1,2 млрд. лева са нужни за ремонт на напоителните канали

Има много населени места с драстичен воден режим
15 окт 2024 14:51, Инна Ангелова
15
1,2 млрд. лева са нужни за ремонт на напоителните канали
Снимка: БГНЕС

1,2 млрд. лева са нужни за ремонт на напоителните канали, които са основна част от решението на проблема с безводието за много от населените места в страната. Данните са от Министерството на земеделието и бяха оповестени от кмета на Велико Търново Даниел Панов, който е и председател на Националното сдружение на общините.

Много от населените места в страната, които са на местни водоизточници, биха излезли от водните режими, ако ги имаше напоителните канали, но те са напълно разрушени, а могат да бъдат решението на проблема с безводието, коментира Даниел Панов на последната среща на общините.

"50% от водата идва от дъждовете, 50 % навремето е идвала от тези напоителни канали, които са поливали земеделските култури. От Павликени до Велико Търново тези канали са над 30 километра и са разрушени. Тези 50% в момента ги няма под земята и няма как да няма режим в населеното място. Вода няма от къде да дойде, след като е сухо лятото“, каза още той пред БНР.

В област Велико Търново над 20 са населените места с драстичен воден режим. Половината от тях са в община Павликени, където водата по напоителните канали е единственото решение за повишаване нивата на дренажите на подземните местни водоизточници, но каналите са разрушени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от Страната
Цените на горивата тръгват нагоре: Колко ще плащаме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 1 час
Придобиването на германската противовъздушна система IRIS-T SLM е в рамките на инициативата "Щит на европейското небе". Стойността на ПВО системата се оценява на 182 114 311 евро, или 356 184 000 лв. без ДДС. Допълнително е предвидена възможност за купуване на до 5 броя IRIS-T SLM. Зенитно-ракетните комплекси се произвеждат от германския оръжеен производител Diehl Defence. сумата от над 356 млн. лв. трябва да бъде изплатена в рамките на 52 месеца. 5 системи по 356 млн са 1.8 млрд.....
12
1
 
11
 
! Отговори
Рюхо преди 1 час
Ми да ги вземат тия милярди от букуците дето разглобиха тезе направени по комунистическо и ги върнаха за скрап. И така като подкарат да вземат и да ги настанят за 20 - 30 години на топличко в дранголника ама при най - черните ***. Дядо ми лека му пръст архитект беше и цял живот канали е правил из цяла България, накрая доживя да види как разни тикви, прасчовци, парапети и всякакви други низши форми на живот му разрушиха на целия живот труда.
11
1
 
5
 
! Отговори
Още нещо няма ли преди 1 час
да дарим на Украйна, бе? Някой *** втора ръка не може ли да купим за тия пари от САЩ?
10
1
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 1 час
"Другарят" никак не се е объркал.Точно Харизанов гербериста наряза тръбите на "Напоителни системи" и ги продаде.А с Съда заяви,че иначе *** са щели да ги продадат.
9
2
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 2 часа
Тръбите от напоителни системи ги продаде Георги Харизанов и беше осъден , но вместо в затвора да влезе , Боко си го нанаправи ПР. !!
8
1
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 2 часа
НАТООВЦЕ , НЕКА ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА НИ ВЪРНЕ МИЛИАРДИТЕ , КОИТО ИМ ПОДАРИХТЕ !!! ЩЕ ИМА И ЗА ВОДА И ЗА ПЕНСИЯ , И ЗА ДУПКИТЕ В БЮДЖЕТА КОИТО НАПРАВИХТЕ !!!
7
0
 
2
 
! Отговори
Батман преди 2 часа
Елате утре и ще ви ги дам сега имам само половината..
6
0
 
4
 
! Отговори
ГерболИННА преди 2 часа
В превод: 1,1 млрд. за наштЕ ора и 50 млн. за материали. Останалите 50 млн. - за ремонт на ремонта :)
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
АСЕН ВАСИЛЕВ КАЗА ЧЕ ИМА ПАРИ МНОГО ПАРИ И ГОДОКАЗА КУПИ СИ СГРАДА В ЦЕНТЪРА НАСОФИЯ
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
А защо ги съсипахте?
3
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 часа
И на мен ми трябват 100 лева за суджук :)))
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Най-големите ВИК в страната черпят вода само от язовири. И много други .От напоителните системи никой не е ползвал питейна вода. Нещо се объркал другарят.
1
3
 
12
 
! Отговори
А кой преди 2 часа
Продаде тръбите на" Напоителни системи"Не беше ли Харизанов от ГЕРБ,който сега се прави на политолог и хвали Борисов от телевизия в телевизия?