Робот(ка) изигра първа главна роля във филм

Geminoid F имитирала съвършено израженията на лицето
2 ное 2015 15:02,
22
Робот(ка) изигра първа главна роля във филм
Снимка: Geminoid

В Япония беше заснет първият филм с участието на актриса-робот в главната роля, съобщава в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Лентата е със заглавие "Сайонара" и ще излезе на екран на 21 ноември. В кастинга участва андроидният робот с женска външност Geminoid F. Той е снабден с гумена кожа, идеална имитация на човешката.

Машината играе в партньорство с истински актьори. Филмът разказва за смъртоносна катастрофа в атомна електростанция, на която й гръмва реактора. Актрисата робот през целия филм е бутана на инвалидна количка. Нейната екранна героиня се казва Лиона.

Режисьор на лентата е Коджи Фукада.

Актрисата робот беше конструирана от майстора на роботи от университета в Осака Хироши Ишигуро, като нейната цена възлиза на 776 хиляди британски лири. Тя може да се усмихва, да повдига вежди, да движи устатата си и да пее.

Машината се задвижва с въздух под налягане и имитира до съвършенство човешките изражения на лицето. По време на заснемането на филма Geminoid F е била управлявана дистанционно чрез компютър.

Във филма роботката остава вярна на своя стопанин и не го напуска, докато останалата част от нацията се евакуира след ядрената катастрофа.

Режисьорът се похвали, че с роботи се работи много по-лесно, отколкото с актриси: "Те никога не изпитват глад, да не говорим, че и за миг не им се доспива" довери Фукада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Сим Уан преди 8 години
Реалността изпревари фантазията - гледали ли сте SIMONE - там е само компютърен образ, а тук - реален (щях да кажа жив) робот. Евала!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дали ще може да прави като вятъра
10
0
 
0
 
! Отговори
do 4 преди 8 години
Това е нормален политически конфликт. Имало ги винаги и ще ги има и в бъдеще. Човечеството никога не е било хуманно. Парите и властта са били винаги двигателя. Винаги едно общество трябва да удря контра на правителството си и да го контролира, че да не се стига до такива ексцесии.
9
0
 
2
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
ЗЛОВЕЩО
8
0
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 8 години
Така е, мой човек, хората на Марс отидоха, а ние дори не използваме азбуката си като пишем.
7
1
 
2
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Айде холивудските претенциозни актьорчета започват да треперят, че вместо да взимат милиони, ще бъдат заменини от роботи за жълти стотинки.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато порно-индустрията не се заинтересува, нищо няма да се промени.Порноиндустрията изведе VHS пред Betamax; порноиндустрията предопредели, че нито BluRay нито HDDVD ще ги бъде. Вместо тях наложиха поточното видео.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DiscoveryЗа съжаление технологичния прогрес доведе и до интернет троловете - хора с мозък колкото да натиснат бутона за включване вече могатда пишат по форумите..... Ако не вярваш отвори този сайт в раздел "Политика" :D
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3След 1000 години надали ще има човешка раса. Най-вероятно третата световна война отдавна ще ни е погребала под купчина прах от ядрените ракети.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой ви говори за "прогрес" да гледа малко клипове от руините на Палмира. Какво е било някога, и какво е сега там. Човечеството става се по-малко човешко и все по-чуждоземно от ден на ден.
2
0
 
15
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Очаквайте първия роботски порно филм :D
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И докато баба Меркел пробутва на света чист дизел и соева наденица в Япония се твори бъдещето