Ще плати ли България седемцифрена сума на "ТАД Груп" заради НАП?

Фирмата майка от Калифорния готви искове срещу страната ни
205
Ще плати ли България седемцифрена сума на "ТАД Груп" заради НАП?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Фирмата майка от Калифорния "ТАД Груп" е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж срещу България, тъй като целият бранд страда. Става въпрос за седемцифрена сума, която ще бъде поискана от държавата.

Това каза Георги Стефанов, адвокатът на един от обвиняемите по делото за хакерската атака срещу НАП – Иван Тодоров, който е в ареста, пред bTV.

Още по темата
"За нас е необяснимо защо той е задържан, защото най-малко данни в делото има за него. Името му не се споменава нито от свидетели, нито в каквито и да е други доказателства”, каза Стефанов.

"Нямам представа защо изобщо е поискана такава мярка за неотклонение спрямо него. Това поставя обвиняемите в едно неравнопоставено положение. Най-вероятно ще се борим за изменение на мярката", допълни адвокатът.

По думите му не може един неосъждан човек, който се занимава с легален бизнес, да е обществено опасен, каквито са мотивите на прокуратурата.

Според него Иван Тодоров е натопен или от конкурентна фирма, или от някой, който има интерес "ТАД Груп" да бъде закрита.

"В делото има двама свидетели, които са бивши служители на фирмата, които са били на изпитателен срок и са работили по един месец там. Не са имали никакъв досег с Иван Тодоров, освен при назначаването и освобождаването им”, коментира още Георги Стефанов.

Той нарече "инсинуация" и "картинки" фирмените чатове, които бяха представени като доказателство по делото и в които се твърди, че Иван Тодоров е поставил на Кристиян Бойков задачата да хаква сайтове и след това да им предлага да станат клиенти на "ТАД Груп".

Прокуратурата цитира и думи на Тодоров, че ще свали правителството.

"Той няма спомен да е казвал или писал подобно нещо. Съмнявам се в тези изнесени картинки", заяви адвокатът.

Защитата на Иван Тодоров е входирала молба в Спецпрокуратурата Кристиян Бойков да бъде разпитан пред съдия, за да присъстват и адвокатите на другите обвиняеми. Стефанов бе допълни, че не се притесняват от разказа на Кристиян.

Той бе категоричен, че няма разнобой в интересите на обвиняемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха!Ясна е работата с тоз цирк!Милионите ще отидат в сметката на агента на ЦРУ Цвъката!
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мат'ряла си е мат'рял и няма мърдане!Номерът НАП е едно звено от веригата подобни престъпления,спретнати му от Властта,като се почне от КТБ,16милиардния заем,Търговския регистър и се стигне до НАП(засега,ще има и други) - един и същ почерк и изпълнение...и една и съща реакция на мат'ряла!Хайде,напъни си "мозъка" бе мат'ряле!Властта си спретва грабеж,набеждава набелязана жертва(Цв.Василев,Иванчева,"ТАД Груп"...), някъде минава и без такъв(Търг.регистър), И НОМРЪТ МИНАВА И ГРАБЕЖЪТ СИ ВЪРВИ!!!!
113
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тад Груп трябва да плати на НАП и България.
112
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на 4 или 5-те милиона българи с разкрити данни и евентуални злоупотреби кой ще плати, те кой или кого да съдят?
111
11
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Ако имаме Държава трябва да осъдим Тад груп и в щатите да ни платят 1 милиард затова че САЩ разполагат с даннити ни !!!
110
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще плащате,защото сте само един МАТ'РЯЛ!!!"Човешки" ***,без капка мозък и чувство за човешко достойнство!Жалки ***,мачкани,газени,ограбвани от кого ли не и реагиращи единствено,като едноклетъчни! Затова,ще плащате!!!!А човешките същества,при такива ситуации,се вдигат и насмитат цялата тази разбойническа политикоуправленска банда!
109
7
 
10
 
! Отговори
оо, да бе преди 4 години
По-скоро тези да се подготвят да плащат по минимум 100 000 на всеки, на който пуснаха данните в интернет!
108
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така ще напишете че руснак може да направи такова чудо да приземи без жертви огромен самолет надред царевичака...Е какво чудо е направил руснака, а всъщност татарин Демир Юсуфов с втори пилот татарин Мурзин? Веднага след излитането му отказват и двата двигателя и единствената възможност е да кацне напред в царевичака. Имал е огромен късмет, че самолетът е Еърбъс и че отпред е била рохкава пръст с двуметрова царевица.
107
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Приватизатори, Техноимпекс кражба, Ограбване КТБ, банкови фалити, огромна инфлация, бял рейс, няма нито един свестен от червените. Учат ги като престъпници в училище.
106
0
 
18
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
ще останат ли пари за пенсии в тая държава?скоро да няма национална криза?ако така продължава...
105
15
 
4
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
За мене Тръмп, пипа мнооого меко.НАД 70% ОТ БЪЛГАРИТЕ ЗАМИНАЛИ ЗА САЩ И ЖИВЕЕЩИ ТАМ, СА В УСЛУГА НА РУСКИТЕ ШПИОНЧЕТА И ТЕХНИ ЯТАЦИ.АЗ, ПОНЕ ПОЗНАВАМ 6-7-ЧОВЕКА,КОИТО ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДАЧИ В ЩАТИТЕ НА РУСИЯ.
104
1
 
2
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Просто арбитража да пита ГЕПИХ 2 въпроса и сме до там:1. Г-н. Гепих тройкаджия, колко деца в СМГ немска паралелка учат и са деца на политици?2. Защо никой не иска да учи в СМГ английска паралелка и дори имаше 4 свободни места на 4то класиране. Това НАЦИ стори ли е или просто полит кликата ГРОБАДЖИИ са НАЦИ, които убиват евреи в автобусите???Аз лично не виждам как ГЕПИХ ще се измъкне този път? Накрая, ако се окаже, че е направил престъпление и има доказателства и свидетел за "тъмната стаичка
103
2
 
30
 
! Отговори
до редакторите преди 4 години
абе журна ля от днес, цял свят говори за успешно приземения лайнер без двигатели в Русия, ама нсли няма изтрепани руснаци, бъкел не обелвате. Как така ще напишете че руснак може да направи такова чудо да приземи без жертви огромен самолет надред царевичака....жалки сте бе
102
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Апартаментаджии ,терасари ,суджукари и асансьораджии.Един грамотен и успял човек няма в Герб.Нито един.И няма как да има.На власт е глупостта и алчността.Факт.
101
9
 
6
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
ЗА "ОНЯ С ТЕРАСАТА" - - - СЪДА КАЗА, ЧЕ Е НЕВИНЕН!!!!!!АКО ТОЙ Е "ВИНОВЕН" ТРЕБВА И КОРНЕЛА ДА ЛЕЖИ ЗА ДАЛАВЕРИ, ПО ПРИВАТИЗАЦИЯТА.А, ЗА МИЛИОНЧЕВА И ПРАНЕТО НА ПАРИ ОТ КТБ..... ДА НЕ ГОВОРИМ. ТАМ УСИРАНЕТО Е ТОТАЛНО....ХАХАХААААА
100
3
 
23
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Ще плащаме защото вече 10 години ни управляват Боковци ,Цвъковци ,Цецки и Цветки.Само полуграмотна , необразована и алчна *** се е събрала в Шайката.Пожарникари ,физкултурници-задочници ,рабфагаджии и обикновени посредствени хорица стоят начело на страната ни и крадат ли крадат.Дано се задавят.
99
1
 
9
 
! Отговори
СМГто-немска паралел преди 4 години
КЪДЕ Е ДИСКА НА МЕРКЕЛ???ЗАЩО НАПАДЖИЙКАТА НЕ Е УВОЛНЕНА, НО УВОЛНИХТЕ ХОРАТА, КОИТО ЗНАЯТ И ЗА ДРУГИ ДУПКИ-ИТтата?Арбитража ще зададе на ГЕПИХ само 3 въпроса... айде, Гепих пак ще се обърка... пак ще започне "отказвам се, не се отказвам, отказвам се, не се отказвам". НА ХОРАТА ОТ АРБИТРАЖА ЩЕ ИМ СТАНЕ ЯСНО, ЧЕ ТОЯ Е Ш***Ш***В.БУКВАЛНО АДВОКАТА ЩЕ ГО НАПРАВИ НА КАЛИНКА.НАКРАЯ ДОРИ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ТАКА, ЧЕ ГЕПИХ ДА ДОКАЗВА, ЧЕ НЯМА ПСИХИЧ.ПРОБЛЕМИ ЩОТО АДВОКАТА ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ДОКАЖЕ, ЧЕ Е наци.
98
1
 
10
 
! Отговори
много ясно преди 4 години
ще плати та пушек ще се дига
97
4
 
19
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
Герберастите и личната прокуратура на Тиквата за пореден път ни вкараха в кереча.Плащаме на руснаците за бъдеща АЕЦ ,на краварите за бъдещи самолети-реликви/модел 1974г!/ ,на незаконно задържани и обвинявани хора ,на всякакви военни контингенти които реално служат на краварските интереси, на кого ли не.Който не е поискал ,той не ни е осъдил в Страсбург.НО:Оня с терасата стана консул във Валенсия , а бензинджията се готви за главен прокурор.А само за изявленията в медиите трябваше да е уволнен.
96
1
 
10
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Защо не сменихте шефката на Н***П? Защото курАнов не иска. Защо не иска? Защото спи в чужд апартамент. Защо спи в чужд апартамент? Защото в тази сграда спи хакера-терорист. Защо спи там хакера? Защото там е апартамента на ония дето кани Тиквата на сватба. Ама, какво общо има това с НАП? Гепих,объркахСЕ. хората СЪЩО.арбитража и те. при теб нещата също изглеждат доста объркани.зНАЕШ ЛИ КАКВО? я, СМЕНИ ШЕФКАТА НА н***п И ДА ЗАПОЧНЕМ ПАК ОТНАЧАЛО С ВЪПРОСИТЕ.а-А-А, НЕ ИСКАТЕ, НАЛИ?