Журито на MasterChef стартира нов сезон с още по-строги изисквания

Прецизно филетиране, майсторско флабмиране
39
Журито на MasterChef стартира нов сезон с още по-строги изисквания
Снимка: bTV

В понеделник от 21:00 часа по bTV Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще посрещнат новите претенденти за титлата MasterChef на България и голямата награда от 100 000 лева. В шестия сезон на любимото кулинарно шоу пред хоби-готвачите стои ново предизвикателство – да впечатлят журито толкова много още от първата си среща, че да заслужат не само бяла, но и златна престилка. Новият елемент в играта ще класира трима безспорни таланти директно в селекцията на топ 16 най-добри любители кулинари и те ще избегнат елиминацията след кастингите.

Прецизно филетиране, майсторско флабмиране и изящно аранжиране с впечатляващи цветове и текстури ще зарадват журито с пир за сетивата. Те ще опитат авторски предложения за морски дарове, домашна паста, здравословни десерти, ястия от традиционната българска кухня и екзотични рецепти от Австралия и Азия. Уверени играчи ще поемат рискове с избора си на представителна чиния, стратези ще заложат на добре оттренирани комбинации, а някои ще се сблъскат с неочаквани проблеми и ще импровизират в презентацията си.

Българи, върнали се от чужбина и чужденци, избрали България за свой дом ще покажат пред Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу разбирането си за MasterChef храна. Сред желаещите да се сдобият с престилка зрителите ще видят вокалиста на метъл бандата Urban Grey - Добромир Ганчев, „Мис тяло“ – Кристина Казакова, виетнамска магьостница на клечките и млада двойка, запознала се в САЩ. Но всички те ще трябва да прескочат „висока летва“, защото журито ще бъде още по-взискателно към идеите и изпълнението им.
Надежди, притеснение, самоувереност и решимост ще се редуват с радостни усмивки и разочарование от допуснати грешки. В същото време любовта ще покаже своите различни лица  – към храната, стила, изкуството, близките и към партньора. Дали обаче тя ще е достатъчна, за да спечели одобрението на топ-кулинарите? Добре ли е подготвено шестото поколение хоби-готвачи за авантюрата MasterChef, как се готви с дълъг маникюр и ще грабне ли някой златна престилка - в понеделник от 21:00 часа по bTV

Всяка сряда, четвъртък и петък ексклузивно он-лайн съдържание ще представя на „ненаситните“ фенове на MasterChef ексклузивни коментари от състезателите и неизлъчени забавни моменти зад кулисите на шоуто. На сайта masterchef.btv.bg потребителите ще гледат и авторски видео рецепти с всяка стъпка от изпълнението им.
В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“ ще гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Те ще споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите ще бъдат застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: журиMasterChef
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
5
 
! Отговори
Гон преди 4 години
До 11/12 Сам си коментираш, сам си и отговаряш! Има медицинско наименование на този случай, но ще те оставя да си го намериш сам, понеже си големия ,,специалист,, Форумен експерт...
12
7
 
9
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Не се хаби да обясняваш, няма смисъл. Работата не е само до заплащане, а до манталитет. Факт е, че нископлатеният е със сбъркано мислене (затова е и беден), но има и правилно мислещи хора чат пат без квалификация. Любимото ми "баба ми едно време само киноа е яла". Да, разбираме как искаш да подражаваш на баба си- последна в ЕС по всичко, разбираме как не искаш да мръднеш с мисленето си изобщо, но има хора, които искат да разширят мирогледа си, да научат, да пробват, да се развиват.
11
9
 
10
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Има няколко световно известни сайта за fine dining места. В София има топ 10 на fine dining ресторантите. Два от тези ресторанти са на хора от журито, трети е на финалист от минал сезон, а друг- на предишен водещ на Мастършеф. Не е сложно, потърси за какво става въпрос. Малко е несериозно човек с 1500лв. жалка заплатка да коментира неща, до които през живота си няма да докосне и няма да разбере. Това е за мислещи хора, не за бай *** от Люлин, не за хора, каращи бракми от рода на BMW E60.
10
1
 
6
 
! Отговори
K преди 4 години
Паляци
9
1
 
10
 
! Отговори
ШЕВ преди 4 години
ама още ли ше излъчват това нещо, кви шефове са тия?!
8
3
 
12
 
! Отговори
Из.гъ.зи.ци преди 4 години
Толкова хабене на продукти за миниатюрна порцийка, такава кулинарна обработка, че се чудя дали остават полезни вещества в плодовете и зеленчуците."Малиново кули". Ами не. Предпочитам да хапна свежите малини и да не издевателствам над продуктите с многобройни " техники". Горелка=канцероген.И никой не може да ме накара да хапна полусурово месо.Най-малкото заради това, че може да е опасно за здравето.
7
6
 
14
 
! Отговори
Божидар Петков преди 4 години
Новият сезон на Сатър шеф ме интересува толкова, колкото и предишните излъчени!Въобще не е голям процентът на хората, които се интересуват как се приготвя храна! Това навремето ги занимаваше тези, които учеха в Тох-а!Сега цяла България трябва го гледа... Времена и нрави...
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не го гльодам.
5
5
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
България умира и затъва със всеки изминал ден ,а те отвличат вниманието на добитъка с *** шоута!Кой какво ще изяде и какво ще изсерееее после ,тотална деградация!Гладуващите поне да пълнят очите ,ако не стомасите!
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички са доста превзети. Много трудно човек не от японски произход ще може да прави автентична японска храна. Абе с две думи бая фалш има...
3
4
 
15
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
Поредният сезон на черпаците започва. Аман от това облъчване като за световно.
2
9
 
17
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Този Петър Михалчев ми е много неприятен. Не го познавам, може да е свестен човек, но тези татуировки са направо отвратителни. Изглежда нечистоплътен, което за готвач.... не знам, това е моето усещане. Абе не го харесвам и толкоз.
1
3
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Прецизно филетиране, майсторско флабмиране и накрая - финален взрив-шедьовър в кухнята с един оцелял, излетял през прозореца...