Христо Мутафчиев: Давам срок на културното министерство за парите до края на януари, после протести

Министерството трябва да се погрижи за увеличаване на доходите
6 яну 2024 21:00, Стела Стоянова
75
Христо Мутафчиев: Давам срок на културното министерство за парите до края на януари, после протести
Снимка БГНЕС, архив

Министърът на културата и политическият кабинет трябва да се погрижат за стратегия за развитие на сектора и увеличаване на доходите.

Те са отговорни така да се разпределят средствата, които ние успяхме да привлечем към бюджета, че парите да стигнат до хората. Давам срок на министъра на културата и на кабинета до края на януари, след което ще се предприемат протестни действия, защото няма никакво движение по въпроса. Това заяви актьорът и председател на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев по NOVA NEWS.

„Благодаря на всички колеги, които дойдоха на протеста през Министерството на културата и МС, с което показаха на управляващите, че отношението към нас трябва да се промени", каза той. Актьорът благодари и за увеличаването на парите за култура в бюджета. „Дали, обаче, решението ще свърши работа, вероятно да, но това зависи от Министерството на културата", поясни той.

По негови думи българите свикнаха да ги управляват "посредствени хора". "Тези, които ни заблуждават в един момент ги разгадаваме, а тези, които ни управляват ги търпим и ги преповтаряме, и потретваме", допълни актьорът.

Христо Мутафчиев разказа и за новия си моноспектакъл "Боже мой", който ще се играе в Народния театър. Той обясни, че спектакъла е негов и на Стоян Радев, а текстът е на Теа Денолюбова. „Избрах да работя със Стоян, защото първата ми среща с него беше толкова вълнуваща, че си казах, че текста на „Боже мой" може да бъде направен само от деликатен, обичащ човек, какъвто е той", сподели Мутафчиев.

"Животът не е план, а жажда и копнеж", каза той. Мутафчиев сподели, че за него любовта е всичко. „Влюбвам се всеки ден, в много различни неща", сподели актьорът. Той каза, че когато е забавил темпото в живота си е започнал да вижда малките неща, затова си позволява да се влюби и в цветето, и в дървото на пътя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Знаем те че си силен само на приказки. А иначе си слуга на банкяря и те страх да не ти пожел... гащите
22
0
 
26
 
! Отговори
Ламбо преди 4 месеца
Абе Ицо...вие артисти виждали ли сте...вие смятате ли се за колеги на Алпачино...Брус Уилис...Дензъл Уошингтън Кира Найтли...Моника Белучи...и още над хиляда доказали се с професионализма си...Вие още рецитирате и преигравате смешковци....
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кви пари бе хайлазин :)))
20
0
 
5
 
! Отговори
национализация преди 4 месеца
Холандия е държава с мощен агро-индустриален сектор, който е гръбнакът на националната икономика, поддържа добър стандарт на живот на хората, създава работни места и осигурява храна. Именно в тази индустрия е заето по-голямата част от местното население. Вследствие на това гражданите се притесняват да не загубят работата и доходите си.Ето защо не е изненадващо, че изкупуването на ферми може да доведе до обществени протести. За да предотвратят това, властите обещаха на собствениците на ферми да платят парична сума, която дори надвишава реалната стойност на бизнеса им.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя още не е изплатил спартана пратен му до Варна от ББ, но все парадира. На никой не му пука за теб.
18
0
 
16
 
! Отговори
антракт преди 4 месеца
Христо Мутафчиев разказа и за новия си моноспектакъл "Боже мой"Като в ролята на Боже мой ще изиграе ролята на боко тиквата.
17
0
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 4 месеца
Срещу диapия взимайте Имодиум инстант.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Взеха от земеделците за тия и пак реват.
15
3
 
11
 
! Отговори
nimportequi преди 4 месеца
Ами да вдигнат цената на билетите какво разчитат само на връзкарски държавни заплати?
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На некадърниците не им ходят на спектаклите и затова искат пари от държавата.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Муфтаджиев?Я кажи каква култура прави театъра, но не чакам отговор, защото знам!Прави ХАЛТУРА! Може би само Мариус Куркински и други, броят се на пръсти, правят нещо. Всичко друго е ЧАЛГА!
12
0
 
21
 
! Отговори
Хюго Капет преди 4 месеца
тоя пияндурник що не протестира при тиквата?
11
0
 
7
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 4 месеца
Пари нема -действайте .
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В ЕВРОПА ЗАПОЧВА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЗЕМЯТА ЗА ДА НЕ ПЛАЩАТ СУБСИДИИ ТОЙ ПАРИ ИСКА - В края на миналата година в Холандия е имало 11,2 хиляди ферми. Ако властите ще изкупят поне 3 хиляди от тях, това означава, че една трета от общия обем на предприятията попадат в национализация. Основната част идва от зърнени култури, зеленчуци, луковици на цветя, всички те носят големи печалби. Там работи всеки десети холандец.Така че частните производители и просто селскостопанските работници имат за какво да се борят с политическия елит.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Алкаж непоправим алчен за пари. Като сте некадърни и не ставате ще се преквалифицирате.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Възхищавам се на Юли Тонкин!Как виртуозно дои тия 80% не е истина....Дере ги с кремък...
7
0
 
13
 
! Отговори
БСП Вуйна преди 4 месеца
КооооЙ Ща Ни Дадее Париииииии?!!!
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя некадърник пияница и 1 лив не заслужава. И другите халтураджии Чи то Ристу Кюрдо играй най- много по телевизиите...
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какви средства ? Юли Толкин взема по 500 лв на концерт и събира хиляди . Пари на пазара има и няма нужда държавата да се меси на този пазар . Гледай кво става в Холандия . Правителството почва национализация на земята . Купува 3000 ферми от общо 11 000 там има много фалити и протести . После дава субсидии само на държавните и като фалират частниците ще ги купи на безценица за да не се плащат субсидии които отиват в банките за да си купуват частниците земя . И тука ще има национализация на земята
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
М'Като чуя култура и се хващам за ... щепсела!