Осъдиха мъж от Йордания, изнудвал жена си, взел й децата

Камал Абделбаки е с двойно гражданство
6 фев 2020 15:54,
20
Осъдиха мъж от Йордания, изнудвал жена си, взел й децата
Снимка: Pixabay

Подсъдим с двойно гражданство бе осъден на 4 години лишаване от свобода при общ режим и 1000 лева глоба от Варненския районен съд, съобщиха от прокуратурата.

Наказанието ще изтърпи 37-годишният гражданин на Кралство Йордания Камал Абделбаки. Той е български гражданин с гражданство и на Кралство Йордания.

Обвинителният акт, с който подсъдимият, е предаден на съд, е изготвен от Софийската районна прокуратура. Заради факта, че всички свидетели са от Варна, ВКС е изпратил делото за разглеждане на Варненския районен съд.

Още по темата

Днес състав на съда, е признал за виновен гражданинът на Йордания за принуда на съпругата си да му прехвърли правото на собственост върху неин собствен недвижим имот. Престъплението е извършено със заплахи, че няма да й позволи да има родителски контакти и да вижда тригодишните им близначки.

Подсъдимият, който е лекар по професия, принудил съпругата си противно на волята й да остави двете им дъщери в Йордания, където живеят родителите му, като за това употребил заплашване.

Третото обвинение срещу йорданеца е по член 142а, ал. 1 от НК за противозаконно лишаване от свобода на съпругата си. Всички престъпления са били извършени в Кралство Йордания, където той примамил жената си и децата им да отидат на гости на родителите му. Там мъжът бързо променил отношението към съпругата си, грубо и обидно с нея се държали и родителите му, въпреки че майка му е българка.

И привличането към наказателна отговорност на Камал А., и постановяването на ефективната присъда от 4 години затвор са в отсъствието му, въпреки молбата за екстрадиция до Йордания.

Съдът в Аман се позовал на липсата на договор или споразумение между Хашемитското кралство Йордания и Република България за екстрадирането на престъпници. От приложените съдебни актове на йорданския съд не се установява местоживеенето на издирвания Камал А.

Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Йорданиясъдйорданец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По времето на соца само кО рвите се омъжваха за араби и другарки по поръка на ДС.Нищо не се е променило.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой каквото сам си направи,друг не може да му го направи.Та и тази жена така/не се споменава дали е българка/но ако е да си бие сега главата в стената глупачката защото повече дъщеричките си няма да види.Която българка се омъжи за мюсулманин,това я чака.
10
2
 
12
 
! Отговори
Али Баба преди 4 години
Така е с нас чаршафите
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аробин ли...намерила за кого да се жени и да му ражда..
8
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йорданеца заслужава да лежи в затвора щом е бил толкова глупав да се жени за българка! Хората от тази балканска прокажена котчина буллгаристан дори кучета и котки не осиновяват, този направо за българка се оженил!! Главо проЗста арабска!
7
3
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
От статията не става ясно защо варненката е имала вземане-даване с йорданеца. Нима свършиха българите?
6
3
 
19
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
До последните два коментара - ами хайде пръждосайте се в Йордания, вземете си 4 жени и ги хранете, докато ви се спука гьонът от бачкане, и ако погледнете друга жена дано ви обесят на първия стълб, задръстеняци със задръстеняци!
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа била кене...ф, САЩ не знам си какви. И защо всички *** от всякакви държави се мъкнат насам, не можем да си опазим границите, САЩ също. Като е толкова лошо...
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с две думи тази жена може да си окачи присъдата в рамка в тоалетната и да и се любува! Децата няма да ги види вече, този талибан очевидно няма да се върне у нас да си излежи присъдата. За връщане на принудително отнетия имот също не се говори....
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой няма нужда да ги осъжда, сами са се осъдили при брак с мюсюлманин. И пак в бяла държава, дето не могат толкова да си развяват байрака, ***-дойди. Но много ясно трябва да разберат, че това не може да бъде тук.
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То това си се очакваше, без деца, без имот, нищо...Ама и Европа трябва да си стъпи на краката и да не се съобразява с с вскякви дошли от не знам си кви шитхоли. Идва Интерпол, изземва децата и бащата. Като стане сто пъти, ще знаят, че няма майтап. На тия, докато им се ходи по гайдата, не само луди калинки ще ни правят, ами и ще ни оправят. А няма държава да се опре на Интерпол, може би само САЩ и Китай
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да осъдят и жена му и майка му за глупост.