Българите не са тръгнали за Гърция, турските курорти се поизпразват

На Слънчака приемат толкова българи за ден, колкото Гърция за цял сезон
224

Турските курорти са поизпразнени, а че българските туристи са тръгнали за Гърцие е преувеличено да се каже. Има ли основания за тези твърдения?

"Тази година лятото беше идеално, то продължава. Българи, румънци, турци, поляци... От всичко има на морето. През цялата година даваме намалени пакети. Сега с 20% средно са по-ниски цените. За нас това не е много добре, но няма какво да се оплакваме", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази надежда, че сезонът ще продължи поне до края на септември.

"Дай Боже да работим с един и същи министър, има неща, които трябва да се поправят. Проблемите съпътстват туризма все още. Има проблеми с кадрите, с МВнР, с административния капацитет. Трябва да се хванем за ръце, има желаещи от трети страни да работят у нас", призова Налбантов от ефира на "България сутрин".

Според него има тенденция в Турция да са "поизпразнени курортите" и много скоро България ще си възстанови пазарите.

Крайно време е да престанем да плюем страната си и хората, които работят в нея. Естествено, кусурите трябва да ги отстраняваме. Слънчев бряг за един ден приема толкова български туристи, колкото Гърция приема за целия летен сезон. Силно е да се каже, че са тръгнали за Гърция. Не е вярно това, изкривяваме информацията", настоя Налбантов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: мореСлънчев бряг
Още от Снимка на деня
Времето утре се влошава, на места ще вали и трещи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
9
 
3
 
! Отговори
Хъмм преди 1 седмица
Бре има опашка верно е ама и бая народ имаше по българското море. В нас си е проблемът в нашия ъкъл щот ние се бъхтаме на опашката за Гърция а в наште курорти е фул с румънци и всекакви други кво за тях сервитьорите дали са ОК ъ. Честно след тая жега лятото дето я брахме в Гърция и климатиците на които спахме съм дотук. Догодина изобщо не ме требва
157
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гербавите престъпници и неможачите от ППтата обраха България до голо и сега си мислят, че ще се измъкнат незабелязани. Предлагам да им ебемМайката с тоягите!
156
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хахахахахаха Хахахахахаха Да, бе не са тръгнали за Гърция,а за гъби. Хахахахахаха На границата 5 километра опашка е за гъби.
155
3
 
26
 
! Отговори
Георги Мирчев преди 1 седмица
"Слънчев бряг за един ден приема толкова български туристи, колкото Гърция приема за целия летен сезон" - 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Този човек определено трябва да спре дрогата, че явно е в някакъв негов, измислен свят...
154
2
 
21
 
! Отговори
Бивш БГ турист преди 1 седмица
Не Те разбрах, тези километрични опашки на входа на слънчака ли са или на Кулата?????
153
7
 
11
 
! Отговори
Да,бе да! преди 1 седмица
Хохохохо,каква Гърция,каква Турция,чак пък и Слънчака! Ще чакам по граници с часове.Самолета ,и за това време чакане за Гърция,язе съм в Занзибар! :) Къщичка на плажа-60 $ на ден. :) Ако е през агенция-около 2500 лева за 9-10 дена! Целогодишно температурата е около 25-33 градуса. Айде ,със здраве!
152
1
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 седмица
До 142. Ти си някакъв напълно сбъркан. Какво значи "на ден в стария Несебър има по 30 000 туристи"? Как ги изброи и какво е това число? Настанени - абсурд - там няма повече от 500-600 места. А посетители - е нещо адски смешно. Нито можеш да ги засечеш, нито е нещо меродавно - някой отишъл на разходка, на пазар или да вечеря, при това може и по няколко пъти на ден. Смешен си.
151
1
 
33
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Този тотално е скаран с реалността. Напливът на българи към Гърция е огромен. За разлика от желанието им да ходят в бетона на Слънчев бряг.
150
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Точно за Гърция са тръгнали - имам 4 колеги там и утре приятел и други съседи тръгват на там.
149
11
 
5
 
! Отговори
Иван Путката преди 1 седмица
ям филиии със пастет и съм ебаати пича, на слънчака с москвича, ебааати пича.мацки, *** са навсякъде, ама търсят пича с джипа.Ям си аз пастет, ебаати пича
148
3
 
25
 
! Отговори
Глупости преди 1 седмица
Днес дойдох в Солун, почти всяка кола минаваща границата ни с Гърция е с БГ регистрация, а има и доста с румънска. Много се и връщаха.
147
6
 
6
 
! Отговори
Тано Кариди преди 1 седмица
В Мароко ми е добре. Януари-февруари една кекс екскурзия в Тайланд.
146
2
 
21
 
! Отговори
Влади преди 1 седмица
Какви са тия глупости? Кой ги съчинява такива? Злоупотребите с алкохол и дрога не са полезни.
145
0
 
26
 
! Отговори
Кес преди 1 седмица
Автора на тези писания е с незабавна нужда от психична помощ.Не е срамно да си психично болен, лошо е ако си управляващ цял бранш.
144
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Налбантов знае най-добре! Вервайте му!
143
3
 
35
 
! Отговори
Гъчо преди 1 седмица
Ахам и един мармот завива шоколади! Слънчев бряг официално има макс 300 000 леглова база! И как приемал милиони туристи? Аааа те на кафяво море са скарани с математиката, затова и сметките по ресторантите са по 100 лева за две порции цаца с четири бири!
142
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Туризма умря от членството ни в ЕС . Пак започнаха да продават две трети от хотелите по морето . Гледам обявите - хотел Балчик 2000 кв. за 900 000 евро . Това прави по 450 евро на кв. м . И тука се пита КОЙ ПРОДАВА ПЕЧАЛИВШ БИЗНЕС И ТО ЗА БЕЗ ПАРИ ??? Питам и даже отговор не чакам . Вижте обявите и сами прецинете колко сме зле с икономиката и туризма заради членството в ЕС . Нямало кадри . Ми то няма бизнес по морето . Кви кадри да има ??? Няма пари в тази държава .
141
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Егати ....Тръгнали са за Мозамбик ... Ха.ха.ха..
140
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 144. Щом и машината за кафе си носиш, предполагам доматите и яйцата от село. Стой си у гръцките селия.-- Хаххаха във вилата си има кафе машина ве село. Това не ти е стаята дето я наемате от бабата на лнморието. Иначе си свободен да предполагаш квото си искаш, не ми пречи.
139
17
 
3
 
! Отговори
? преди 1 седмица
До 144. Щом и машината за кафе си носиш, предполагам доматите и яйцата от село. Стой си у гръцките селия.