Х загуби 71 на сто от стойността си, откакто я купи Мъск

Редица големи компании изтеглиха рекламите си
2 яну 2024 20:45, Стела Стоянова
11
Х загуби 71 на сто от стойността си, откакто я купи Мъск
Снимка БГНЕС, архив

Платформата за социални медии X е загубила 71% от стойността си, откакто е закупена от Елон Мъск, според взаимния фонд Fidelity, съобщи „Гардиън“.

Fidelity, който притежава дял в X Holdings, заяви, че стойността на акциите му е спаднал със 71,5 % след покупката от Мъск.

Мъск придоби Twitter за 44 млрд. долара през октомври 2022 г., а през юли 2023 г. преименува платформата на X. Според оценката на Fidelity стойността на X в момента е около 12,5 млрд. долара.

Броят на месечните потребители на X спадна с 15% през първата година след придобиването от Мъск на фона на опасенията за увеличаване на речта на омразата в платформата.

След придобиването на компанията на Мъск X съкрати поне 50% от персонала си и намали модерацията. А през септември Европейският съюз отправи предупреждение към Мъск, след като установи, че X има най-високо съотношение на дезинформационни публикации от всички големи платформи за социални медии.

Преразгледаната оценка на Fidelity за X идва от оповестяване, което е продължило до края на ноември 2023 г.

Това оповестяване ще покрие последиците от това, че редица големи компании изтеглиха рекламите си в X, след като Мъск подкрепи антисемитска конспиративна теория. Мъск отговори на бойкота, като каза на компаниите "да ходят по дяволите".

Според Forbes Мъск е най-богатият човек в света с нетно състояние от 251 млрд. долара. Когато придоби Twitter, Мъск заяви, че купува компанията, "за да се опита да помогне на човечеството".

Мъск възстанови редица хора, които преди това бяха забранени от платформата, включително бившия президент Доналд Тръмп и десния конспиративен теоритик Алекс Джоунс. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: стойностмъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъв "собственик" на Туитър/ Хъ е тоя с неговите под 10% акции? Бил купил медията .... ахахахха . По точно казано измами другите акционери че ще падат печалби и ги принуди не само да си похарчат парите ами и да му позволят да управлява акциите им .... На южноафриканския Енженер му приключва илюзията . В една такава социална медия рекламодателите са тези които създават основната част от приходите а тоя умник натовари с това клиентите си като им направи акаунтите платени ... Гений неземен.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 6 На мъск децата му са ***. Какъв джендъризъм е отказал да рекламира?
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защото отказа да рекламира джендаризма и заплашен от Уолт Дисни, че ще изтеглят филмите и рекламите си им каза в ефир: "Добре, разкарайте се". И почват да го плюят.
5
7
 
5
 
! Отговори
$$$ преди 4 месеца
Мафията се опитва да го затрие,това е истината!
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хората на Бидона се опитват да цакат Мъск, там всички джендери и цялата им пропагандна машина е впрегната да му прави сечено. Обаче той е достатъчно богат, за ад не му пука. Байден ако не умре от старост следващите две години със сигурност ще изчезне от сцената, заедно с цялата си банда. А Мъск ще остане и пионките им, които сега изпълняват поръчки против него пак ще му кацнат. Просто Байдън, демократичната партия БЛМ и останалата пасмина около него си отива
3
8
 
8
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 4 месеца
само дето Мъск си увеличи паричките! И може да ис каже какво си иска по собствената медия!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тесла вместо да пускат Роуд Стара и Модел 2 се оляха с този Сайбър Трък, а и номера да ни продават китайски коли на петорни цени ала Епъл е до време, та тази години тесла 70% надолу, BYD ще ги размажат!
1
1
 
14
 
! Отговори
aaaa преди 4 месеца
А в другата ВИ статия бил спечелил 75 милиарда! Таз компания губи ,другите печелят.А накрая данъци няма да плати щото е на загуба ,нали?Кво стана със прочутата вчера проверка на Лукойл ,доста на бързо ви затвориха клавиатурите май!