Прекъснат кабел под Червено море причинил срива във Facebook

Няма информация за теч на данни
6 мар 2024 11:06, Петър Бойчев
27
Прекъснат кабел под Червено море причинил срива във Facebook
Снимка БГНЕС

Технически проблем по инфраструктурата на Meta е причинил мащабния срив на приложенията на компанията. Няма официално изказване по случая, единствено беше съобщено, че проблемът е отстранен.

Има слухове и съвпадения със случващото се по света, но няма информация за теч на данни. В същия момент се е случило прекъсване на оптичните кабели под Червено море, което е пренасочило трафика през Европа и Азия. Това заяви киберекспертът Станислав Атанасов пред Нова тв.

По думите му, тъй като има редовни опити за взломяване на социални акаунти, потребителите следва да си проверят свързаните имейли. „Преди дни имаше данни за пробив на сигурността в Meta, което позволява вземането на профила с активна нотификация. Това е или съвпадение, или нещо, което не е станало масово”, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как се е случило прекъсването на оптичните кабели под Червено море? Хусите ли са ги прекъснали?
22
8
 
2
 
! Отговори
Гого преди 2 месеца
Няма как хутите да са ги направили. Това е спецоперация на Рашка, Иран и Северна Корея. За да се попречи на Украйна и Израел да спечелят войната срещу тероризма.
21
0
 
2
 
! Отговори
Зуки-мяуки: преди 2 месеца
И политико-техническия проблем с кабела изобщо по никакъв начин не е свързан със супервторникЪ в щатите и 'псилютну няма връзка с медийното затъмнение за резултатите на Тръмп в първичните избори,но най-вече по никой начин хунтата на дедо Бай Дрън няма никакво участие в това случаЕно мероприятие!А и както е правилно и демократично : "Путин е виновен и толкоз!" :)
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До СЪНОВНИК Срещни се с роднината си и си поговорете като се вслушваш внимателно дали няма случайно да ти каже нещо важно за теб. Премисли добре всичко, което чуеш и се опитай да разбереш как да го използваш.
19
1
 
12
 
! Отговори
Тия КАБЕЛИ преди 2 месеца
в червено море още миналата седмица ги скъсаха ,не е тва причината третополовите пак лъжат нещо
18
0
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Сигурно потъналия кораб с 21 000 тона азотни и фосфорни торове за Варна ( вероятно за Девня) е понатиснал кабела и той се е скъсал.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добър социален експеримент се получи. Да се види какво ще стане като дръпнеш играчката на хората, да се оцени нивото на паника и хаотични действия. Така може по-точно да се планират следващи ограничавания на мрежата и да се избегнат непредвидени реакции.
16
0
 
2
 
! Отговори
СЪНОВНИК преди 2 месеца
Смисъл какво е тълкуванието на този сън? Да допълня, че тази която искаше да убива познатата ми е роднина, а познатата ми е приятелка (която ме застреля накрая), от деца се знаеме, но не сме се виждали от много години. Странен сън. Пък роднината и приятелката се познават бегло. Най-вероятно тълкованието е да не се доверява човек на пълно на всеки, и да цени повече близките си!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Червено море - от едната страна Саудитска Арабия ( Азия ), от другата Сомалия и Еритрея ( Африка ). Как пък отрязан кабел там ще прекъсне нещо в Европа или Америка.
14
2
 
2
 
! Отговори
СЪНОВНИК преди 2 месеца
Снощи сънувах странен сън. Бяхме в сграда с един близък човек, и той планираше да убие една друга моя позната, просто ми каза трябва да го направим , а аз се двоумях, не исках да я убивам. Чакаме в една стая да влезе познатата приятелка, а другата се беше нагласила да я убива, тя влезе а аз попречих да я убие, просто й взех оръжието от ръцете. После не знам какво стана, но бях седнал на една пейка в същата сграда, и тая позната на която й спасих живота дойде и ме застреля най-хладнокръвно.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Случайно или не срива на Мета стана във деня на предварителните избори в САЩ. Така наречения "Супер вторник". Просто е било нужно да се спре за 1 час.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 10. Винаги сме уязвими. И колкото повече "технологии" ползваме по-зле става. Само като спре тока сега вече народа се чуди накъде по-напред да поеме.
11
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен Подводните комуникации са въз основа на Оптични кабели. Обикновените медни кабели могат да си мечтаят за пропусквателната способност на оптиката...
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След успешната атака на супер-силата съставена от Хутите на супер-дупер защитените жУици същите взели,че станали на скрап,което идва да покаже колко сме уязвими всички!
9
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Е, добре, че Не са необходими сериозни водолази. Достатъчно е само базово акваланг оборудване. Където са прекъснали кабела дълбочината е към 50м
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тцъ тцъ тцъ къф напредък на технологиите - с кабели все още се мъчим. Разбира се за сега по-сигурно от кабела нема.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вервате ли.:))
6
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Говедовъд Изказването ти показва че БЪКЕЛ НЕ ЗАНАЕШ КАК ДЕЙСТВА ИНТЕРНЕТ! За неспециалисти как действа ИНТЕРНЕТ: Взема се едно нещо(Съобщение, поща, фрагмент от филма/музиката която слушаме) след това се разделя на множество "ПИСМА". Които тръгват по мрежата като през световната мрежа-паяжина на зиг заг се добират до целта си. Може дори последното "ПИСМО" от поредицата да пристигне преди половината от изпратените минало е по по-къс маршрут. Аварията предизвиква само временни проблеми
5
1
 
14
 
! Отговори
Говедовъд преди 2 месеца
Ало,"експерта",по тия кабели само трафик на "Мета" ли върви?
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добрутро! А къде е информацията доколко наличните там кораби на САЩ, Великобритания, Германия и др. барабар с местните им снабдители са съпричастни в неумението си да запазват инфраструктурата на комуникациите?