Йоско призна всичко за зверската катастрофа

За пръв път подсъдимият се яви в съда - в инвалидна количка и с охрана
Обновена: 10 фев 2012 18:14 | 26 яну 2012 11:08,
70
Йоско призна всичко за зверската катастрофа
Снимка: БТА

Йосиф Йосифов – Йоско, който причини зверска катастрофа в столичния квартал „Бояна“ през март миналата година, при която загинаха двама души, призна всички обстоятелства около инцидента.

Днес той се яви за първи път в съдебната зала пред състав на Софийския градски съд, но следван от петима охранители. Йосифов се появи в инвалидна количка,  като упорито криеше лицето си.

Според закона, щом признава вината си и всички факти в обинителния акт срещу него, той трябва да получи присъда под минималната. Подсъдимият поиска процесът да се гледа по съкратената процедура.

През март миналата година Йоско навлезе в насрещното и се заби челно в автомобил КИА с бронирания си джип. Колата бе смазана, а на място загинаха 31-годишният Станислав Михайлов и 53-годишният Димитър Керчев. Други двама мъже пострадаха тежко. Йоско също бе приет в болница с опасност за живота.

Разследваният за убийството на Константин Димитров-Самоковеца Йоско е обвинен, че е шофирал пиян – с 2,6‰ алкохол в кръвта, и с превишена скорост – 95 км/ч, с което е причинил катастрофата.

1 250 000 лева кръвнина поискаха семействата на загиналите и ранените при сблъсъка.

На делото не беше даден ход, тъй като на предишното заседание Йоско не се яви в съда, а адвокатът му обясни, че той е парализиран от кръста надолу.

Още по темата
Тогава магистратите назначиха съдебномедицинска експертиза, която да определи дали Йоско може да участва в процеса.

Тя беше изготвена от трима лекари, които твърдяха, че Йосифов е в състояние, което не му позволява да се яви в съдебна зала. Според заключението от експертизата той не можел да стои в седнало положение повече от 15 минути и поради тази причина не може да присъства на съдебните заседания.

Четирима полицаи от Сливен обаче свидетелстваха, че на два пъти са видели Йосифов в Сливен да стои на седалката до шофьора си. На базата на тези показания съдът отсече, че след като Йосифов може да пътува от София до Сливен, може да присъства и на делото в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква е тази бърза процедура.Затова ли делата се бавят толкова много,за да има бърза процедура и да получат минимално наказание.
39
0
 
33
 
! Отговори
4444 преди 12 години
пак ли по бързата процедура и под минимума ще го съдим тоя.да беше пукнал тогава ,а не сега да се вози на инвалидната количка.
38
1
 
13
 
! Отговори
dd преди 12 години
това са касапите на държавна сигурност
37
1
 
32
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Щото съдиите ще купиш,ама оня дето ходи по водата,не можеш....и лакомията на твойте *** пак не можеш...Глутницата изяжда най-слабия....Това сега си ти !!!
36
0
 
38
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Йоско...оня гледа.!!! Имаш година две най-много,селски главорезино......и то ща уредят твоите,дет си ги хранил и поил.....
35
2
 
48
 
! Отговори
Да дойдат немците ! преди 12 години
Никога няма да има ред в това жалко подобие на държава. Само 100 години немска окупация ще помогне !!!
34
0
 
41
 
! Отговори
акуд преди 12 години
да приемем че ще го осъдят по минимума защото се признава за виновен, мен ми е интересноо след като му изтече присъдата или още щом влезне в затова дали изведнъж ще се оправи и ще скочи от инвалидната количка????? как мислите,аз съм сигурен ще се изправи като млад левент веднага след приключване на делото
33
2
 
13
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
Става и Терминал 1, но през Терминал 2 е дори по-добре...
32
2
 
20
 
! Отговори
а са?! преди 12 години
Мнозинството в паламента се командва от един човек! Нека премахне изгодните за пресъпниците закони-като този-"под минимума"!??? Май не са виновни само съдиите!?!!!
31
0
 
62
 
! Отговори
АБЕ преди 12 години
май са намалили скоростта-- вначалота беше на 120 км сега след плащането стана 95 км!!!
30
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 18.Chervena gnido,Borisov ne izdava prisadi.Begom pri Kutev da ti obyasni.
29
0
 
24
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Само в Бг -----22г.,......ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ......следва ----"***"---неизбежна !
28
0
 
35
 
! Отговори
ИМА СИ ЗАКОН .... преди 12 години
Закон ,но по български!След като е признал,обжалване ,и.........следва......"Споразумениееее",и "Условноооооо"!
27
0
 
66
 
! Отговори
. преди 12 години
Колко минимална присъда може да бъде тази за убийството на двама човека под влияние на алкохол и наркотици , докато си разследван за трето убийство ? Вината му е очевадна , какво го питат дали се признава за виновен , много ясно , че е виновен ! Ама нали трябва да получи минимална присъда ***. Досега как не писахте бе *** как е със здравето нашия "герой"? Щото ви е шубе , разбирам и имате право щото ...откога престъпниците се допускат със собствена охрана в съда !? Тва мол ли е или съд? Какво следва да му се извинят , че са го викали в съда , докато е на количка ?
26
1
 
12
 
! Отговори
Andreshko преди 12 години
A dali e paraliziran naistina !!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????
25
1
 
5
 
! Отговори
do belqta преди 12 години
Moje is po-malko da se razmine.Vzemi za primer Staviski-piqn,previshenas skoros,2-ma ubiti(momicheto nikoga nqma da bade sashtoto) poluchi uslovna prisada.По-късно през май 2009 присъдата на Бургаския съд е обжалвана пред Върховния касационен съд, който заменя ефективната присъда на Максим Стависки с условна присъда от 2 години и 6 месеца, с 5 години изпитателен срок.Tuk imame podoben sluchai,no tozi razpolaga s poveche parichkii.Az lichno se nadqvam da poluchi zaslujenoto(ne samo kolichkata)
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 21:Не съм юрист, да.Само попитах .. не знам, за мен той умишлено се е качил пиян в колата, умишлено е карал с 95км/ч в града, умишлено може би е изпреварвал и се е надънил в колата... и сега съвсем умишлено ще си получи условна присъда 2-3 години с изпитателен срок от около 5 години...
23
2
 
41
 
! Отговори
колача преди 12 години
тоз мазут да се одере жив, а "експертите-доктори" да се линчуват
22
2
 
45
 
! Отговори
gotin28 преди 12 години
корумпирани лекарии тоя ще мине с условна
21
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги съм се чудил ,това нарочно ли е държиш на свобода някои подсадим за убииство , ненормалник с ум на 4 годишно.Същото глупаво какаванче като не го нашамари държавата се мисли за бог и се засилва с 200 в града пило 2 литра ,а дори не му е конфискуван джипа придобит от престапление.Та какво да кажа в държава в която някои с интелект на маимуна ,агресия и тотален непукизам може да е преуспяващ ,макар да е убиец само военна хунта я оправа.