Huawei FreeBuds Pro 3 – слушалки за всяка ситуация

Новият модел Huawei е добра опция както за развлечение, така и за работа
Спонсорирано съдържание | Обновена: 1 ное 2023 14:16 | 1 ное 2023 14:16, Александър Попов
Huawei FreeBuds Pro 3 – слушалки за всяка ситуация
Снимки: Huawei

Да избереш ежедневни слушалки, които да използваш едновременно за слушане на музика и аудиокниги в свободното време и за работа, не е толкова лесна задача. Ако за едното е нужно добро качество на звука, за второто доста по-важно е шумопотискането. За щастие, Huawei ми дадоха за тест новите FreeBuds Pro 3, които общо взето решиха проблема с лутането ми на препълнения пазар на безжични слушалки.

Макар че дизайнът не е най-важният фактор за мен при избора на устройство от този тип, FreeBuds Pro 3 грабнаха вниманието ми на мига. При мен попадна зеленият модел, а красивият заоблен кейс пасва чудесно както в малка дамска чанта, така и в джоба. Отвъд зеления цвят, Huawei предлага FreeBuds Pro 3 се предлагат и в още две опции – Ceramic White (бяло) и Silver Frost (сребристо), които са една идея по-класически. Самият кейс е направен от монолитно наностъкло, което означава, че е с 32% по-устойчив срещу износване спрямо предходното поколение слушалки на Huawei. Слушалки тежат с 5% по-малко от FreeBuds Pro 2 по данни на Huawei.

За хората, които прекарват повече време навън, Huawei FreeBuds Pro 3 са добра опция, защото издържат до 31 часа за слушане (ако разчитат и на заряда на кутийката за зареждане), или до 6,5 часа с едно зареждане. В моя случай, особено когато излизам да бягам в парка за по-дълго, това ми гарантира, че няма шанс слушалките да ме предадат по средата на тренировката, докато слушам подкаст или аудиокнига. Същевременно слушалките отговарят на стандарта IP54 за устойчивост на прах и влага, което е допълнителен плюс, ако се ползват при спорт. Моделът е подходящ за спортни дейности и защото се закрепя добре в ухото, благодарение на предвидените силиконови накрайници с различни размери, така че слушалките пасват във всяко ухо.

Ако говорим за слушане на музика, прецизният звук на FreeBuds Pro 3 се дължи на иновативна технология, разработена от Huawei, която е допълнена от двойния драйвер с висока разделителна способност. Освен това системата позволява на звука да скочи до 48 kHz и или да слезе до 14 Hz без пропускането на ритъм, което определено ще бъде оценено от всички любители на музиката. За последното се грижи и тройният адаптивен EQ алгоритъм.

Слушалките също така са наистина удобни за водене на разговори, защото разполагат с технологията Pure Voice 2.0, гарантираща ясно чуване на гласа, а не на отделните шумове. Компанията е предвидило интелигентно активно шумопотискане ANC 3.0, което позволява да водите разговори с изключително добър звук, дори когато сте в движение. В случая шумопотискането е с 50% по-добро от това на по-ранния модел. За мен това е добър вариант, когато трябва да вляза за кратко в онлайн среща, а не съм в офис среда. Околните звуци не пречат, а отсрещната страна не чува шумовете около мен.

Не на последно място FreeBuds Pro 3 могат да се свързват към две устройства едновременно, дори и те да работят с различни операционни системи (iOS, Android, Windows), като не се налага повторно сдвояване или прексване на връзката. При позвъняване на телефона, слушалките веднага насочват звука към него, а при прекъсването му, спокойно можете да се върнете към слушането на таблет или друго устройство. Самият процес е изключително бърз и интутитивен, така че не изисква допълнителни усилия.

А за онези, които търсят по-детайлен контрол върху настройките, Huawei предлага такъв в приложението Huawei AI Life.

 


Още по темата: FreeBuds Pro 3
Още от