студиото на "България сутрин", че основното искане на протеста е за налагане на вето на приетия закон за "така наречената пропаганда в училищното и предучилищно образование".

"Говорят за джендър или ЛГБТ пропаганда. Нито един конкретен пример не се даде как се дефинира, какво означава това и къде го има. Някакво невидимо чудовище, което не може да бъде конкретно дефинирано. Искаме да разберем къде в българската образователна система се прокрадва тази ЛГБТ пропаганда", подчерта Дренска.

Тя е на мнение, че исканията са унизителни спрямо българските учители.

"Имаме 3 различни подписки на български учители срещу приемането на този закон. Много добре разбират, че законът цензурира тяхната дейност. Един учител, ако може открито да говори по тези въпроси и да отговори на чудения на децата, от това печели цялото общество. Ролята на училището е социализираща и възпитателна. Как един учител може да отреагира на живия живот? Ако искаме всичко да затворим в отделното семейство, може да си говорим и за премахване на образователната институция, щом всичко ще бъде вкъщи. Сега може би учителят ще опита да премълчи, да се присмее, много неудобно ще стане в класната стая", смята Дренска.

Насилието ще се увеличи заради законовите промени?

Дренска е на мнение, че по този начин насилието ще се увеличи, защото "се казва, че е напълно нормално да се използват такива епитети, каквито чухме от Народното събрание".

Пред  Bulgaria ON AIR Александра Станкова сподели, че никой не може да дефинира "ЛГБТ пропаганда".

"Протестът цели да обедини родители, деца и хора, които се застъпват за правата на децата и дискриминираните групи. За демократичните ценности в една правова държава. Това е абсолютно неясна терминология, която ще доведе до правни абсурди. На правна основа законът противоречи на Конституцията на България, на Закона за защита от дискриминация, на конвенцията на ООН за защита на правата на детето", настоя Станкова.

Представителят на Българския фонд за жените добави, че законът засилва стигмата и изолацията на тези деца - на тях и на учителите ще им бъде наложена цензура да засягат тези теми.

"Хиляди са случаите на вербално и физическо насилие миналата година, защото се създава култура на неприемственост на различните. Самите народни представители разделят децата на нормални и ненормални, на традиционни и нетрадиционни", изтъкна Станкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как къде е пропагандата? Нали всички видяхме наръчникът за лесбийки с инструкции за бъркане по дупките в лекарския кабинет на училището? Аман от гнусняци!
61
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тези не им пука.Те нямат деца.Мулетата не се размножават.Те искат душите на нашите деца.
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тая вляво ще й изправя носът с дясна кука и ляв прав.
59
0
 
22
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Пълна идиотия е да се определят деца за гей, лезбо и т.н.ТОВА Е СЕКС С ДЕЦА И Е ПЕДОФИЛИЯ!!!!Сарафов да не спи, да повдига обвинения за разпространение на пропаганда за уговаряне на деца да правят секс, което е ПЕДОФИЛИЯ
58
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ги тревожи че не може лагабатю пропаганда в училище.А защо всъщност геювете взеха детската дъга за свой знак?
57
0
 
27
 
! Отговори
само бой ще ги оправ преди 1 месец
Нито са виждали, нито са чели закона.Ама самото споменаване,че ще забраняват нещо джендърско и скочиха. Никой не спира никого, който иска да стане обратен да става.Просто оставете децата намира
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега нормалните директори трябва да рекламират училищата си като лгбти пропаганда и агитация фрии!! Това ще е хит!! Разбере ли се, че в някое училище са открили олимпиадата и край с него!!
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако се определя за жена мога ли да ги боксирам тия ърли?
54
0
 
14
 
! Отговори
Azz преди 1 месец
тези същества да си завират каквото и където искат,НО в къщи....никой не е длъжен да им гледа и търпи простотиите по протести и ТАлавизии...все те били за окйване....
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нужна е голяма реформа в образованието! Никой обаче не смее да я започне. След 4 клас, след като се научат базовите знания, писане, четене и смятане, момчетата и момичетата трябва да учат в отделни училища и по различни програми. Момчетата трябва да учат повече практика и как да стават истински мъже. Момичетата трябва да учат женски неща. Как да бъдат добри съпруги и майки. Всичко това трябва да се съгласува и със църквата.
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възможно е учителят по биология да говори за сексуални проблеми, но всички останали учители защо трябва да говорят за това?????
51
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойкот на училищата, които проповядват джендер пропаганда, нали парите следват учениците.
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези двете на коя планета живеят- не видяха ли на откриването на Олимпиадата гнуусните травестити и между тях дете?! Как се кълчеха брадати жени и всичките тези гаадости! Ето ви пропаганда! Какво още?!? Следващото е мъже пребиват законно на бокс жени! Не ги ли е срам тез двете? Малко срам!!
49
0
 
16
 
! Отговори
Ангелов преди 1 месец
На тия заблудени те и сексуално объркани и не ориентирани кои им нарушава някакви измислени от тях правила никой могат да си педерастват на свобода навсякъде но не и в училищата Откаде на каде те ще имат повече права от нормалните. Учиилищата са неприкусновена територия и там е забранена всякаква агитация за сексуална ориентация и други сбъркани мисли и домогванията на извратени елементи и заблудени индивиди. Доло ръцете от децата ни марш в гората.
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Триете мнения? Мазна цензура? Трябват ми пет минути насаме с да скала, който ще проповядва ядва тези ЛГБТ простотии на внучката ми. После и той няма да знае кой пол е.
47
0
 
20
 
! Отговори
eeee преди 1 месец
Нещо май са се объркали. А си мисля, че на училище се ходи, за да се учи математика, химия, БЕЛ, а не да се възпитават и показват за нормални разни природни извращения!
46
0
 
1
 
! Отговори
вируса левфем преди 1 месец
Застанахме заедно с мигранти отАфганистан и Иран в солидарни протестипрез януари.ПрезфевруарисевключихмевежегоднотоантифашисткошествиевСофия. През август отбелязахме Пораймос геноцида върху ромите, извършен отнацистите през Втората световна война.В края на август излязохме с позициясрещу рушенето на ромски домове отстрана на Столична община.
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се всякакви кексуални , политически и такива на религиозни секти пропаганди в училище трябва да бъдат забранени. Дори не знам защо подлежи на обсъждане.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
никакво вето , като искат да си правят джендърски училища и да се събират там
43
3
 
9
 
! Отговори
До 39 преди 1 месец
Там е проблемът че няма да е даскал! Образованието се напълни ЖЕНИ и това е голям проблем. Момчетата вече нямат модели за поведение. Бащите им не ги учат на нищо мъжко, в училище пък ги учат само обратни и жени с феминистки убеждения. Накрая стигаме до ей такива *** дебати за и против насърчаването и популяризирането на психичните отклонения сред децата. Крайно време е мъжете да се намесят и да се въведе ред и дисциплина в тая държава и най вече в училищата. Не може да се продължава така!