"Телеграм": Павел Дуров няма какво да крие

Милиардерът бе арестуван във Франция
26 авг 2024 07:18, Александър Попов
32
"Телеграм": Павел Дуров няма какво да крие
Снимка: Getty Images

Компанията собственик на мобилното приложение "Телеграм" заяви, че директорът ѝ, милиардерът с френско и руско гражданство Павел Дуров, "няма какво да крие". Съобщението бе разпространено, след като Дуров бе арестуван в събота във Франция заради нарушения, извършени от платформата за чат, предаде АФП.

"Телеграм" спазва европейското законодателство, в това число Регламента за цифровите услуги. Действията му за модериране на съдържанието са в установените за сектора норми", написа базираната в Дубай компания в собствения си канал в "Телеграм".

Още по темата
"Павел Дуров няма какво да крие. Той пътува често в Европа", каза още компанията и добави, че е абсурдно той да бъде смятан за отговорен за злоупотреби.

Дуров беше задържан на летище Бурже край Париж. Според първоначалните данни причина за ареста му е недостатъчното модериране на съдържанието в "Телеграм". Местните медии съобщават, че заради това могат да му бъдат повдигнати обвинения, свързани с тероризъм, наркотрафик, измами и детска порнография.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Павел ДуровТелеграм
Още от Водещи мобилна
Милиардерът Павел Дуров - противник на Путин, борец за свобода или престъпник?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
0808 преди 3 седмици
...не сте днес, а вчера..много късно съобщавате новините - с 2-3 дни закъснение..
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя гупчо дали ще му дойде акъла, да си беше седял в и уважавал родината, вместо да се дупи на запад. Изживява се като гражданин на "свободния свят", без да има такъв в действителност. Дуров или Дураков?
6
9
 
0
 
! Отговори
паетес всвобдата! преди 3 седмици
Дори да видите педофил на отркито да дъни бебе и да ви погледне, да се ококоро и ухило, лато почне да се смее, да хвърши бебето и да го изрота на воле в релата, а после на задно сашто да скочи на мотор и да офейка ... Доро тогава не би трябвало да може, да се наруши шифроването на Телеграм! Доро да значи, че може и да успеят, да хванат педофилът!
5
2
 
17
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Гледайте интервюто на Тъкър Карсън с Дуров, за да разберете каква е идеята на Телеграм, има ли идеология, какви са целите и купмдруги интересни неща. За да разберете, че всъщност Марк Цукърбърг копира Телеграм...или по-точно краде нескопосано.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 1, той по рождение си е с руско гражданство, но мрази Русия, не общува с родителите си, не иска да го наричат руснак, но иска или не за всички е руснак, ирония на съдбата - напуснал Русия, защото там нямало честни и независими съдилища, станал френски гражданин, съдбата му предлага френски съд, дано е честен и независим
3
1
 
14
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Телеграм не се подаде нито на Русия, нито на ЕС, нито на САЩ. За последно в САЩ са искали от Дуров да остави задна вратичка в Телеграм. На въпрос на Тъкър, дали е за да влиза ЦРУ, Дуров отговори, че така не само ЦРУ може да влезе, а и който си ооиска. Тоест, там ако някой наркотрафикант иска да влезе и може, ще влезе. Точно затова мразят Телеграм, който всъщност спазва законодателствата на всички, стига да е на тяхна територия.
2
16
 
4
 
! Отговори
Прозтаг преди 3 седмици
Това е като да осигуриш комфорт на дузина престъпници да си вършат престъпленията и да кажеш че ти не си виновен че те са престъпници.
1
4
 
10
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Първото изречение прочетох и спрях да чета. Първо, Дуров има три гражданства, но руското не е между тях! Второ, не е милиардер. Самият той споменава, че има няколко стотин милиона и не му трябва нищо, иска само свобода. Няма имения, няма самолети, няма нищо.

Спонсорирани публикации